Svar fra ngo'er til Göcek Tunnel Toll

reaktion fra NGO til natten tunnelafgift
reaktion fra NGO til natten tunnelafgift

De nylige stigninger til Göcek-tunnellen, som er blevet et vigtigt problem i regionen, forårsagede ikke-statslige organisationers reaktion. Fethiye Chamber of Commerce and Industry (FTSO), TÜRSAB, Fethiye Chamber of Merchants and Craftsmen (FESO), Fethiye Drivers Room, Fethiye Hoteliers Association (FETOB), der fremsatte en fælles pressemeddelelse, bad om, at de sidste stigninger på op til 50 procent skulle reduceres til et rimeligt niveau.


Fethiye Chamber of Commerce and Industry (FTSO), TÜRSAB, Fethiye Chamber of Merchants and Craftsmen, Fethiye Drivers Room, Fethiye Hoteliers Association (FETOB) afholdt en fælles pressekonference fredag ​​den 24. januar. Præsident for FTSO Osman Çıralı, Fethiye Chamber of Handwermen and Craftsmen Mehmet Soydemir, Fethiye Chamber of Driver's formand Şaban Taşar, FETOB Præsident Bülent Uysal deltog på pressekonferencen på vegne af NGO'erne, og TÜRSAB-præsident Özgen Uysal afgav en fælles erklæring.

NGO'er bemærkede, at den fælles erklæring fra de tilfangetagne 172 171 fri hovedvej tunnel i Tyrkiet på følgende måde:

”Den eneste betalte tunnel i vores land er Göcek-tunnelen. Tunnelen, der blev åbnet i 2006 og har en samlet længde på 960 meter, drives af et privat firma med en build-drive-transfer-model i 25 år. Der er været 30% til 50% stigningstal for tunnelens vejafgift. Efter de sidste stigninger var personbiler forpligtet til at passere 18 TL og minibusser 30 TL dobbeltpass. Disse lønninger ligger langt over inflationen. Desuden er det ikke rigtigt at hæve 30% til nogle køretøjer og 50% til nogle køretøjer.

I et miljø, hvor der er foretaget en stigning på 15%, selv for minimumsløn, er det ikke acceptabelt for en privat virksomhed at foretage en stigning på 50%, hvilket medfører retmæssige reaktioner i vores region. En borger, der rejser fra Dalaman til Fethiye hver dag med de seneste stigninger, skal betale i alt 540 liretunnelgebyr pr. Måned. Du har erhvervskøretøjer, tror du.

For dem, der ikke ønsker at bruge tunnelen ved at finde vejafgiften højt, er der utilstrækkelige retningsskilte for den gamle vej, som er en alternativ rute, og det får dem, der ikke kender regionen, til at gå direkte ind i vejafgiften.

På den anden side står chauffører, der bruger bjergvejen kaldet den ”gamle vej”, også overfor en farlig vej. Denne smalle og buede vej, som ikke er en delt vej, er meget farlig, da den ikke har beskyttelsesbarrierer trods manglen på belysning, klipper og lave skuldre. På den forsømte vej med utilstrækkelige vejlinjer og trafikskilte; Klippestykker, der falder på vejen i regnfuldt og blæsende vejr, øger også faren.

Vores land, der har en unik geografi med sin historie, natur og kulturelle struktur, er det 6. land, der modtager flest turister i verden. Cirka 2019 millioner udenlandske turister besøgte vores land i 45. De fleste af de turister, der kommer til vores land, er vært i vores region.

Disse høje satsstigninger på dette tidspunkt påvirker alle sektorer, der tjener indtægter fra turisme, især rejsebureauerne, der overfører vores gæster, der kommer gennem Dalaman Lufthavn til vores region.

Selvom sektoraktørerne gør en indsats for at undgå at afspejle vandringerne for turisterne, giver vi offentlighedens skøn, hvor længe operatørerne, hvis omkostninger stiger i enhver forstand, kan modstå dette.

repræsentanter for industrien, arbejder for at bringe flere turister til vores land hvert år, er Tyrkiets anmodning om at genoverveje reguleringen af ​​gebyrer betalt enkelt tunnel.

Vi ønsker, at vores præsident lytter til vores stemmer og håber, at han vil guide os i denne vigtige sag.

Hvis vi sammenfatter vores krav som Fethiye Chamber of Commerce and Industry, Chamber of Maritime Trade, TURSAB, Fethiye Chamber of Merchants and Craftsmen, Fethiye Chamber of Craftsmen, der repræsenterer vores medlemmer, der arbejder med ofre for udviklingen af ​​turisme;

  • De seneste stigninger til tunnelen skal straks bringes til rimelige niveauer.
  • For dem, der ønsker at vælge bjergvejen, som er et alternativ til bompengepassagen, skal skiltningen af ​​vejseparationen være mere synlig og arrangeret for at tiltrække chaufførens opmærksomhed.
  • For dem, der ikke ønsker at bruge vejafgiften, skal bjergvejen vedligeholdes såvel som moderne og pålidelig som vores andre hovedveje. ”

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar