Boğaçay 38 slæbebåd lanceret med ceremoni

bogacay trailer blev taget i brug
bogacay trailer blev taget i brug

Minister Turhan sagde i sin tale ved idriftsættelsesceremonien for slæbebåden med avanceret fremdrivningssystem foretaget af Sanmar Shipyard, at der engang var en værftsaktivitet næsten fast i Tuzla, og at tyrkisk skibsfart gennemgik svære tider.


deres arbejde for at genoplive den maritime sektor Turhan forklarede, at de fandt en god stedet i dag, "Tyrkiet, den tyrkiske nation, vi har alle former for støtte til funktionalitet folk husker sømændene. Som ministeriet for vores hav har vi gjort, hvad det tager for at rydde vores søfarendes vej. Vi har realiseret meget vigtige initiativer og politikker. Vi har lavet ordninger for at bane vejen for den private sektor. Vi har ført vores skibe til den hvide liste, det vil sige til superligaen med de revisioner og praksis, vi har indset. For at dele byrden på vores søfarende implementerede vi den SCT-fri brændstofapplikation. Siden 2004, det årlige gennemsnit på 496 millioner pund til sektoren, har vi leveret næsten 8 milliarder pund. Vores antal internationale havne steg fra 152 til 181. Vores antal marinaer steg fra 41 til 62, og vores yacht fortøjningskapacitet steg fra 8 til 500. Vores tyrkisk-ejede maritime flåde voksede mere end 19 gange sammenlignet med 2003 og nåede 3 millioner DWT fra 8,9 millioner DWT. Vores 28,6.-ejes tyrkiske flåde rangerer 19. i verden i dag. Med styrkelsen af ​​vores lands rolle i verdens søtransport steg containerhåndtering 15 gange og nåede 5 millioner TEU. Den samlede godshåndtering udgjorde 11 millioner tons og 190 millioner tons. ”

”I dag er vi et af de førende lande inden for verdens skibsbygningsindustri”

Turhan påpegede, at der var en revolutionerende udvikling inden for skibsbygningsindustrien, og at det var et meget strategisk aktivitetsområde med sine produkter med høj merværdi. Skibsbygningsindustriens arbejdsintensive karakter og dens brede vifte af aktiviteter bidrager også til at øge beskæftigelsen. Heldigvis er vi i dag et af de førende lande inden for verdens skibsbygningsindustri. I dette er værftenes rolle foran alle Tuzla-kysterne, hvor den sidder fast for at spille en vigtig rolle. I årenes løb udvidede investeringerne fra vores stat og designstøtten, skibsværfternes lejekontrakt steg til 49 år, åbningen af ​​investeringer, regeringen betalte tusindvis af indtægter i stedet for den betalte husleje, fjernelsen af ​​ecrimisil-betalingsforpligtelser, værfterne foran på kredit. og godkendelse af VVS-rapporter og udviklingsplaner for vores værfter. ”

Turhan erklærede, at den tyrkiske skibsbygningsindustri er blevet en vigtig sektor, der er i stand til at bygge miljøfølsomme skibe ved hjælp af den nyeste teknologi, og at 81 værfter fortjener påskønnelse.

Turhan understregede, at F&U og innovation skal udvikles for at kunne sige noget på verdensmarkedet, sagde Turhan, inden et af de bedste eksempler på dette arbejde er BOĞAÇAY 38 Hybrid bugserbåd.

Blandt de andre teknologiske træk ved slæbebanen er det meget vigtigt, at det har verdens første AVD, det avancerede fremdrivningssystem, der er variabelt. Sanmars succes er naturligvis ikke tilfældig. Sanmar er en pioner i verden, der byggede den første slæbebåd for naturgas og derefter den første autonome slæbebåd. I dag er det første hydrauliske hybrideudstyr, der bygger et andet først i navnet på vores land og vores sektor, en stolthed over situationen.

Verdens første rit Hydraulisk hybrid ”slæbebåd med avanceret teknologi med variabelt drev

Slæbebåd bygget på Sanmars Altınova skibsværft blev bygget ved at integrere Advanced Variable Drive-teknologi i slæbebåden.

Denne innovation, der er udviklet sammen med Caterpillar Propulsion, vil have lavere emissioner og lavere brændstofforbrug. Slæbebåd, klassificeret af ABS, og som vil bølge det tyrkiske flag, blev produceret med fuldt edb-modellering.

BOĞAÇAY, som er 24 meter lang, har en trækkraft på 70 ton og har et propelsystem, der kan dreje rundt om sin egen akse, har en brandslukkekapacitet på 2 ton i timen.

Hr. Ali Gürün, næstformand for bestyrelsen i Sanmar, sagde, at BOĞAÇAY 38 vil blive eksporteret til Mexico.

Minister Turhan besøgte værfter

Turhan, Sanmar skibsværft af det avancerede fremdrivningssystem efter trækoptagelsesceremonien i Altinova Besiktas skibsværft, Hat-San skibsværft og Altinova skibsværft Entreprenører Industry and Trade Inc. blev informeret om det udførte arbejde.


Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar