Borgmester İmamoğlu: 'Omkostningerne ved kanal Istanbul spørgsmålstegn'

kanal vil blive afholdt, når Istanbul budet
kanal vil blive afholdt, når Istanbul budet

Istanbul Metropolitan-borgmester Ekrem Imamoglu, Sultanbeyli'ye besøgte det 20. distriktskommune. Imamoglu, journalister besvarede spørgsmål under hans feltanmeldelse i Sultanbeyli.

Kanal For kanalen Istanbul, hvis finansiering blev diskuteret, sagde Mr. Minister i går '15 milliarder dollars'. Tidligere blev der talt 75 milliarder pund. Hvad med disse spørgsmålstegn ved finansiering? I VVM-rapporten, hvis Channel Istanbul sker, er der kvartaler, der skal flyttes fra denne region. Hvordan vil du henvende dig til disse kvarterer? Fordi det hævdes, at der er for mange klager i de eksproprierede områder ... ”

På et tidspunkt blev der kaldt '75 milliarder pund'. På et tidspunkt blev det kaldt '20 milliarder dollars.' Nu kaldes det '15 milliarder dollars'. Hr. Minister, en person spørger; 'Hvor mange kubikmeter udgravning frigives, hvad koster enhedskostnaden? Det er hvor meget bro, der skal bygges, enhedsomkostningerne og de samlede omtrentlige omkostninger. ' Du er en top down. Dette land har entreprenører, tekniske mennesker, der har gjort milliarder af dollars i forretning. På en gang opstår omkostningerne på en dag. Hvorfor runde ord? Dette land har milliarder af dollars i forretning, entreprenører, konsulentfirmaer, tekniske mennesker. Hvorfor sådanne runde ord? Er dette et stykke kage? $ 15 milliarder, $ 20 milliarder, $ 75 milliarder ... Dette emne er ikke børns leg. Dette er en alvorlig sag. Det er et spørgsmål, som en stor del af befolkningen i Istanbul er imod. Omkostninger omkring 'fem milliarder dollars om året vil tjene indtægter fra skibe' siges. Hvad kan jeg sige? Jeg tror ikke på en retorik fra en minister, der mener, at hans nevø krydser gaden i en halv time. Lad os, befolkningen i Istanbul, institutioner, omkostningerne ved en beat. Lad os se omkostningerne? Er det realistisk eller ej? Hvad er de øvrige bygningsomkostninger? Der er over en million byer, der designes. Efter min mening er dette tal højere, 1 millioner.

Jeg sagde det til dig. ”Denne forretning er steget til hundrede milliarder, to hundrede milliarder skærme på skærmen sparer ikke” sagde jeg. Du vil se. Sammen vil vi se, hvor høje omkostningerne er. Uforudsigelige omkostninger er også ekskluderet. Især hvis du har lagt jordarbejde og infrastruktur inde, hvis der ikke er nogen konkret information om mudderlagene under tyve og tredive meter, velsigne Gud byen! Gud velsigne mange problemer, men det er omkostningsaspektet. Derfor er disse omkostningstall ikke realistiske, der er en holdning væk fra princippet om åben information til offentligheden for at få folk til at forvirre ved at sprøjte et tal hver dag. Derefter fremsætter vi mere konkret kritik. Med ekspropriation er dette begyndelsen på mennesker fra deres kvarterer, fra deres bolig. Disse skrig finder hundreder af tusinder. Vi ser kortet der. Vi ser Küçükçekmece, Başakşehir og Arnavutköy på kortet.

Dette er begyndelsen. Du vil se hyl. Da folk har boet i deres hjem i halvtreds år og hundrede år, vil de også sælge til folk, der drømmer om 'Gå dertil, bygge andelshuse og bygge huse'. Da denne side blev drøftet, blev VVM-rapporten hængt op, nu blev planerne suspenderet og ekspropriationsbrevet blev straks skrevet. Hvem nyheder? Kunne noget lignende ske? Tyrkiet og Istanbul, så kæntrede, en proces så travlt, at morgen til aften, for at holde sindet. Mennesker i Sultanbeyli har handling i problemer i årevis. Folk har arbejdet her i 30 år for at få en løsning. At eje stedet, at eje rede. Du kommer fra hvor de har boet i 30 år, "Kom farvel," siger du. Ikke som dette sted, zoner klar steder. Disse ting er ikke så nemme. Tag folk fra deres steder og bring dem frem og tilbage. Er dette et stykke kage? Så længe de ser lidt ud. Dette er et separat traume. Hvis kanalprocessen fortsætter sådan, vil vi høre hundretusinder af mennesker skrige. Jeg håber, at dette ikke sker. Jeg håber, at dette ikke fungerer. Forhåbentlig kommer dette tilbage. Tyrkiet er i Istanbul på vegne af på vegne af et traume, sagde han.

N Hvad blev drøftet på dit møde i Sultanbeyli? Er der taget vigtige beslutninger for Sultanbeyli? Har du noget projekt til at bringe Sultanbeyli fremover? ”

Mødet, vi afholdt i dag, er det harmoniske arbejdssamarbejdsmøde med distrikterne. I dag har vi haft en meget vigtig dialog og samarbejde med vores borgmester i Sultanbeyli. Her blev de eksisterende projekter fra Metropolitan, uafsluttede værker, mangler, der tidligere var designet, men endnu ikke startet arbejder, drøftet. Disse inkluderer transport, processen med den nyligt lancerede Çekmeköy-Sultanbeyli metrolinje. fx De formidlede deres problemer med hensyn til IETT-linjer. For at handle aktivt om deres løsninger forlod vi straks vores ven ansvarlig for IETT, der blev oprettet et bord, og de fungerer. Inden for en uge vil embedsmændene fra de to sider mødes og finde løsninger til transportspørgsmål. Især i den østlige del af Istanbul, på den anatoliske side, efter at Marmaray og metroen blev spillet, fandt vi, at folk havde vanskeligheder med at kommunikere på linjen nord-syd. Vi gav hende en god nyhed. Arbejdet med ham er i sin sidste fase. Især vores venner er meget interesseret i Sultanbeyli. Et system er på plads for at gøre det muligt for vores borgere at nå metro eller sporvogn med IETT-busser og foretage deres overførsler gratis. Dette vil være meget frugtbart for Sultabeyli. Vi gav hende de gode nyheder. Han er på vej til UKOME-scenen. Værelsets repræsentanter var der. Det var meget demokratisk, hr. Præsident. Han inviterede borgmestrene. Vi havde et meget frugtbart møde.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar