Ofte stillede spørgsmål om Coronavirus

Ofte stillede spørgsmål om coronavirus
Ofte stillede spørgsmål om coronavirus

1. Hvad er den nye Coronavirus (2019-nCoV)?


Den nye Coronavirus (2019-nCoV) er en virus, der blev identificeret den 13. januar 2020, som et resultat af forskning i en gruppe patienter, der først udviklede symptomer i luftvejene (feber, hoste, åndenød) i Wuhan-provinsen i slutningen af ​​december. Udbruddet blev oprindeligt opdaget hos dem på markedet for skaldyr og dyre i denne region. Derefter spredte det sig fra person til person og spredte sig til andre byer i Hubei-provinsen, hovedsageligt Wuhan, og andre provinser i Folkerepublikken Kina.

2. Hvordan transmitteres din nye Coronavirus (2019-nCoV)?

Det overføres ved indånding af dråber spredt i miljøet ved nysen af ​​syge personer. Efter berøring af overfladerne, der er forurenet med åndedrætspartiklerne hos patienterne, kan virussen tages ved at tage hænderne i ansigtet, øjnene, næsen eller munden uden at vaske. Det er risikabelt at røre ved øjne, næse eller mund med beskidte hænder.

3. Hvordan diagnosticeres en ny coronavirusinfektion?

Molekylære tests, der kræves til den nye coronavirus-diagnose i 2019, er tilgængelige i vores land. Den diagnostiske test udføres kun i National Virology Reference Laboratory hos Generaldirektoratet for Folkesundhed.

4. Er der et viruseffektivt medikament, der kan bruges til at forhindre eller behandle en ny Coronavirus (2019-nCoV) -infektion?

Der er ingen effektiv behandling af sygdommen. Afhængig af patientens generelle tilstand anvendes den nødvendige understøttende behandling. Effektiviteten af ​​nogle lægemidler mod virussen undersøges. Dog er der i øjeblikket intet viruseffektiv medicin.

Kan antibiotika forhindre eller behandle ny coronavirus (5-nCoV) infektion?

Nej, antibiotika påvirker ikke vira, de er kun effektive mod bakterier. Den nye Coronavirus (2019-nCoV) er en virus, og derfor bør antibiotika ikke bruges til at forhindre eller behandle infektion.

6. Hvor lang er inkubationsperioden for det nye Coronavirus (2019-nCoV)?

Virusens inkubationsperiode er mellem 2 dage og 14 dage.

7. Hvad er symptomerne og sygdommene forårsaget af den nye Coronavirus (2019-nCoV)?

Selvom det er rapporteret, at der kan være tilfælde uden symptomer, er deres frekvens ukendt. De mest almindelige symptomer er feber, hoste og åndenød. I alvorlige tilfælde kan lungebetændelse, alvorlig åndedrætssvigt, nyresvigt og død udvikle sig.

8. Hvem vil mere påvirke den nye Coronavirus (2019-nCoV)?

I henhold til de opnåede data har dem med fremskreden alder og samtidig sygdom (såsom astma, diabetes, hjertesygdom) en højere risiko for at udvikle virussen. Med aktuelle data vides det, at sygdommen skrider frem i 10-15% af tilfældene og død i ca. 2% af tilfældene.

9. Forårsager den nye Coronavirus (2019-nCoV) sygdom pludselig død?

Sygdommen viser et relativt langsomt forløb ifølge offentliggjorte data om syge mennesker. De første par dage observeres mildere klager (såsom feber, ondt i halsen, svaghed), og derefter tilføjes symptomer som hoste og åndenød. Patienterne er generelt tunge nok til at søge på hospitalet efter 7 dage. Derfor afspejler videoer om patienter, der er på sociale medier, pludselig faldne og bliver syge eller dør, ikke sandheden.

10. I den nye coronavirus infektion rapporteret fra Tyrkiet (2019-NCover) Er der en sag?

Nej, New Coronary Virus (2019-nCoV) sygdom er endnu ikke blevet påvist i vores land (fra 7. februar 2020).

11. Hvilke lande, bortset fra Folkerepublikken Kina (Kina) er i fare for sygdommen?

Sygdommen ses stadig hovedsageligt i Folkerepublikken Kina. Fænomenerne set i andre lande i verden er dem fra Kina til disse lande. I nogle lande er meget få af borgerne fra Kina blevet inficeret med landets borgere. I øjeblikket er der intet andet land end Kina, hvor indenlandske sager spreder sig hurtigt. Det videnskabelige rådgivende råd for sundhedsministeriet advarer kun for Kina om, at "ikke skal gå, medmindre det er nødvendigt". Rejsende skal følge advarsler fra nationale og internationale myndigheder.

12. Hvilke aktiviteter udføres af sundhedsministeriet i dette spørgsmål?

Udviklingen i verden og den internationale spredning af sygdommen overvåges nøje af vores ministerium. The New Coronavirus (2019-nCoV) Science Board er oprettet. Der blev afholdt møder med risikovurdering og videnskabsstyrelse for den nye sygdom Coronavirus (2019-nCoV). alle sider af problemet (Tyrkiet Border og Coastal Generaldirektoratet for Sundhed, de offentlige sygehuse, Generaldirektoratet for Emergency Medical Services Generaldirektoratet for Eksterne Forbindelser Generaldirektoratet, som alle interessenter) ved herunder begivenheder, som ikke følges, og mødet med mindre fortsætter med at ske på en regelmæssig basis.

Hold, der arbejder på basis af døgnet rundt, er blevet oprettet i Public Health Emergency Operation Center i Generaldirektoratet for Folkesundhed. I vores land er der truffet nødvendige foranstaltninger i overensstemmelse med Verdenssundhedsorganisationens henstillinger. Ved indgangspunkterne til vores land, såsom lufthavne og havindgangspunkter, er der truffet foranstaltninger til at identificere syge passagerer, der kan komme fra risikable områder, og de foranstaltninger, der skal træffes i tilfælde af mistanke om sygdom, er blevet bestemt. Direkte flyvninger med Kina blev standset indtil 7. marts. Applikationen til termisk kamera-scanning, som oprindeligt blev implementeret for passagerer fra Kina, er blevet udvidet til også at omfatte andre lande pr. 24. februar 1.

Der er udarbejdet en retningslinje for diagnose, sygdomsrelaterede procedurer, forebyggelse og kontrolforanstaltninger. Der er oprettet styringsalgoritmer til identificerede sager, og de beslægtede parters pligter og ansvar er defineret. Guiden indeholder også ting at gøre for folk, der skal til eller kommer fra lande med sager. Denne guide og præsentationer om guiden, svar på ofte stillede spørgsmål, plakater og brochurer er tilgængelige på det officielle websted for Generaldirektoratet for Folkesundhed. Derudover udtages luftvejsprøver fra mennesker, der følger definitionen af ​​mulige tilfælde og isoleres under sundhedsfaciliteter, indtil prøveresultatet er opnået.

13. Er scanning med et termisk kamera en passende foranstaltning?

Termiske kameraer bruges til at opdage mennesker med feber og til at foretage yderligere undersøgelser af, om de har sygdomme ved at adskille dem fra andre mennesker. Det er naturligvis ikke muligt at påvise patienter uden feber eller dem, der stadig er i inkubationsfasen, og som endnu ikke er syge. Da der ikke er endnu en hurtig og mere effektiv metode, der kan bruges til scanningsformål, bruger alle lande termiske kameraer. Foruden de termiske kameraer informeres passagerer fra det risikable område på forskellige sprog i flyet, og informationsbroschyrer udarbejdet på fremmede sprog distribueres på passtederne.

14. Er der en ny Coronavirus (2019-nCoV) -vaccine?

Nej, der er endnu ikke udviklet nogen vaccine. Det rapporteres, at en vaccine, der kan bruges sikkert på mennesker på trods af teknologiske fremskridt, kan produceres tidligst år.

15. Hvad er forslagene til ikke at fange sygdommen?

De grundlæggende principper, der foreslås for at reducere den samlede risiko for transmission af akutte luftvejsinfektioner, gælder også for New Coronavirus (2019-nCoV). Disse er:

- Håndrens skal overvejes. Hænder skal vaskes med sæbe og vand i mindst 20 sekunder, og alkoholbaserede håndantiseptiske midler skal bruges i fravær af sæbe og vand. Det er ikke nødvendigt at bruge sæbe med antiseptisk eller antibakteriel, normal sæbe er nok.
- Mund, næse og øjne må ikke røres uden at vaske hænder.
- Syge mennesker skal undgå kontakt (hvis det er muligt, være mindst 1 m væk).
- Hænder skal vaskes ofte, især efter direkte kontakt med syge mennesker eller deres miljø.
- I dag er der ikke behov for sunde mennesker til at bruge masker i vores land. Personen, der lider af en hvilken som helst viral luftvejsinfektion, skal dække næsen og munden med et engangs tissuepapir under hoste eller nyser, hvis der ikke er noget papirvæv, skal du bruge albuen inde, hvis muligt, ikke komme ind i overfyldte steder, om nødvendigt, lukke munden og næsen, brug om nødvendigt en medicinsk maske. anbefales.

16. Hvad skal folk, der skal rejse til lande med høj patienttæthed, såsom Folkerepublikken Kina, gøre for at forhindre sygdommen?

De grundlæggende principper, der foreslås for at reducere den samlede risiko for transmission af akutte luftvejsinfektioner, gælder også for New Coronavirus (2019-nCoV). Disse er:
- Håndrens skal overvejes. Hænder skal vaskes med sæbe og vand i mindst 20 sekunder, og alkoholbaserede håndantiseptiske midler skal bruges i fravær af sæbe og vand. Det er ikke nødvendigt at bruge sæbe med antiseptisk eller antibakteriel, normal sæbe er nok.
- Mund, næse og øjne må ikke røres uden at vaske hænder.
- Syge mennesker skal undgå kontakt (hvis det er muligt, være mindst 1 m væk).
- Hænder skal rengøres ofte, især efter direkte kontakt med syge mennesker eller deres miljø.
- Hvis det er muligt, bør det ikke besøges på sundhedscentre på grund af tilstedeværelsen af ​​patienter, og kontakten med andre patienter bør minimeres i tilfælde, hvor det er nødvendigt at gå til sundhedsinstitutionen.
- Når du hoster eller nyser, skal næsen og munden være dækket med et engangs tissuepapir. I tilfælde, hvor der ikke er tissuepapir, skal indersiden af ​​albuen bruges. Hvis det er muligt, bør det ikke indtastes overfyldte steder, hvis det er nødvendigt at komme ind, skal munden og næsen lukkes, og en medicinsk maske skal bruges.
- Spisning af rå eller underkokt animalske produkter bør undgås. Velkogte fødevarer bør foretrækkes.
- Områder med høj risiko for generelle infektioner, såsom bedrifter, husdyrmarkeder og områder, hvor dyr kan slagtes, bør undgås.
- Hvis der er luftvejssymptomer inden for 14 dage efter rejsen, skal en maske bæres til den nærmeste sundhedsinstitution, og lægen skal informeres om rejsehistorikken.

17. Hvad skal folk, der rejser til andre lande, gøre for at forhindre sygdommen?

De grundlæggende principper, der foreslås for at reducere den samlede risiko for transmission af akutte luftvejsinfektioner, gælder også for New Coronavirus (2019-nCoV). Disse er:
- Håndrens skal overvejes. Hænderne skal vaskes med sæbe og vand i mindst 20 sekunder, og alkoholbaserede håndantiseptiske midler skal bruges i fravær af sæbe og vand. Det er ikke nødvendigt at bruge sæbe med antiseptisk eller antibakteriel, normal sæbe er nok.
- Mund, næse og øjne må ikke røres uden at vaske hænder.
- Syge mennesker skal undgå kontakt (hvis det er muligt, være mindst 1 m væk).
- Hænder skal rengøres ofte, især efter direkte kontakt med syge mennesker eller deres miljø.
- Når du hoster eller nyser, skal næsen og munden være dækket med et engangs tissuepapir. I tilfælde, hvor der ikke er tissuepapir, skal indersiden af ​​albuen bruges, hvis det er muligt, bør det ikke indtastes i skarer og steder.
- Kogte fødevarer bør foretrækkes frem for rå mad.
- Områder med høj risiko for generelle infektioner, såsom bedrifter, husdyrmarkeder og områder, hvor dyr kan slagtes, bør undgås.

18. Er der risiko for kontaminering af coronavirus fra pakker eller produkter fra Folkerepublikken Kina?

Generelt kan disse vira forblive i live i kort tid, så der forventes ingen kontaminering med en pakke eller last.

19. Er der risiko for ny coronavirussygdom i vores land?

Der er stadig ingen sager i vores land. Som mange lande i verden er der en mulighed for, at der opstår tilfælde i vores land. Sundhedsorganisationen har ingen begrænsninger i denne henseende.

20. Er der nogen rejsebegrænsninger på Kina?

Alle direkte fly fra Kina blev standset fra 5. februar 2020 indtil marts 2020. Det videnskabelige rådgivende råd for sundhedsministeriet advarer kun for Kina om, at "ikke skal gå, medmindre det er nødvendigt". Rejsende skal følge advarsler fra nationale og internationale myndigheder.

21. Hvordan skal turbiler rengøres?

Det anbefales, at disse køretøjer er godt ventilerede, og almindelig rengøring udføres med vand og vaskemiddel. Det anbefales, at køretøjerne rengøres efter hver brug, hvis det er muligt.

22. Hvad er de forholdsregler, der skal tages i betragtning, når du rejser med turbiler?

Det skal sikres, at køretøjer ofte ventileres med frisk luft under brug. Ved køretøjsventilation bør det foretrækkes at opvarme og afkøle luften med luften taget udefra. Luft i køretøjet bør ikke bruges.

23. Hotel, hostel osv. Af de gæster, der ankommer samlet. Er der risiko for sygdom for det tildelte personale, når de kommer til deres bolig?

Gæster, der bærer personlige ejendele, såsom kufferter, forventes ikke at blive smitsomme (udgør en risiko for spredning af sygdomme), selvom virussen ikke kan overleve på livløse overflader i lang tid. Generelt skal hænder imidlertid vaskes umiddelbart efter sådanne procedurer, eller håndrens skal forsynes med alkoholbaseret antiseptisk middel.

Derudover, hvis der er gæster, der kommer fra de regioner, hvor sygdommen er intens, hvis der er feber, nyser, hoste blandt gæsterne, foretrækkes det at bære en medicinsk maske til denne person og føreren at bære en medicinsk maske til selvbeskyttelse. Det skal sikres, at 112 ringer, og information gives, eller at sundhedsinstitutionen instrueres på forhånd.

24. Hvilke foranstaltninger skal der træffes på hoteller?

Standardrensning med vand og vaskemiddel er tilstrækkelig i indkvarteringsfaciliteter. Man skal være særlig opmærksom på de overflader, der ofte berøres af hænder, dørhåndtag, batterier, gelændere, toilet og håndvaskrens. Der er ingen videnskabelige beviser for, at brugen af ​​et antal produkter, der hævdes at være specifikt effektiv til denne virus, giver ekstra beskyttelse.

Man skal være opmærksom på håndrensning. Hænderne skal vaskes med sæbe og vand i mindst 20 sekunder, og alkoholbaserede håndantiseptiske midler skal bruges i fravær af sæbe og vand. Det er ikke nødvendigt at bruge sæbe med antiseptisk eller antibakteriel, normal sæbe er nok.

Personen, der lider af en virusinfektion med åndedrætsorganerne, skal dække næsen og munden med et engangspapir under hoste eller nyser, hvis der ikke er noget papirvæv, skal du bruge albuen inde, hvis det er muligt, ikke om nødvendigt indtaste overfyldte steder, lukke munden og næsen, brug om nødvendigt en medicinsk maske. anbefales.

Da virussen ikke kan overleve på livløse overflader i lang tid, forventes ingen forurening hos personer, der bærer patientens kufferter. Det er hensigtsmæssigt at lægge antiseptiske midler til hånd på alkohol på tilgængelige steder.

25. Hvad er de foranstaltninger, som lufthavnsarbejdere skal tage?

Generelle forholdsregler bør træffes for at forhindre infektion.

Man skal være opmærksom på håndrensning. Hænderne skal vaskes med sæbe og vand i mindst 20 sekunder, og alkoholbaserede håndantiseptiske midler skal bruges i fravær af sæbe og vand. Det er ikke nødvendigt at bruge sæbe med antiseptisk eller antibakteriel, normal sæbe er nok.

Personen, der lider af en virusinfektion med åndedrætsorganerne, skal dække næsen og munden med et engangspapir under hoste eller nyser, hvis der ikke er noget papirvæv, skal du bruge albuen inde, hvis det er muligt, ikke om nødvendigt indtaste overfyldte steder, lukke munden og næsen, brug om nødvendigt en medicinsk maske. anbefales.

Da virussen ikke kan overleve på livløse overflader i lang tid, forventes ingen transmission til personer, der bærer patientens kufferter. Det er passende at lægge antiseptisk hånd med alkohol på tilgængelige steder.

26. Hvilke forholdsregler skal de ansatte, der arbejder i de restauranter og butikker, hvor turisterne kommer fra?

Generelle infektionsbeskyttelsesforanstaltninger skal træffes.

Man skal være opmærksom på håndrensning. Hænderne skal vaskes med sæbe og vand i mindst 20 sekunder, og alkoholbaserede håndantiseptiske midler skal bruges i fravær af sæbe og vand. Det er ikke nødvendigt at bruge sæbe med antiseptisk eller antibakteriel, normal sæbe er nok.

Standardrensning med vand og vaskemiddel er tilstrækkelig til overfladrens. Man skal være særlig opmærksom på rengøring af dørhåndtag, vandhaner, gelændere, toilet og håndvaskoverflader med hænder. Der er ingen videnskabelige beviser for, at brugen af ​​et antal produkter, der hævdes at være specifikt effektiv til denne virus, giver yderligere beskyttelse.

Det er passende at anbringe alkoholbaseret håndantiseptisk middel på tilgængelige steder.

27. Hvad er de generelle foranstaltninger til forebyggelse af infektioner?

Man skal være opmærksom på håndrensning. Hænderne skal vaskes med sæbe og vand i mindst 20 sekunder, og alkoholbaserede håndantiseptiske midler skal bruges i fravær af sæbe og vand. Det er ikke nødvendigt at bruge sæbe med antiseptisk eller antibakteriel, normal sæbe er nok.

Under hoste eller nyser anbefales det at dække næsen og munden med et engangs tissuepapir. Hvis vævet ikke er tilgængeligt, skal du bruge albuen inde, hvis det ikke er muligt at komme ind i overfyldte steder.

28. Jeg sender mit barn i skole, kan den nye Coronavirus (2019-nCoV) blive inficeret?

Den nye coronavirus-infektion (2019-nCoV), der startede i Kina, er først blevet påvist i vores land før i dag, og der er truffet nødvendige foranstaltninger for at forhindre, at sygdommen kommer ind i vores land. Dit barn kan støde på vira, der forårsager influenza, forkølelse og forkølelse i skolen, men forventes ikke at støde på det, fordi den nye Coronavirus (2019-nCoV) ikke er i omløb. I denne sammenhæng blev sundhedsministeriet givet de nødvendige oplysninger til skolerne.

29. Hvordan skal skolerne rengøres?

Standard rengøring med vand og vaskemiddel er tilstrækkelig til rengøring af skoler. Man skal være særlig opmærksom på rengøring af dørhåndtag, vandhaner, gelændere, toilet og vaskeoverflader med hænder. Der er ingen videnskabelige beviser for, at brugen af ​​et antal produkter, der hævdes at være specifikt effektiv til denne virus, giver ekstra beskyttelse.

30. Ved tilbagevenden af ​​semesterpausen vender jeg tilbage til universitetet, opholder mig i en studerendes bopæl, kan jeg få sygdommen New Coronavirus (2019-nCoV)?

Den nye coronavirus-infektion (2019-nCoV), der startede i Kina, er først blevet påvist i vores land før i dag, og der er truffet nødvendige foranstaltninger for at forhindre, at sygdommen kommer ind i vores land.

Influenzaen kan støde på vira, der forårsager forkølelse og forkølelse, men det forventes ikke at støde på, da den nye Coronavirus (2019-nCoV) ikke er i omløb. I denne sammenhæng blev de nødvendige oplysninger om sygdommen givet til sovesale, hvor institutionen for videregående uddannelser, kreditinstitutter og lignende studerende opholdt sig.

31. Kan husdyr bære og overføre den nye Coronavirus (2019-nCoV)?

Kæledyr, såsom huskatte / hunde, forventes ikke at blive inficeret med New Coronavirus (2019-nCoV). Efter kontakt med kæledyr skal hænder dog altid vaskes med sæbe og vand. Således vil der blive ydet beskyttelse mod andre infektioner, der kan overføres fra dyr.

32. Kan vask af din næse med saltvand forhindre den nye Coronavirus (2019-nCoV) infektion?

Nej. At vaske næsen regelmæssigt med saltvand hjælper ikke med at beskytte mod New Coronary virus (2019-nCoV) infektion.

Kan brug af eddike forhindre ny coronavirus (33-nCoV) infektion?

Nej. Brug af eddike er ikke nyttigt til at forhindre infektion fra New Coronavirus (2019-nCoV).


Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar