Krav om betaling til de uåbnede stadier i Istanbul lufthavn

krav om at blive betalt fra statshvelvet til de uopførte faser i Istanbul lufthavn
krav om at blive betalt fra statshvelvet til de uopførte faser i Istanbul lufthavn

Kun en af ​​de fire etaper i Istanbul lufthavn, der er i drift, vil blive betalt på grund af passagergarantier i de uåbnede etaper.

SözcüIfølge Basak Kaya, CHP Kocaeli stedfortræder Haydar Akar, åbner virksomheden ikke de andre stadier af gebyret for passagergaranti, sagde han. Akar oplyste, at Istanbul lufthavn blev tilbudt med build-operation-transfer-model og mindede om, at lufthavnen blev tilbudt med 25 milliarder 22 millioner euro plus moms i 152 års drift. Akar sagde:

Devlet Regeringen stillede en garanti på 61 procent for den nye lufthavn. Der blev også leveret punktafgift, moms, toldfritagelse. Den garanterede passagerpriser i alle BOT lufthavne er 15 euro på internationale linjer og 20 euro her. 3-2 Euro i indenlandske lufthavne og 5 Euro her. Lufthavnen består af 4 etaper. Trin 3 og 4 udføres afhængigt af situationen 1 og 2. Så det er ikke klart, om det er gjort endnu. Hvis der er en overbelastning, bygger firmaet trin 3 og 4, og hvis ikke, gør det ikke det

Operatøren får sine penge

Haydar Akar understregede, at de garanterede passagerbeløb bygges i betragtning af, at 3. og 4. trin skal bygges. ”Der er foretaget individuelle passagerkonti for disse faser. Den første fase vil have en kapacitet på 70 millioner passagerer. Efter den anden fase vil passagerkapaciteten være 2 millioner. Hvis 90 millioner sidder fast, bliver den tredje fase bygget og en kapacitet på 90 millioner kommer. Hvis trin 3 sidder fast, bygges fase 20. Selv hvis de ikke er lavet, får driftsselskaberne deres penge. Som et resultat af aftaler om det antal køretøjer, du garanterer, og den bytte, du leverer, kan regeringen ikke skaffe penge til operatørerne. Du bygger en tunnel på samme måde. Vi støder på det samme billede til lands og i luften. ”

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar