Glem fisk i Marmarahavet, hvis Canal Istanbul fremstilles

kanal istanbul-projektet vil påvirke regionens klimabalance
kanal istanbul-projektet vil påvirke regionens klimabalance

Forholdet mellem Kanal Istanbul og Montreux-konventionen, dets økonomiske redegørelse og dens indflydelse på skibets passage i Bosporus blev bredt drøftet.

Både de mulige virkninger af vandvejen, der forbinder Sortehavet og Marmarahavet, og de meteorologiske ændringer, der skal skabes i byen, ser ud til at være i vid udstrækning overskygget.

I sin tid på METU og Hacettepe University var han den tidligere vicepræsident for TÜBİTAK, der udførte mange undersøgelser i Bosporus og ledede mange forskningsprojekter i Sortehavet. Dr. Cemal Saydam hævder, at VVM-rapporten (Environmental Impact Assessment) -rapporten langt fra er det videnskabelige niveau, som forventes af ham.

professor Saydam: "Barn født med Marmara astma, Kanal Istanbul VVM-rapport freaking"

VOA på tyrkiskProfessor taler. Saydam, "Denne rapport er en katastrofe med hensyn til havvidenskab. Under udarbejdelsen af ​​rapporten blev der ikke modtaget nogen udtalelse fra en havforsker. Så der er ingen d af havet. Ikke så freaking. De, der udarbejdede denne rapport, forstår slet ikke havvidenskab. Endnu mere katastrofale, hvis de forstår. Se, mit liv er gået i Marmara i 15 år. Jeg var enten et hoved eller et medlem af teamet, der malede bunden af ​​Bosporen og malede flaget rødt. Derefter var jeg Tübitak vicepræsident. Jeg var havforskningskoordinator. Der er ikke gjort noget arbejde her uden min viden. Jeg vil beskrive Marmara som et barn født med astma. Dette barn er medfødt mangel på ilt, '' sagde han.

'' Hvis kanalen er lavet i Istanbul, vil Marmarahavet lugte som rådne æg ''

Ifølge professor Saydam vil Marmarahavet, som er det 'astmatiske barn' i Middelhavet med lavt ilt og Sortehavet med lavt ilt, dø over tid, hvis Canal Istanbul bygges.

'' Da Kanal Istanbul kom på dagsordenen, sagde jeg det som et poolproblem. En pool ved Sortehavet hælder tre eller fire søer, og et tryk tømmes. Du installerer et andet tryk uden at øge strømmen af ​​indgående vand, så spørger du hvad der sker. Det nummer, jeg fik fra VVM-rapporten, bekræfter poolproblemet. 21 kubikmeter mere vand kommer til Marmara fra Sortehavet. Hvis 21 procent af 10 kubik kilometer er en organisk belastning, kommer 2 kubik kilometer organisk belastning til Marmara. Marmara bortskaffes i øjeblikket med 2,2 kubik kilometer Istanbul og kan ikke håndtere det. Hun lider af iltmangel, fordi hun ikke kan klare det. Du bringer 2,2 kubik kilometer ekstra belastning til systemet, som ikke kan klare 2 kubik kilometer. Du kalder manden (Marmarahavet) klart, at han siger, at jeg ikke kan rense, at jeg dør. Hvad sker der, efter at han dør? Når den organiske ladning nedbrydes, hvis den finder ilt, bruger den den, hvis den ikke kan finde den, bruger den sulfat og bliver hydrogensulfid. Navnet på dette i samfundet er den rådne æg lugt. ”

'' Hvis kanalen er lavet i Istanbul, så glem fisken ''

Men hvordan kan fiskerier i Marmarahavet, der har kontraheret bestanden af ​​blåfisk, bonito og ansjos i de senere år, blive påvirket efter Kanal Istanbul? professor Saydam mener, at den nye vandvej, der vil koste 75 milliarder lira med beregningerne af regeringen, der planlægges at være et alternativ til Bosporus, også vil have meget negative virkninger på fiskeriet.

"Glem fisken, jo mere du klarer at leve på toppen af ​​Everest som menneske, jo mere vil fiskene kunne leve i Marmarahavet, så præcist." Kommende generationer vil glemme, hvordan fisken er. Fisk kan ikke nævnes i Marmarahavet. ''

professor Kadıoğlu: "Kanal kan øge Istanbul-byens varmeø med halv grad"

En anden kritik af Kanal Istanbul kommer fra meteorolog Mikdat Kadıoğlu.

Professor i Meteorologiafdelingen ved Istanbul tekniske universitet, ligesom professor. Ligesom Saydam siger han, at VVM-rapporten er utilstrækkelig på hans felt.

Professor, der besvarer spørgsmålene fra VOA Turkish. Kadıoğlu, '' Kanal Istanbul kan ikke ændre makroklimaet i regionen. En meget tynd smal vandvej. Bygninger, byer, der skal bygges omkring dette. Det siges, at det vil nå op på 1 million. Det kan øge byens varmeø mindst en halv grad i Istanbul. Dette er et stort problem. Den kolde luft fra vest forårsager tåge. Denne tåge vil naturligvis påvirke udsigten i lufthavnen. Passerende skibe vil skabe problemer med folkesundheden og luftforureningen i regionen med vinde, der kommer fra vest. Selvom det påvirker historiske artefakter, forventes tidlige dødsfald med forurenende stoffer og kræftformer at stige. Dette er ting, der ikke er blevet behandlet i VVM-rapporterne, men er glemt. ''

At anføre, at Istanbul Lufthavn, som er den tredje lufthavn i byen, der begyndte operationer sidste år med dele af Kanal Istanbul tæt på Sortehavet, er meget tæt. Kadıoğlu siger også, at både de høje broer, der skal bygges på kanalen og belysningen af ​​kanalen, udgør en risiko for de fly, der lander og starter ved lufthavnen.


Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar