Overgangstid for digital fartskriver forlænget i 6 måneder

overgangstid for digital fartskriver udvidet til måneder
overgangstid for digital fartskriver udvidet til måneder

Bus- og lastbiltransportere, der beskæftiger sig med godstransport og personbefordring, køre- og hviletider, og køretøjets uforholdsmæssige hastighedsoplysninger, der blev registreret under processen med digital fartskriverovergang, blev udvidet til 6 måneder. Fristen for overgangen blev annonceret den 10. juli 2020.

DATA UNDER RECORD

Som andre måleinstrumenter skal digitale fartskrivere være pålidelige, fungere korrekt, kontrolleres med jævne mellemrum, og de lagrede data må ikke forstyrres udefra.

Fase-proces

I 2012, inden for rammerne af forskellige arrangementer, der blev truffet til at tjene formålet med fartskriverapplikationer, blev der fastlagt en 5-årskalender baseret på køretøjets modelår relateret til overgangen til digital fartskriver, og denne proces blev startet gradvist i 2014.

6 MÅNEDER ADDITIONELT TID

Overgangsperioden for overgangen til digital fartskriver blev afsluttet den 31. december 2019. Antallet af køretøjer i det sidste niveau var dog højere end i de foregående år, og overgangen til de sidste dage skabte intensiteten i slutningen af ​​året. Fristen for overgangen til digital fartskriver blev revideret som 6. juli 10 i yderligere 2020 måneder for at forhindre, at den nævnte intensitet skaber klager i transportsektoren.

FORMÅL MED FORPLIGTELSE

Formålet med den digitale fartskriverforpligtelse; beskyttelse af chaufførers sociale rettigheder, etablering af et retfærdigt konkurrencemiljø inden for transport og øget trafiksikkerhed ved at minimere dødsulykker. Derfor er det vigtigt for transportsektoren at vise følsomhed i overgangen til digitale fartskrivere og at gennemføre overgangsprocessen på en sund måde ved at udføre opmærksomheds- og informationsaktiviteter inden for den sidste ekstra tid.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar