IETT-køretøjer klar til vinter

iett værktøjer klar kort
iett værktøjer klar kort

I alt 6 tusind 154 køretøjer, der er forbundet til IETT, var udstyret med vinterdæk, der overholder reglerne. Sprinklerne blev kontrolleret, og frostvæske blev tilsat viskervandet. Varmeanlæg i køretøjer blev revideret. Vægerne og tætningerne i de sammenklappelige systemer blev kontrolleret en efter en… IETT-køretøjer er nu klar til vinter.

Med starten af ​​vintersæsonen i december begyndte kravet om snedæk i erhvervskøretøjer. İETT, Bus Inc. og 6 tusind 154 køretøjer, der var forbundet med de private offentlige busfirmaer, blev forberedt til vinteren. De foranstaltninger, der skal træffes mod mulig snefald, gennemføres i koordinering med Istanbul Metropolitan Municipality og AKOM. AKOM bider for at reagere på udviklende øjeblikkelige problemer fortsætter med 7 timers autoriseret personale på 24 dage.

Hvilke distrikter og kvarterer, der oplevede problemer i de seneste år, blev linjer, ruter, gader og gader, der kan blive påvirket af snefald, bestemt. For disse punkter, hvor saltningsprioriteten blev bestemt, blev leveringen af ​​saltposer til platformene startet.

SNOWBEKÆRDERE VIL VÆRE PÅ BEGYNNING

I tilfælde af en meteorologisk sne-advarsel var det planlagt, at de specielt udpegede sneovervågere ville begynde at arbejde på 03.00 natten. Disse observatører vil samarbejde med AKOM for at identificere steder, hvor der haster med saltning, inden busser afgår, og for at undgå mulig driftstid.

Metrobus-linje med masser af op- og nedture for at forhindre de negative virkninger af sne blev også truffet foranstaltninger. Inden for dette omfang installeres sneplogapparater i 3-beredskabskøretøjer. Arbejdet, der skal udføres med 21-sneplov og 3-løsningskøretøj på Metrobus-ruten, udføres af İBB Vejvedligeholdelses- og reparationsdirektorat og İETT. Saltforstærkningsstationer blev oprettet ved 44-punktet langs 7-stoppede Metrobus-linjen. For at forhindre, at passagererne blev påvirket af is i overpassager og undergange, blev saltposer sendt til Metrobus-stationer til brug, når det var nødvendigt.

Derudover blev Fleet Management Center planlagt yderligere flyvninger for at imødekomme rejsekrav fra de vigtigste arterier, som kunne øges under de intensive vinterforhold.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar