Om Burkina Faso Railway

Om burkina faso rail
Om burkina faso rail

Burkina Faso er et landløst land beliggende i den vestlige del af det afrikanske kontinent. Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana og Elfenbenskysten udgør landets grænse naboer (med uret fra nord). Landet, som tidligere var en koloni af Frankrig, fik uafhængighed i 1960 under navnet Øvre Volta. Som et resultat af politisk usikkerhed i perioden efter uafhængighed skete kupp, den 4. august 1983 under ledelse af Thomas Sankara, landets navn blev ændret til Burkina Faso som et resultat af revolutionen. Landets hovedstad er Ouagadougou.

Burkina Faso Railway


Der er en jernbanelinje kaldet Abidjan - Niger Line i Burkina Faso, som forbinder hovedstaden og handelsbyen Abidjan med hovedstaden Ouagadougou. Denne proces, som var urolig for Burkina Faso, et land på grund af borgerkrigsmangel i Elfenbenskysten, spiller en vigtig rolle i transporten af ​​landets kommercielle produkter, især til havet. I øjeblikket udføres både gods- og passagertransport på denne linje. Selv om de nødvendige undersøgelser blev udført i Sankara-perioden for at udvide linjens længde til byen Kaya for at bære de underjordiske rigdomme, der blev fundet her, blev disse aktiviteter afsluttet med slutningen af ​​Sankara-perioden.

Burkina Faso Airline

Kun 33 af de 2 lufthavne over hele landet har asfaltbaner. Ouagadougou lufthavn, der ligger i hovedstaden Ouagadougou, som også er den største lufthavn i landet, og lufthavnen i Bobo-Dioulasso, er de to lufthavne i overensstemmelse med landets internationale standarder.

Landet ejer et nationalt flyselskab ved navn Air Burkina, der har hovedkontor i hovedstaden Ouagadougou. Efter at selskabet blev grundlagt den 17. marts 1967 under navnet Air Volta, begyndte det at udføre de flyvninger, der blev foretaget af virksomheder med oprindelse i Frankrig, og firmanavnet blev nationaliseret i overensstemmelse med Sankara-revolutionerne i landet. Som en af ​​deltagerne i Burkina Faso blev en del af Air Burkina-selskabet privatiseret i 2002 på grund af den økonomiske konkurs i Air Afrique, der blev drevet af mange afrikanske lande sammen med Frankrig.

Ud over indenrigsflyvninger organiserer Air Burkina flyselskaber gensidige flyvninger til syv forskellige lande. De lande, hvor internationale flyvninger udføres, er: Benin, Elfenbenskysten, Ghana, Mali, Niger, Senegal og Togo.

Burkina Faso Highway

Der er 12.506 km veje over hele landet, hvoraf 2.001 km er brolagt. I evalueringen foretaget af Verdensbanken i 2001 blev Burkina Faso transportnet vurderet som godt, især med dets forbindelser til landene i regionen, Mali, Elfenbenskysten, GAna, Togo og Niger.

Burkina Faso transportnetværkskort

Burkina Faso transportnetværkskort

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar