VVM er ikke nødvendig for Kadıköy Sultanbeyli Metro Konstruktion begynder

kadikoy sultanbeyli metro ced er ikke nødvendigt for at beslutte, at outputkonstruktionen begynder
kadikoy sultanbeyli metro ced er ikke nødvendigt for at beslutte, at outputkonstruktionen begynder

VVM er ikke nødvendig for Kadıköy Sultanbeyli Metro Konstruktion begynder; Den N miljøkonsekvensvurdering (VVM) er ikke nødvendig ”beslutning for den 18.4 km lange Kadıköy-Sultanbeyli metrolinje, som blev forberedt af Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), blev udstedt og en nedtælling begyndte til konstruktion.

SözcüIfølge rapporten fra Ozlem Guvemli'nin; ”Der er truffet en vigtig beslutning for den nye metrolinie med 2-stationer, der er startet af Kadıköy, Ataşehir, Sancaktepe og Sultanbeyli distrikter. IMMs ansøgning om miljøpåvirkning (VVM), der blev indgivet til ministeriet for miljø og urbanisering i september, blev besluttet. 7 til metrolinjen november 29 besluttede at “VVM ikke krævet ve og det første skridt blev taget for at starte byggearbejder. I henhold til oplysningerne i projektpræsentationsfilen forberedt til metrolinjen, vil den 2019 km lange Kadıköy-Sultanbeyli-jernbanesystemlinje være en ekspresslinje på den øst-vestlige akse af den anatoliske side af Istanbul.

Kadikoy Sultanbeyli metrolinje
Kadikoy Sultanbeyli metrolinje

Incirli-Söğütlüçeşme Metro og Altunizade Station er i projektfasen, og Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme Metro og Esatpaşa Station vil være fysisk forbundet med den europæiske side. Metro-linjerne Göztepe-Ümraniye, Dudullu-Bostancı og Çekmeköy-Sultanbeyli vil også blive integreret. Den nye linje er planlagt at forbinde med Anatolian Station i Istanbul-Adapazarı High Speed ​​Line, der skal bygges i Samandıra-regionen.

4.6 BILLION INVESTMENT

4 milliarder 653 millioner 264 tusind TL-investeringer i opførelsen af ​​linjen planlægges afsluttet i året 4. Linjen består af X Esatpaşa, Finance Center, Ataşehir, Türk-İş-blokke, Ferhatpaşa, Samandıra og Veysel Karani X. Antallet af køretøjer, der kræves til jernbanesystemet Kadıköy-Sultanbeyli, blev planlagt som 7 i den indledende investeringsfase.

ISTANBUL RAIL SYSTEM KORT

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar