Tyrkisk selskab vinder Bulgarias vigtigste jernbanetilbud

Tyrkisk selskab vinder Bulgarias vigtigste jernbanetilbud
Det tyrkiske selskab vinder Bulgarias vigtigste jernbanetilbud

Cengiz Construction-Duygu Engineering Partnership vandt bud på Elin Pelin Vakarel Railway Line, som er berømt som det vanskeligste projekt i Bulgarien.

Linjens udbudspris, der betragtes som det sværeste byggeprojekt i Bulgarien det sidste 70-år, er 255 millioner euro. 20 kilometerlinjen, der udgør den mest strategiske del af det bulgarske jernbanenet, vil blive bygget af et partnerskab mellem tyrkiske virksomheder.

DZZD Cen-Duy Railway Elin Pelin Business Partnership, oprettet af Cengiz Construction and Duygu Engineering, vandt bud på den 20 kilometer lange Elin Pelin-Vakarel jernbanelinje af jernbanen, der forbinder Sofia med Plovdiv.

Der er afsat ca. 1 milliarder euro til jernbanelinjen, kaldet Sofia-Plovdiv-linjen, af det bulgarske nationale jernbanesinfrastrukturfirma (NRIC). Den vigtigste fase af linjen er Elin Pelin-Vakarel-sektionen.

Kina i udbudsprocessen, Tyrkiet, Grækenland, Italien, Spanien, Portugal, Polen og Bulgarien 9 virksomheder konkurrerede. Rope and Cengiz Construction and Duygu Engineering etablerede DZZD Cen-Duy Railway Elin Pelin Business Partnership.

6 kilometer på den 20 kilometer lange jernbanelinje, der skal afsluttes årligt, består af dobbelt rør og 7,68 tunnelkonstruktion.

Den nye østrigske tunnelmetode (NATM) vil være den længste jernbanetunnel i Bulgarien.

Ud over disse tunneler vil 8 broer, 11 kulverter og bygninger blive bygget med 700 meter. Derudover skal Elin Pelin nye station og bygningen Pobit Kamık bygges inden for rammerne af projektet, mens Vakarel Station og dens omgivelser omorganiseres. Signalering og videoovervågningssystemer på 20 kilometerlinjen etableres også af partnerskabet.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar