Ankara YHT-ulykkesforsøg begynder første retssag

ankara yht ulykkesforsøg startede den første retssag
ankara yht ulykkesforsøg startede den første retssag

Den første retssag mod højhastighedstogulykken i Ankara i december 2018, hvor ni mennesker blev dræbt og mere end 80 mennesker blev såret, begyndte i Ankara Courthouse. I alt er 10 TCDD-ansatte, hvoraf tre er tilbageholdt, i retssag.

AvismurenIfølge Serkan Alans beretning, 13 I Ankara begyndte den første høring i sagen mod 2018 tiltalte i højhastighedstogulykken, hvor ni mennesker blev dræbt den 10. december 30, at blive afholdt i Ankara XNUMX. High Straffedomstol.

Højhastighedstog (YHT), der kører mellem Ankara og Konya, og ni praktikanter blev dræbt, og snesevis blev såret i ulykken, der skete som et resultat af kollisionen af ​​styretoget til kontrol af skinnerne. 15 tiltalte deltog i høringen, tre af dem var tilbageholdt og syv af dem varetægtsfængslede på sigt for at have ”forårsaget mere end en død og skade”.

'Jeg er ked af at være den sidste ring i kæden'

Den tiltalte, der fremsatte det første forsvar i tiltalen, var Osman Yildirim, en tilbageholdt togofficer, der angiveligt forårsagede en ulykke, fordi han glemte at skifte saks, der gjorde det muligt for togene at komme ind i forskellige skinner i henhold til deres afgangsretning. Yildirim, der ønsker medfølelse med dem, der mistede deres liv, sagde, özür jeg undskylder alle for at være det sidste led i mange kæder, der er årsagen til denne ulykke. ”

'VARMESYSTEM fungerede ikke i lønklæder'

Yildirim beskrev ulykkesdagen, M74-saks virkede ikke og blev aldrig vist for ham, sagde han. Yıldırım sagde, fordi fordi arbejderne arbejdede overarbejde, arbejdede de ikke for at undgå overarbejde. Jeg vidste ikke, at jeg var den eneste. Kl. 4-5 modtog Eryaman frostvarsler på saksen. Jeg prøvede at bygge den 12. rute efter operationens officer. Isskærene var frossne. Normalt er der varmesystem i saksen, men det fungerede ikke. Jeg havde problemer med at lave en saks. Officeren sagde, at der var et tog den 13. Jeg behandlede det, og jeg gjorde det. Denne gang gik jeg for at lave den 11. vejsaks, der styrtede ned. Mine hænder og fødder var frosne. Jeg har været kold siden 4-5. Jeg låste det sandsynligvis ikke. Det var koldere. Jeg gjorde 11'erne saks. Forkert saks er en almindelig forekomst på jernbanen. De tog ikke forholdsregler for dette. Toget gik foran mig, men det er umuligt at se, hvilket er jævnt. Så skete ulykken, og jeg gik i chok. Jeg er stadig i chok. ”

Retten 'saks gjorde dig' spørgsmål, den tiltalte Lyn, "Jeg troede, at jeg ikke havde gjort det," sagde han.

'MITT EEN ARBEJDE VAR Årsag til fejl'

Den tiltalte Mükerrem Aydoğdu's advokat sagde til den tiltalte Yıldırım: ”Har han ikke modtaget træning før? Gjorde han saks uden træning? Gjorde han dette uden at kende sit job? Yıldırım Jeg brugte det første gang den 9. december (2018). Ellers vidste jeg ikke, hvordan man bruger panelet. Dette bord er elektronisk. Jeg kendte manuelle saks. Han havde tegn og så langt væk. Der er ingen tegn på elektronisk saks. Det er mere sandsynligt, at vi ikke vil begå fejl i elektronik. Mit eneste arbejde var en fejltagelse, når vejret var koldt

Osman Yildirims advokat Mehmet Eker sagde, imin Min klient har ikke noget sted i lang tid. Sakse er ikke kun en enkel ting. Fra rengøring af saks til simpel svigt i saxen er der mange job som vært. Der er fem yderligere træninger, som klienten skal tage. Klienten var på vagt, før han fik dem. Hvorfor fik de ikke uddannelse? ”

'Signalisering blev undgået ulykke'

Advokat Eker sagde: ”Var der et værktøj til fjernelse af sne, der blev brugt til saksrensning? Der var tegn på flag, "den tiltalte Lyn," svarede ikke og sagde, at der var tekniske mangler.

Offeradvokat Melih Koluaçık sagde: ”Ville der være en ulykke, hvis der var et kontrolsystem til skift af saks? Var der nogen signalering? Selv om ulykken blev forhindret, "svarede den tiltalte Lyn," Der var ingen. Det ville dog blive forhindret ”.

I tiltalen vidnede den tiltalte operationelle officer Sinan Yavuz om, at Yıldırım gav godkendelse, som om han ikke ændrede saksen. Yavuz sagde, dim jeg sendte toget som det skulle. Intet sporingssystem efter afsendelse. Jeg har arbejdet der i 3.5 år og i gennemsnit kører 60 tog. Hvert fem til ti minut skal denne M74-saks udskiftes. Det er ikke muligt for mig at gå og tjekke det på stedet, hver gang jeg kommer og tager et tog. Jeg modtog garantien fra Osman og sendte toget. Jeg accepterer ikke afgifterne. Jeg har ingen skyld i ulykken. Jeg har været arresteret i 13 måneder. Min familie og jeg tror, ​​vi er ofre. ”

'JEG HAR OVERFATTET MITT BEKENDTHED'

En anden indsat anklaget trafikcontroller Emin Ercan Erbey vidnede. Bey Hændelsesdagen begyndte rutinemæssigt. I det øjeblik, saks blev lavet, blev de passet efter mig. Jeg blev frikendt bevidst. Hvis jeg har den mindste fejl, er jeg villig til at acceptere al straffen. ” Efter Erbys ord, der fortalte ham, at de fik at vide, at signalering ikke virkede på grund af Capital Ray-værket, sagde publikum, ca Alle disse mennesker ville ikke dø, hvis der var signalering. Skam ”reaktion kom.

Er der et panel på linjen for at undersøge saksebevægelser? Er, den tiltalte Erbey svarede: ”Nej, der er ikke noget sådant panel ..

Retssagen blev suspenderet i en time.

Hvem bliver prøvet?

I tilfælde af en togulykke i Ankara er Osman Yildirim, en praktikant, Sinan Yavuz, en trafikchef og Emin Ercan Erbey, en trafikcontroller, til retssag. Navnene, der retssager uden arrestation, er som følger:

HT YHT Ankara-direktør Duran Yaman, YHT Traffic Service Manager Ünal Sayıner, TCDD Afdelingsleder for sikkerhed og kvalitetsstyring Erol Tuna Aşkın, TCDD Trafik- og stationsledelsesafdelingschef Mükerrem Aydoğdu, YHT Ankara Station viceadministrerende direktør Kadir Oğuz, filialchef Recep Kutlay, Traffic Service Vicedirektør Ergun Tuna Müdür

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar