TMMOB Channel anlagde appel til Istanbul

med udsigt over turhan kanal istanbul guzergahi bestemt
med udsigt over turhan kanal istanbul guzergahi bestemt

TMMOB indsendte institutionelt sin indsigelse mod Channel Istanbul-projektet til det provinsielle direktorat for miljø og urbanisering af guvernørskapet i Istanbul den 2. januar 2020, der skal forelægges for Generaldirektoratet for vurdering af miljøpåvirkninger, tilladelser og inspektion.


TMMOB-kasserer Tores Dinçöz gik til Istanbul Governorship Provincial Directorate of Environment and Urbanization den 2. januar 2020 og formidlede den institutionelle indvending fra TMMOB vedrørende Channel Istanbul-projektet med en skriftlig andragende. Andragendet er som følger:

Emne: Dette er vores resume og udtalelse om VVM-rapporten fra december 2019, som blev fundet endelig af gennemgangs- og evalueringskommissionen, kaldet Kanal Istanbul.

Kanal Channel Istanbul (kyststrukturer [Yachthavne, containerhavne og logistikcentre] planlagt at blive bygget af Generaldirektoratet for Infrastrukturinvesteringer i Ministeriet for Transport, Maritime Anliggender og Kommunikation i Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir distrikter i İstanbul-provinsen) Den endelige VVM-rapport udarbejdet i forbindelse med projektet Inkluderende;

”Det blev fundet tilstrækkeligt af Inspection and Evaluation Commission og blev accepteret som endeligt. Den miljøkonsekvensanalyserapport, der er afsluttet af Kommissionen, åbnes for offentligheden i ti (10) dage i provinsdirektoratet for miljø og urbanisering og ministeriet for at modtage offentlighedens udtalelser og forslag. Disse udtalelser tages også i betragtning i ministeriets beslutningsproces vedrørende projektet. I lyset af offentlighedens udtalelser kan ministeriet anmode om, at de nødvendige mangler i rapportindholdet afsluttes, at der gennemføres yderligere undersøgelser eller at Revisions- og evalueringskommissionen samles igen. Miljøeffektvurderingsrapporten, som blev accepteret som den endelige, blev åbnet for offentligheden i 10 (ti) dage, og for udtalelser og forslag kan den gælde for de provinsielle direktorater for miljø og urbanisering eller ministeriet for miljø og urbanisering. " Det blev annonceret for offentligheden den 23. december 2019 på dit officielle websted for at modtage deres meninger og forslag.

Dette initiativ kaldet tarafından madness dahi, som vil blive irreversibelt påvirket af de økologiske, økonomiske og socio-politiske aspekter af hele geografien, især Marmara, Thrakien, fastlandsområdet ved Sortehavet, kysten og have, kaldes ”galskab dahi. herunder alle borgere i Tyrkiet, Ministeriet for stort ansvar og engagement til din mening, forsøger at kommunikere deres forslag og indvendinger inden udgangen af ​​processen og endnu ikke udtale;

Igen på dit ministeriums websted, Kanal Istanbul European Side Reserve Building Area 1 / 100.000 skala Miljølayout-ændringsplan eden, der accepterer VVM-emnet som rygraden i VVM-rapporten og åbner hele sit miljø for ”New Istanbul adan uden selv at overveje advarsler og forholdsregler i bilagene til VVM-rapporten i Det blev godkendt den 6306 med plantransaktionsnummeret İÇDP-6 i overensstemmelse med artikel 1 i lov nr. 102 om omdannelse af områder med katastrofefare og artikel 17092,26 i præsidentdekret nr. dage) og VVM-processen til dato er ugyldig.

Siden lanceringen af ​​Channel Istanbul-projektet er adskillige planlægnings-, videnskabelige forsknings- og undersøgelsesresultater produceret af hundreder af forskere og universiteter, universiteter, fagkamre, offentlige institutioner og organisationer ignoreret for Istanbul og Marmara-regionen.

Diskurs uden videnskabelige kvalifikationer, utilstrækkelige og rettede undersøgelser forsøges at blive legitimeret ved at antage argumenter over antagelserne og bogstaveligt talt geografiske, økologiske, økonomiske, sociologiske, bymæssige, kulturelle, kort sagt, en vital ødelæggelse og katastrofeforslag. det stærkt vedligeholdt.

Det nærmeste eksempel på denne situation er den nylige VVM-proces og den seneste udvikling, der annullerer VVM-processen og dens rapporter, som fortjener at blive kvalificeret som Istanbul, såkaldt adan, uden at overveje advarsler og forsigtighedsregler i bilagene til VVM-rapporten og uden engang at bekymre sig om forholdsreglerne.

Først og fremmest; “Canal öngörülen, som er planlagt bygget i det mest følsomme og beskyttede område i Marmara-regionen, geografisk, økologisk og geologisk, er cirka 45 km lang, 20.75 m dyb og 250 m bred. Fra Sortehavet til Marmarahavet er der en trussel om uoprettelig skade og opdeling, der vil påvirke hele geografien.

Den nævnte kanalrute; Mens Kucukcekmece Lagoon Basin er designet langs ruten Sazlidere - Durusu, starter kanalen fra lagunen / havets tværsnit i Kucukcekmece distriktet i Istanbul og passerer gennem Kucukcekmece Lagunu Sazlidere kvarterer mellem Sinclidere og Dursunköy Dam distrikter. Det foreslås at gå til Sortehavet mellem kvartererne Terkos og Durusu.

Kanalens længde ligger inden for grænserne af Küçükçekmece, 7 km Avcılar, 3,1 km Başakşehir og 6,5 km og Arnavutköy distrikter. Ifølge ansøgningsrapporten er 28,6-kilometerruten; skov, landbrug osv. og afregningsområder, Küçükçekmece Lagoon og Kumul områder, som er sjældne geografiske aktiver i verden, Sazlıdere Dam og bassinet områder, der opfylder nogle af drikkevandsbehovene i Istanbul.

Den del af Küçükçekmece-søen op til Sazlıdere Dam-søen udgør vådområder og moseområder. Det sumpfulde område, der er dannet af søenes tidevand, er en hvilende og avlszone på fuglens migrationsrute. I den naturlige struktur blev der lavet syntetiske stoffer til alle miljøplanlægningsplaner produceret til Istanbul; Dette område er defineret som naturressourceområdet, som skal være absolut beskyttet, de kritiske økologiske systemer, hvis funktioner ikke skal nedbrydes, og jord- og ressourceområderne i første og anden grad med hensyn til opretholdelse af vandcyklus. Regionen er også den vigtigste økologiske korridor i Istanbul på grund af dens creek og naturlige topografi.

Af denne grund er det klart, at det foreslåede kanalprojekt vil have negativ indflydelse på hele geografien, især i Marmara, Thrakien, fastlandsområdet i Kysthavet, kyster og have på en økologisk, økonomisk og sociopolitisk måde.

På trods af denne ubestridte videnskabelige kendsgerning er projektområdet og miljøet sandsynligvis berørt af det foreslåede projekt i VVM-rapporterne; (befolkning, fauna, flora, geologiske og hydrogeologiske egenskaber, naturkatastrofestatus, jord, vand, luft, atmosfæriske forhold, klimafaktorer, ejendomsstatus, kulturarv og lokalitetskarakteristika, landskabskarakteristika, status for landbrug, følsomhedsgrad), kun 3 km. bredde er baseret på et meget begrænset område; VVM-gennemgang og undersøgelsesområde blev realiseret.

I denne VVM-rapport

“DEL II: AKTUELT MILJØEGENSKABER FOR PROJEKTLOCATION OG KONSEKVENSOMRÅDE

Inden for det 3 km brede VVM-studieområde, der blev fastlagt inden for projektets omfang, blev relevant litteratur og feltundersøgelser udført. Under miljøvurderingsundersøgelserne gennemføres detaljerede feltundersøgelser (flora, fauna, arkæologi osv.) Inden for dette 3 km VVM-studieområde og evalueringerne afsluttes og Work Arbejdskorridor, der når en bredde på cirka 2 km i den bredeste del med skrånende værker ” vil blive lavet i henhold til. Ud over miljøelementerne, i betragtning af de geologiske og geomorfologiske strukturer og især konstruktionens gennemførlighed, kan arbejdskorridoren udvides til at omfatte nogle områder inden for det 3 km store VVM-studieområde. Selvom det forventes at blive realiseret inden for studiekorridoren, der når ca. 2 km i den bredeste del af projektet, er det muligt, at ruteændringerne vil blive foretaget inden for 3 km-VVM-studieområdet, hvis der forekommer miljømæssige og landebegrænsninger under detaljerede undersøgelser i VVM-processen. Samfundsøkonomiske undersøgelser, der skal gennemføres inden for rammerne af projektet, vil også blive gennemført inden for 3 km VVM-studieområdet ”

Desuden, i den samme sektion af rapporten, for omfanget af den sociale virkning og forslag til arbejdsområde for det pågældende projekt;

Çevresel Miljøpåvirkninger af ruten som vandforsyning, spildevands- og rensningsanlæg, landbrugsvandingssystemer, transport, energi og kommunikationsinfrastrukturer, støj og luftforurening kan forårsage positive / negative, direkte / indirekte, permanente / midlertidige sociale konsekvenser. Som et resultat af de foreløbige gennemførlighedsvurderinger af Kanal Istanbul-projektet siges de elementer, der kan forårsage sociale virkninger (såsom tilstedeværelsen af ​​bosættelser, befolkningstæthed, infrastrukturelementer, levebrøddensitet osv.), At være sağ Det er begrænset til 1 km.

Nüfus Den samlede befolkning, der er berørt af projektet, er 823.834. Denne befolkning er den samlede befolkning af bosættelserne på ruten og projektets nærhed og forventes at blive indirekte berørt af projektet. Imidlertid er befolkningen, der skal berøres direkte, og de faste ejendomme som huse og jord eksproprieres, meget mindre. 27 MKB-mødet afholdt den 2018. marts XNUMX, hvor de fleste af de sociale grupper, der ønskede at deltage, ikke var inkluderet, og der blev ikke foretaget nogen reel samfundsøkonomisk evaluering.

Uanset indholdet er det bevis for, at rapporter, der kun er udarbejdet i henhold til disse grænsebestemmelser, er ekstremt utilstrækkelige, rettede og umulige at acceptere.

Derudover ”Istanbul European Side Reserve Building Area 1 / 100.000 skala til miljølayout plan eden, der accepterer VVM-emnet som rygraden på ministeriets websted og åbner hele sit miljø som” New Istanbul adan uden selv at overveje advarsler og forholdsregler i bilagene til VVM-rapporten ” Det har annulleret og reduceret alle undersøgelser, der er utilstrækkeligt økologisk, økonomisk, juridisk, socialt og videnskabeligt utilstrækkelige. Det skal annulleres øjeblikkeligt.

Derudover er dette projekt, som har enorme og uforudsigelige virkninger med hensyn til økologiske, økonomiske, sociale, geopolitiske, folkeret og konventioner, ikke blevet evalueret inden for rammerne af den strategiske VVM, som det har været lovligt ejet, siden diskussionen af, om projektet er nødvendigt eller ej, faktisk blev det besluttet fra starten og annonceret med visuals. Der er ikke forstået 5 ruter, og hvordan de blev valgt til at legitimere ruten er blevet fremsat, og en klar orientering er gjort ved at bede nogle universiteter og offentlige institutioner om at vælge ruter, og årsagen til projektets eksistens blev udelukket fra forskningen og undersøgelsen.

Kort:

Vådområder, floder, vandløb og Terkos-søen forventes at blive berørt af projektet. Vådområder inden for kanalruten fjernes fra beskyttelsesstatus og åbnes for brug.

Küçükçekmece-søen bliver til en kanal, og Sazlıdere-dæmningen og andre vandløb, der alene dækker 29% af Istanbuls vandbehov, vil blive ødelagt fuldstændigt. Således vil hele det kontinentale område, der forbliver i Küçükçekmece-lagunebassinet, vådområder og skovområder i nord blive åbnet for bosættelse. Især er det ikke muligt at opdage brud og revner i klipper ved at bore. Det skal tages i betragtning, at saltvand trænger ind i Terkos-søen gennem disse brud og revner efter åbning af kanalen, hvilket resulterer i tab af vandkilden til Terkos-søen og en stor del af Istanbul uden vand. Bortskaffelse af i alt 140 millioner m3 drikkevand, herunder 235 millioner m3 Terkos-søen årligt, 52 millioner m3 fra Yıldız-bjergene og 427 millioner m3 fra Sazlıdere-dæmningen vil bringe Istanbul til ansigt med vandmangel. (Fra DSI-rapport)

· Ferskvandsakvifere og det jordiske økosystem saltes på grund af strømme fra Sortehavet til Marmarahavet, saltholdighedsværdien af ​​Sortehavet stiger til 0,17%, ikke kun Istanbul og dets omgivelser, men også landbrugsområder og jordbaseret økosystem fodret med ferskvand op til Thrakien. forringes irreversibelt, vil blive ødelagt, og risikoen for jordskred øges. Projektet vil påvirke økologisk hele Thrakien-regionen.

· Istanbul Canal-projektet, inklusive den tredje Bosphorus-bro, den nordlige Marmara-motorvej og forbindelsesveje og den tredje lufthavn, dækker et område på 42.300 ha og dækker et areal på 12.000 ha landbrugsjord, 2.000 ha eng og græs. Området har mistet sin landbrugskarakter. Resten vil gå tabt.

· Projektområdet er beliggende inden for grænserne af Istanbul i Marmara-bassinet i den euro-sibirske fytogeografiske region. Regionens mangfoldighed vil blive påvirket negativt af økologisk ødelæggelse og mikroklimaændringer, der vil forekomme efter opførelsen af ​​Kanal Istanbul.

· Projektet vil fjerne al flora og fauna (fisk, endemiske og ikke-endemiske planter, insekter, dyreliv, vandrende og ikke-trækfugle), der lever i regionen til dags dato. På grund af projektet vil cirka 20 tusind fodboldbaner, en tredjedel af blandingen af ​​eg og bøg naturskov blive ødelagt. Dyreliv og vigtige fuglebeskyttelsesområder vil blive udtømt hurtigt.

 • Canal Istanbul-projekt langs ruten og omkring; Den økologiske bæredygtighed i Istanbuls liv vil blive uegnet på grund af faldet i naturressourcer såsom vandbassiner, landbrugsområder og skovområder i den nordlige del af Sazlıbosna søbassinet.
 • Broer, veje, forbindelsesveje osv., Der skal bygges langs linjen. Ud over kanalruten vil det få Nordvest, som er Istanbuls naturlige habitat og skal beskyttes med denne funktion, til at udvikle sig til et boligområde under pres fra transportprojekter. Således vil Istanbuls levende ressourcer, som er på vej, åbne for konstruktion med høj densitet.

· Kystgeografien ved Sortehavet vil blive fuldstændig forstyrret. Marmarahavet og Sortehavet vil være forurenet, og projektet vil have en betydelig indflydelse på det marine økosystem, Sortehavet-Marmara-balancen og klimaet.

· Udgravning af projektområdet forventes at fjerne mindst 3 milliarder m³ udgravning fra landdistrikterne mellem Sazlıder-dæmningen og Sortehavet og fra bækkerne. Denne udgravning, 600 millioner m³ stenblæsning, eksplosionsskade og ødelæggelse af strukturer i miljøet som et resultat af dette, afskaffelse af boligsikkerheden for indbyggerne i regionen, naturlige beskyttelsesområder for uoprettelige skader, der forekommer i luftforureningen på grund af den eksponentielle stigning i luftforurening og eksponentielt øget Det er uundgåeligt, at alle levende ting i regionen får virkninger som forekomsten af ​​åndedrætsproblemer.Dette projekt, der har en levetid på 5 år, vil forårsage irreversibel økologisk skade i byen og regionen.

 • At hælde millioner af kubikmeter materiale og bundkugle ned i Sortehavet vil påvirke Sortehavet og Marmara kystopografi, luftkvalitet (emission af støv og partikler), havvandskvalitet, havvand oceanografi og havbiologi irreversibelt. Kanalen, der forbinder Sortehavet, Marmarahavet, Det Ægæiske Hav og Middelhavet med deres meget forskellige arter og hydrografiske træk, fremskynder spredningen af ​​mange giftige og farlige marine arter fra Det Indiske Ocean til Middelhavet og besætter Middelhavet.

· 70 millioner m3 færdigblandet beton og 20 millioner m3 cement er nødvendigt for levering af byggematerialer, der skal bruges inden for projektets rammer. Derfor vil der blive åbnet sand og stenbrud i mange dele af Thrakien for at levere ca. 90 millioner m3 sand og kalksten, og skove vil landbrugsområder, bæk og underjordisk vand blive beskadiget.

 • I henhold til de nuværende opgørelser (vedlagt vores rapport) i Kanal Istanbul-projektområdet er der 1., 2. og 3. grad arkæologiske steder og 62 registrerede kulturelle aktiver, og disse vil gå tabt. Når man ser på den historiske kronologi i Istanbul, går resultaterne fra Yarimburgaz Cave, Fikirtepe og Pendik-bosættelserne i Küçükçekmece Lagoon Basin tilbage til 6500 - 5500 f.Kr. til den neolitiske - kalcolithiske periode. Bathonea, der ligger i Küçükçekmece Lagoon Basin, er et vigtigt arkæologisk område. Disse områder, som er vores kulturelle og historiske arv, vil også gå tabt på grund af projektet.
 • Selvom der ikke er nogen internationale barrierer for de foranstaltninger, der skal træffes i Bosphorus, på grund af de gunstige forhold for dybden, bredden og den naturlige struktur af Bosphorus, betragtes manglende vedtagelse af de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger som en af ​​de vigtigste årsager til Istanbul-kanalens 100-årige liv. Det generelle formål, der er nævnt i den foreløbige VVM-rapport med henblik på opførelsen af ​​Kanal Istanbul, anføres for at give sikkerheden ved navigation i Bosporus og beskytte mere end 15 millioner mennesker, der bor omkring den mod mulige farer. Vi mener, at nogle af nedenstående grunde til hensigtsmæssigheden af ​​dette formål ikke stemmer overens med formålet. Hvis du har brug for at sortere disse grunde; a) På et skib, der passerer gennem Bosphorus-strædet, er de tekniske mangler ved skibet, såsom maskinsvigt eller rorlås, den naturlige bredde af Bosphorus og de naturlige bugter i Bosphorus fra det øjeblik, skibet efterlades ukontrolleret, indtil ulykkesdannelsen er ca. 6- Det kan spare 10 minutter. Det vides, at der er mange ulykker, der er indhegnet med en sådan ulykke. I Kanal Istanbul er det tydeligt, at enhver teknisk defekt uden sådanne naturlige udvidelser og bugter, der kan skabe flugtmuligheder, vil resultere i ulykker. Som et resultat af dette, er maskinsvigt ”,” rorlås ”osv., Der kan forekomme på skibe i Istanbul-strædet. Olasılığı mulighed for teknisk svigt kusur vil blive en direkte doğrudan sandsynlighed for ulykke ”i Kanal Istanbul, og dette vil skabe uacceptable risikoniveauer.
 • I den tredje lufthavn, der vides at være ude af stand til at opbevare brændstof inden for 6 km i henhold til de internationale luftfartssikkerhedsregler, vil der være uforudsigelige trusler mod tankskibe med begrænset og begrænset manøvrerbarhed ved at navigere på kanalen med hensyn til navigation, ejendom og miljøsikkerhed.
  På grund af andre større byggeprojekter i og omkring Istanbul vil de naturlige og miljømæssige forhold på land på den europæiske side og i Marmara og Sortehavet blive irreversibelt forstyrret.
 • Den største jordskælvskilde, der vil påvirke Istanbul-kanalen stærkt, er de store jordskælv, der forventes i North Marmara Fault ligger på havbunden 10-12 km væk fra den sydlige del af kanalen.
 • På grund af den geologiske geofysiske struktur i de sydlige regioner i Istanbul er jordskælv bølger overgrowing. Disse forstørrelsesværdier kan undertiden stige med 10.
 • Hvordan kanalen reagerer på laterale og lodrette bevægelser under jordskælv er et vigtigt forskningsemne. Slipning, brud eller vridning af denne struktur under et jordskælv kan forårsage store katastrofer.
 • Befolkningstætheden vil stige med de nye bosættelser, der skal skabes som følge af andre projekter i Kanal Istanbul og det omkringliggende område, og risikoen for tab af liv og ejendom forårsaget af et muligt jordskælv vil derfor stige.

Da den naturlige belastning og underjordiske poretrykbalancer i området vil blive afbrudt på grund af udgravningen af ​​4.5 milliarder ton udgravning, der skal fjernes under kanaludgravningen, kan der ses udløst seismicitet i forskellige størrelser. Der er risiko for jordskred, jordskred og forurening afhængigt af strukturen af ​​kanalruten og skråningskvaliteten.

Som et resultat:

Selv fra de hidtil afslørte data; Inden for kanalprojektets rækkevidde; Alle de resterende skovområder, landbrugsområder, græsarealer, underjordiske og oversvømmelsesbassiner, inklusive Terkos-bassinet, tredje lufthavn og 3. broforbindelsesveje, samt kvartererne i bassinet, er konstruktions- og nedrivningsområder i hele regionen, herunder Sortehavet og Marmarahavet og dens kyster. er designet.

VVM-rapporterne om dette projekt, som er blevet udarbejdet uden at overveje gennemførligheden af ​​videnskabelige projekter og er i modstrid med grundlæggende principper, national lovgivning, alle internationale love og konventioner, offentlig fordel, videnskabelige tekniske og urbanismiske principper og klimaforandringskriterier, er blevet udarbejdet. som ugyldig.

Igen og igen anbefaler vi stærkt og anbefaler vores forfatningsmæssige pligt. Kan Istanbul Canal ılan, der forsøges at blive legitimeret ved at diskutere diskurser og antagelser, der ikke er af videnskabelig karakter, er et geografisk, økologisk, økonomisk, sociologisk, bymæssigt, kortvarigt forslag om vital ødelæggelse og katastrofe. Det skal straks opgives og fjernes fra dagsordenen.

kanal istanbul
kanal istanbul

sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer