TCDD-medarbejdere tilbageholdt i Ankara YHT-ulykkesforsøg anført uagtsomhed

ankara yht anklaget for uagtsomhed
ankara yht anklaget for uagtsomhed

Under retsmødet opførte fangerne, der var til retssag, jernbanearbejdere, især i signalopvarmningen af ​​jernbanevarmesystemet fra mangel på træning undtagelserne.

universelIfølge nyheden; ”På trods af manglen på et signalanlæg optrådte de tiltalte for første gang i retssagen mod katastrofen, der skete for et år siden på High Speed ​​Train-linjen, der blev åbnet før valget den 24. juni. Jernbanearbejderne, der er i retssag som fængslede, anførte uagtsomheden fra svigt i jernbanevarmesystemet, især signalerne, til manglen på træning og fraværet af et flag i hytten. Ledere for regeringen og TCDD, der åbnede den ufuldstændige linje for det politiske show, blev ikke prøvet.

For et år siden i Ankara kolliderede et højhastighedstog med et ledertog, og 9 mennesker døde, 86 mennesker blev såret i retssagen mod katastrofen begyndte. Under retsmødet, der blev afholdt ved Ankara 30. High Straffedomstol, blev 15 tiltalte, hvoraf 3 var fængslet for fængslet, forårsaget død og skade for mere end en person er dømt til 10 års fængsel. Slægtninge til dem, der mistede deres liv i Faicada, såret og ledere af FNs Transportunion fyldte retssalen.

Fangen mistænker togorganisationsbetjent Osman Yildirim, bevægelsesofficer Sinan Yavuz, trafikcontroller Emin Ercan Erbey og de arresterede tiltalte YHT Ankara Station viceadministrerende direktør Kadir Oguz, viceadministrerende direktør for trafik Service Ergun Tuna, YHT Traffic Service Manager Unal Sayiner, YHT Ankara direktør Duran Yaman, Afdelingsleder Recep Kutlay, TCDD Afdeling for trafik og stationstyring Mükerrem Aydoğdu, TCDD afdelingsleder for sikkerheds- og kvalitetsstyring Erol Tuna Aşkın, dukkede op for dommeren for første gang.

Togorganisationschef Osman Yildirim, beskyldt for at have forårsaget ulykken, fordi han glemte at skifte saks, der tillader tog at komme ind i forskellige spor, sagde: Yıldırım Jeg troede, at jeg gjorde det, men det gjorde jeg ikke. Det var en ulykke, fordi toget, der skulle køre på linje 2, gik fra linje 1 ”.

İÇİN IKKE-ARBEJDERE ARBEJDE IKKE NAT FOR AT BEMÆRKE MEDDELELSEN ”

Lyn, der indikerer, at saksen er frossent, fordi varmesystemet ikke fungerer på saksen, sagde M74, at saksen ikke virkede, og at det aldrig blev vist ham. For ikke at arbejde natten efter 23.00:4 for at overføre Yildirim, sagde, at vejret er koldt, arbejder alene og ikke trænes, sagde han: ”Jeg vidste ikke, at jeg kun ville arbejde den dag. Omkring klokken 5-12 var Eryaman'dan-radioer på frysevarslen om saks ved at komme. Jeg prøvede at bygge den 13. rute efter operationens officer. Han havde is, og saksen var frosset. Der er varmesystem på saxen, men det fungerede ikke. Jeg havde problemer med at lave en saks. Officeren sagde, at der var et tog den 11. Jeg behandlede det, og jeg gjorde det. Denne gang gik jeg for at lave den 4. vejsaks, der styrtede ned. Mine hænder og fødder var frosne. Jeg har været kold siden 5-11. Jeg klippede det ikke. Jeg gik ind i kabinen. Jeg gjorde XNUMX'erne saks. Toget gik foran mig, men jeg kunne ikke se, hvilken linje det var. Så skete ulykken, og jeg gik i chok. ”

“NO FLAGS ADVARSEL”

Yildirim, der besvarede sin advokat Mehmet Ekers spørgsmål, sagde, at hytten ikke var et sted, hvor han kunne se M74-saks, og at der ikke var nogen røde og grønne flag, der blev brugt til advarsel i hytten, teknik sagde han. Da klagernes advokater bad om kontrolsystemet om korrekt udskiftning af saksen, understregede Yildirim, at det elektroniske advarselssystem ikke signaliserer, skønt ulykken ikke ville ske, hvis signalanlægget.

Bevægelsesofficer tilbageholdt tiltalte Sinan Yavuz og sagde, at han havde til opgave at sende toget. Yavuz forklarede, at han sendte toget som det første job på ulykkesdagen og sagde: ”Så ventede jeg på en garanti fra Osman Yıldırım. Efter et stykke tid ringede Yildirim til mig og fortalte mig, at der ikke var nogen lyd af låsning på M90-saksene. Jeg bad ham om at bremse med toget der kommer. Jeg ringede til Yildirim på den tekniske telefon, mens toget kørte ind. Saks sagde, at is sidder fast, og der er ingen problemer, fordi den renser den. ”

IZ DER VAR IKKE CHANCE TIL FORSKELLIGHED ”

Derefter indikerede Yavuz, at det blev rapporteret, at guidetoget skulle komme til Eryaman, fulgte godkendelsen af ​​systemet og ringe til trafikstyringen efter at have ringet til ingeniøren, at 06.30-toget blev sendt. Yavuz indikerer, at der ikke er nogen chance for at bemærke signalanlægget, så det er ikke muligt at følge, for at vide, hvilken linje der går, sagde han.

Emin Ercan Erbay, den arresterede anklagede trafikcontroller, forklarede, at det ikke er muligt at se saksens position fra hans sæde: ”Signaliseringssystemet slutter i Sincan. Jeg har ikke et system, der viser retningen for togene på instrumentbrættet. Hvis der var, ville ingen af ​​os være her i dag. ”


Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar