Togfærger, der arbejder i Bosphorus, vender tilbage

togmedlemmer, der vender tilbage til arbejde siden året vender tilbage
togmedlemmer, der vender tilbage til arbejde siden året vender tilbage

'Togfærger', som har været brugt i godstransport i mange år og ikke har været i drift siden 2013, vil blive brugt igen. De første færger blev repareret og vil være i drift i 2020.


Hvordan passerede togvogne fra Sirkeci til Haydarpaşa i fortiden? Har du nogensinde tænkt på det? Eller så du, hvordan det gik? Med Marmaray, som blev åbnet i 2014, blev togvogne transporteret med færger mellem de to kontinenter, indtil jernbanepasset mellem Europa og det anatoliske kontinent.

AvismurenIfølge nyhederne om Bengisu Kukul; ”En gang blev godsvogne transporteret til Haydarpaşa Station fra Sirkeci Station. Der var togfærger til dette. Færgerne, som jernbanerne kaldte 'togfærge', arbejdede mellem Sirkeci og Haydarpaşa i årevis.

Skinner, der strækker sig ud til kysten ved togfærgenhavnene i Sirkeci og Haydarpaşa, ville smelte sammen med togets skinner. På den fusionerede mole- og færgespor ville vogne skifte til toget. Når vogne, der slog sig ned i togfærgen, kom til den modsatte kyst, ville de slutte sig til skinnerne og fortsætte deres rejse.

togmedlemmer, der vender tilbage til arbejde siden året vender tilbage
togmedlemmer, der vender tilbage til arbejde siden året vender tilbage

VAGONER BÆRES PÅ TO SIDER I ISTANBUL SIDEN 1926

Så hvad var betydningen af ​​disse færger? Historien med disse færger, som er nødvendige for fortsættelsen af ​​togtransport mellem to kontinenter, stammer faktisk tilbage til fortiden. Den første togfærgeforbindelse mellem to sider af Istanbul fandt sted den 5. oktober 1926. På de gamle fotografier ses det, at havkøretøjet, der fører et tog foran Haydarpaşa, ikke er et tog, men et stort sejl. Efter transporten af ​​lokomotiver og vogne lavet med flåder med stigende handelsforhold blev det besluttet at bygge jernbanefærge og Haydarpaşa og Sirkeci moler til transport af jernbanekøretøjer i Bosphorus.

FØRSTE MODERNE TRAIN STEAM: RAILWAY!

Den første moderne togfærge i Istanbul blev bygget i Haliç Shipyard i 1958 og navngivet som Railway. Derefter blev Railway 1966 inden for rammerne af stigende behov bygget i Haliç Shipyard i 2. Og i 1982 blev den 3. togfærge i Haliç Shipyard bygget under navnet Railway 3 og trådt i drift. Disse tre togfærger transporterede vogne mellem Sirkeci Haydarpaşa i mange år. Derefter, med lukningen af ​​togstationerne på begge kyster, stoppede også togtjenesterne, og togfærgeforhavnene blev lukket uden funktion.

Hvordan har togfærgene og molerne, de lever i dag?

Istanbul er en by, der ændrer sig hver dag, vi er vidne til historien, der er blevet ødelagt og forværret for vores øjne. Den første jernbanefærge, Railway Ferry, blev afbrudt og solgt efter 2000. Jernbane 2 og 3 togfærger, som ikke har været brugt i lang tid, findes i Haydarpaşa havn. Molen, hvor togfærgene nærmer sig i Sirkeci, er i tomgang i dag, den bruges ikke. Molen i Haydarpaşa er den samme. Bryggene giver dig en unik udsigt med deres skinner, der strækker sig mod havet.

Først og fremmest går jeg til TCDD-museet inde i Sirkeci-togstationen for at få detaljerede oplysninger om togfærger. Da de fortalte personalet, der arbejdede på museet, at jeg ønskede at få information om togfærger, henvender de mig til Haydarpaşa havnestyringsdirektorat.

Det bliver lidt vanskeligt, når du går til Haydarpaşa havn. Det er meget vanskeligt at komme ind i havnen, hvor der stilles streng sikkerhed. Tak til dem, der instruerede mig fra Sirkeci, kan jeg komme ind i havnen. Først og fremmest er jeg i møde med havnesjefen, İrfan Sarı. Han siger, at togtog ikke bruges mere, og DOK-kaptajn, der er mere vidende om dette, leder mig til servicechef Rüştü Özkan.

REPARATION AF TOGFERRIER startet

Rüştü Kaptan (43), der har arbejdet i havnen i Haydarpaşa i 63 år, giver os følgende oplysninger om skibene: ”En af togfærgene er blevet lukket siden 1966 og den anden siden 1982. Jernbanerne i Sirkeci og Haydarpaşa har ikke betjent siden 2013. Med den nye beslutning er den klar til drift indtil marts 2020 og vil fungere igen. I januar 2020 blev togtog ført til Tuzla Shipyard til renovering.

'MARMARAY TUBE PASSED FOR PASSENGERS'

Når jeg spørger om vigtigheden af ​​togfærger, siger han, at det er vigtigt, fordi der ikke er noget alternativ, og fortsætter: ”Godsvogne er vanskelige at passere gennem den ubådrørspassage, der bruges af Marmaray, fordi Marmaray-rørpassagen blev bygget til transport af passagerer. Der er godsvogne, der vejer fra 10 ton til 90 tons. Desuden er det umuligt for farlige materialer og militær ammunition at passere gennem røret. Togvogne er mere bekvem ved transport, da de har 12 vogne og 480 ton bæreevne. Han arbejdede 24 timer i døgnet, da han tjente og lavede 8-9 gange om dagen. Dens densitet varierede afhængigt af eksport og import. På grund af den høje belastning fra Europa til Iran steg antallet af togtog til tre efterhånden. Bare flytte gods til Irak ikke Iran, i henhold til Tyrkiet, fordi begge jernbaner. Efter Marmaray-projektet begyndte et skib mellem Tekirdağ og Derince, 187 meter lang, med en kapacitet på 50 biler at betjene. Således blev godstransporten mellem de to kontinenter ikke afbrudt. ”Han oplyser, at togfærgerne tjener mellem Van og Tatvan i dag. For at forynge den internationale handel og bevare det historiske stof, skal molerne og togfærterne fornyes og serveres igen.Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar