Bursa Mudanya Railway History

bursa mudanya jernbanehistorie
bursa mudanya jernbanehistorie

2016 blev annonceret for High Speed ​​Train i Bursa, og 2020 blev målrettet. Selvom byens tog blev udsat et stykke tid på grund af nogle negative forhold i byggeprocessen, er Bursas jernbaneshistorie fuld af interessante begivenheder.

JERNBANE FRA MUDANYA TIL BURSA

Mudanya Bursa Railway, hvis konstruktion begyndte i 1875 og først foretog sin første rejse i 1892, var en hat slags eksklusiv hatline med en kort linjelængde på 41 kilometer og ingen forbindelse til nogen anatolisk linje. Opførelsen af ​​linjen stoppede to gange af økonomiske grunde, og det tredje forsøg blev afsluttet af en belgisk forretningsmand Georges Nagelmackers.

Nemme transportbehov

Ideen om at bygge en jernbane mellem Mudanya og Bursa kom første gang op i 1867 ifølge historiske kilder. Mudanya's position i den øst-vestlige handel og kvaliteten af ​​Bursa-silke, som efterlod iransk silke i det 18. århundrede, havde en stor indflydelse på Bursa-handel med silke. Desuden medførte leveringen af ​​de produkter, der blev leveret til Istanbul og dermed til paladset via Bursa, behovet for en hurtig og billig strøm. Ud over alt dette var de, der kom til Bursa termiske kilder over Europa og Istanbul, effektive i tanken om jernbanelinje.

Da konstruktionen af ​​linjen var på dagsordenen, var det første projekt en jernbane, der startede fra Mudanya og passerede Bursa, Kütahya og Karahisar til Konya. Opførelsen af ​​en havn ved Mudanya-kysten var også inkluderet i projektet.

DRILLED DUMRUL RAILWAY

Den samlede længde af denne linje blev bestemt som 576 kilometer. Længden svarede til en omtrentlig 96 times tur. I konstruktionen vil 360 tusind af 120 tusinde mennesker, der bor i de regioner, hvor linjen vil passere, fungere fysisk, og den resterende 240 bin bliver beskattet og bidrager til stoffet. Kilometer 6 tusind pounds konto vil blive lavet af jernbanen 3 millioner 456 tusind pounds var planlagt at koste. Staten betaler 384 tusind pund for denne linje, folk der bor på steder, hvor linjen vil passere, betaler 58 penny om året eller arbejder i byggeri i syv dage om året. Denne linje, der minder om den vanvittige Dumrul-bro, måtte bære 88 tusind tons varer eller varer om året for at opnå en fortjeneste.

STOPPET TWICE, FULDT TREDJE

Ruten til Bursa Mudanya jernbanelinje, som begyndte at blive konstrueret efter nogle udviklinger, blev bestemt som følger; Mudanya- Yörükali - Koru (Passage) - Acemler - Bursa (Merinos venter) - Bursa

På grund af de økonomiske vanskeligheder under opførelsen af ​​linjen stoppede arbejderne to gange. På den anden side blev der fundet to historiske monumenter på ruten Mudanya til linjen, og disse monumenter blev sendt til Istanbul.

BELGIEN ENTREPRENEURER FULDT

Næsten tyve år efter den første udgravning af linjen blev der opnået en aftale med den belgiske iværksætter Georges Nagelmackers. I koncessionsaftalen underskrevet Nagelmackers 'selskab, efter en vis indtægt, der skulle opnås pr. Passager for at dele staten, også ville betale 40 tusind pund forskud til den osmanniske statskasse.

I sidste ende afsluttede Nagelmeckers, den tredje iværksætter af linjen etableringen af ​​Mudanya - Bursa Railway Company den 10. september 1891. De beskadigede dele af jernbanen, som havde været inaktiv i mange år, blev repareret. Cirka 1700 arbejdstagere arbejdede i færdiggørelsesprocessen.

VELKOMMEN TIL BLOMMER

Linjen blev åbnet i 16. juni 1892. Fem vogne trukket af to lokomotiver, der afgår fra Mudanya Station med flag kl. 08.20, nåede Bursa station dekoreret med blomster og balloner kl. 10.30. Toget blev mødt af guvernøren i Bursa Munir Pasha og mange statsmænd og soldater samt den militære Mızıka, der spillede Hamidiye-hymnen.

GRÆKISKE SOLDATERNE MOVED

Jernbanen, der var forbundet med Militære Jernbaner og Havne Administration under den første verdenskrig, bar også græske soldater til høje priser kontant under våbenvåbenet. Linjen, der vandt store penge fra transport af soldater, blev bedt om at blive solgt af det opererende selskab efter oprettelsen af ​​republikken. Virksomheden forlod linjen i 1, da det ikke lykkedes at sælge. Nationaliseret line forretninger efter Republikken Tyrkiet har forsøgt at oprette forbindelse til linjen i Anatolien. Linjen, der ikke gav det forventede økonomiske afkast, blev standset den 1931. august 18. Linje 1948. juli 10 Tyrkiets parlament kararınca helt lukket.

I løbet af bygge- og driftsperioden er skinnerne på Mudanya Bursa Railway, der har gennemgået en meget vanskelig periode, blevet fuldstændigt afviklet i dag. Bygningerne, der er opført i løbet af linjeperioden, bruges som hoteller, restauranter og sociale faciliteter.

(Denne rapport er baseret på bogen med titlen "Mudanya - Bursa Railway Construction and Operation", skrevet af Mustafa Yazıcı, tildelt 2014 Yılmaz Akkılıç Bursa Research Award og udgivet af Nilüfer Kommune.)

BURSA MUDANYA-TOG

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar