Kanal Istanbul-projekt til at påvirke regionens klimabalance

kanal istanbul-projektet vil påvirke regionens klimabalance
kanal istanbul-projektet vil påvirke regionens klimabalance

Der blev udarbejdet en miljøkonsekvensvurdering (EIA) -rapport, og Revisions- og evalueringskommissionen (CEC) -mødet i Kanal Istanbul-projektet blev afholdt i Ankara. TEMA Foundation deltog i IAC-mødet, hvor VVM-rapporten blev evalueret og udtrykte sine meninger og indvendinger om Kanal Istanbul-projektet.

VVM-rapporten fra Channel Istanbul-projektet blev evalueret på IAC-mødet, der blev afholdt torsdag i november med deltagelse af TEMA-instituttets repræsentant ved ministeriet for miljø og urbanisering. Deniz Ataç, formand for TEMA-fonden, understregede, at de risici, som projektet i Istanbul og Marmara-regionen skulle skabe, skulle deles med samfundet. Fordi projektet fuldstændigt vil ændre alle landlige og marine levesteder, grundvandsystemet og transportsystemet i byen. Af denne grund skal der gennemføres storstilet fysisk planlægning og strategiske miljøvurderingsundersøgelser af Kanal Istanbul-projektet. Udelukkelse af disse processer og implementering af projektet kun gennem VVM-processen betyder, at de risici og negative konsekvenser, der måtte blive konfronteret i fremtiden, ikke deles med samfundet og de segmenter, der vil blive direkte berørt af projektet. ”

Istanbuls landbrugsarealer er under konstruktionspres

Hvis Canal Istanbul-projektet realiseres, er der en risiko for, at landbrugslandene, hvoraf de fleste ligger på europæisk side, hurtigt åbnes for byggeri. I VVM-rapporten fremgår det, at 52,16% af projektområdet er landbrugsjord. Imidlertid kan tabet af landbrugsjord ikke kun være begrænset til landbrugslandene langs ruten, hvor kanalen passerer, men kan nå meget mere alvorlige dimensioner på grund af konstruktionerne omkring kanalen.

En ø med en befolkning på 8 millioner oprettes i Istanbul, som er i fare for jordskælv

Med Kanal Istanbul-projektet oprettes en ø på 8 ha med en befolkning på 97.600 millioner, og befolkningen stiger i dette område. VVM-rapporten forudser ikke, hvordan kanalen, der er planlagt bygget i et sådant område med en tæt befolket og jordskælvzone, vil reagere på laterale og lodrette bevægelser i et muligt jordskælv. Derudover behandler VVM-rapporten ikke spørgsmålet om, hvordan man evakuerer befolkningen, der bor på øen i tilfælde af et eventuelt jordskælv.

Istanbuls største drikkevandressourcer er i fare

I henhold til VVM-rapporten om projektet er Sazlıdere Dam, som er en af ​​de vigtigste vandressourcer i Istanbul, ude af brug. Dette betyder tabet af en vigtig vandkilde for befolkningen i Istanbul, der mærker effekterne af klimaændringer som tørke mere. Derudover er grundvandsbassiner, der er koncentreret under distrikterne Silivri, Çatalca og Büyükçekmece, vigtige ferskvandsreserver i lyset af tørke forårsaget af klimaændringer og har potentiale til at irrigere en betydelig mængde landbrugsarealer. I tilfælde af lækage fra havvand til grundvand er der risiko for irreversibel saltvanding af grundvand på hele den europæiske side. Projektets VVM-rapport adresserer denne risiko, men vurderer ikke dens indflydelse i vid udstrækning.

Den nye øs indvirkning på det naturlige liv er ikke forudsigelig

Ruten til Canal Istanbul ligger i et rigt og sjældent område i Thrakien, især hvad angår naturlige aktiver. Placeret Terkos rute gennem søen og omegn, Tyrkiet er en af ​​de regioner med de rigeste flora. Kanal Istanbul skaber en ø med en tæt befolket befolkning ved at adskille den europæiske side af Istanbul fra Thrakien. Hvordan det naturlige liv reagerer på en sådan isolering er uforudsigelig.

Påvirke klimabalancen i regionen

Det tyrkiske strædesystem, der forbinder Sortehavet med Marmara, har en to-lags vand- og strømningsstruktur med unikke egenskaber. At forbinde Sortehavet og Marmarahavet som ethvert andet hav sætter liv i Marmarahavet og endda i Istanbul i fare. Bosphorus skaber en balance mellem vandene fra floderne og Middelhavet. Den klimatiske balance i Sortehavet er helt afhængig af dette system, og enhver ændring i dette system afslører muligheden for negativ reflektion over Sortehavets klimadynamik på lang sigt.

Kanal Istanbul rutekort

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar