Coronavirus-udbrud bryder forsyningskæder!

coronavirus-udbrud bryder forsyningskæder
coronavirus-udbrud bryder forsyningskæder

Med coronavirus-udbruddet har vi tydeligt set, hvordan bullwhip-effekten (efterspørgsel-overdrivelse) opstår i forsyningskæderne. Nogle produkter er blevet usynlige, markedshylder er tomme, og deres priser er fordoblet. Produktionsfabrikker stoppede på grund af delforsyningsproblemer. Stater truffet yderligere foranstaltninger for at beskytte producenterne. På den anden side har der været eksplosioner i e-handel. Udtjekningstjenester er steget utroligt.


Fysisk afstand er blevet vigtig. Midlertidige sundhedsforsyningskæder måtte hurtigt oprettes. TIR-transiter stoppede ved grænserne, og TIR-haler blev dannet. Køretøjschauffører begyndte at anvende en 14-dages karantæneperiode. I RO-RO-transport kunne chauffører ikke transporteres med fly, og deres ophold i EU blev forkortet. Den allerede eksisterende drivermangel er foldet. På grund af begrænsningerne i vejtransport er godstransporten flyttet til sø- og jernbanetransport. Der var en markant stigning i efterspørgslen. På grund af det faktum, at importcontainerne ikke kunne tømmes til tiden i søvejen, når behovet for tomme containere steg i eksporthavnene, steg priserne med tilstanden af ​​renere brændstof. Der blev registreret hastende ordrer til lufttransport. Som et resultat af annullering af passagerfly, faldt lastkapaciteten imidlertid radikalt, og der blev begyndt at give reservationer uger senere. Ekspeditionstiderne er steget som et resultat af vogndesinfektionsoperationer ved jernbanegrænseovergange. Som et resultat, er forsyningskæder blevet brudt? Ja. Bullwhip-effekten i forsyningskæder kan kun forhindres ved at synkronisere forsyningskæderne. Hurtig og præcis informationsstrøm er det mest basale problem. Som Verdenssundhedsorganisationen siger: "test, test, test". Partnere i forsyningskæden bør planlægge forud for den hurtige strøm af information og handle sammen for at normalisere forretningen. Single-center-løsninger er ikke tilstrækkelige.

Den proces, vi er i, har vist os endnu en gang vigtigheden af ​​logistik. Vi har set, hvorfor logistiske funktioner er vigtige for at levere bæredygtige tjenester både med hensyn til bæredygtighed i forsyningskæden inden for sundhed og til at imødekomme ernæringsmæssige, hygiejniske osv. Behov. Ud over portforbudet skal de grundlæggende behov for dem, der ikke kan gå ud, imødekommes.

Omkostninger i forsyningskæden er summen af ​​omkostninger til indkøb, produktion og logistik. Vores konklusion fra nylige begivenheder viser, at vi er nødt til at etablere mere modstandsdygtige forsyningskæder og skelne mellem katastrofe og katastrofeforanstaltninger. Vi er nødt til at finde kontaktløse udenrigshandelsmetoder i epidemiske perioder. På dette tidspunkt bliver infrastrukturinvesteringer, der vil øge udenrigshandel med jernbane, vigtige. Det er tydeligt, at skift af chauffør ved grænsen, skift af containere (fuld-fuld, fuld-tom), semi-trailer skift og hurtig desinfektionsmetoder skal videreudvikles. Der skal oprettes bufferzoner til dette. Alternative ruter og grænseporte bør tages i betragtning, og hurtige idriftsættelsesløsninger bør tages i betragtning. Forskellige lande har forskellige vejafgift på forskellige ruter. Passende ruter kan oprettes gennem midlertidige aftaler med disse lande.

Den 14-dages karantæneperiode, der gælder for køretøjschauffører ved grænseindgangen, bør fjernes fra ansøgningen så hurtigt som muligt, og indgangen / udgangen af ​​de tyrkiske og udenlandske køretøjschauffører bør tillades med testsættene ved grænserne. Der bør foretages forhøjelser med hensyn til varigheden af ​​køretøjschauffers ophold i EU-landene. Ansøgninger om førervisa skal vurderes som prioriteret, og nyt visum bør forlænges ved at forlænge perioden. Med koordinering af de relevante institutioner bør det offentliggøre tolerancer, der vil blive anvendt i arbejds- og hviletider, hvilket ikke vil påvirke sikkerheden negativt, og der bør foretages en tidsforlængelse efter behov. For at forenkle forretningsprocesserne for marine eksportcontainere skal anvendelsen af ​​Verified Gross Weight (VGM) vejning afbrydes, og skibsagenturer bør anmode om et tilsagnsbrev fra de sendende virksomheder. Driver / belastningssystemet bør tages op til fornyet overvejelse, og tachografforsyningen til førere og virksomheder bør forenkles og fremskyndes. Der bør planlægges planer for tilvejebringelse af nye chauffører, der skal arbejde i international transport (uddannelse, eksamen, certificering), og internettilgængeligheden af ​​nogle SRC- og ADR-uddannelser og eksamener skal evalueres.

Skiftarbejde hos embedsmænd forlænger forretningsprocesser. I stedet skal processen fremskyndes ved at sikre effektiv anvendelse af papirløse behandlingsprocesser, og der bør træffes foranstaltninger for at forhindre tab af job på alle trin. I den annoncerede pakke er der ingen særlig støtte til logistikbranchen, der er stærkt påvirket af udbruddet, bortset fra at betalingerne i momsdeklarationen er forsinket i 6 måneder. Denne støtte er allerede givet til 16 sektorer. I denne periode skal SCT i brændstof, som er en vigtig omkostningspost for logistik, fjernes, og tjenesten skal leveres under mere passende forhold.

Som et mellemlangt trin bør vores vigtigste transportkorridorer, der forbinder vores vigtigste internationale korridorer, der dækker vores land og de logistikcentre / landsbyer, der skal etableres på disse korridorer, bestemmes for at sikre varestrømmen og reducere risici.

Der er mange virksomheder i vores land inden for rammerne af globale forsyningskæder. Lande i Vesten ønsker ikke at producere nogle produkter i deres eget land. Tyrkiet vokser med den eksportorienterede udviklingsmodel. Vi bør dog også overveje, at vi er afhængige af råvarer. Derfor bør vi definere de problemer, vi oplever i processen med at få disse råmaterialer meget godt og fokusere på løsningspunkterne her. Nogle produkter er ikke produceret i Tyrkiet. Derfor er vi nødt til at være i globale forsyningskæder hele tiden.
Det vigtigste er at beregne alle risici og træffe de nødvendige foranstaltninger. Vi er nødt til at udføre risikostyring systematisk og kontinuerligt proaktivt med hensyn til forsyningskæde og logistik og styrke vores krisestyringssystem på kort sigt. Så vi er nødt til at finde måder til økonomisk at skifte fra forsyningsmodellen med én center til forsyningsmodellen med flere centre. Vi skal producere strategiske produkter i vores land.

Som et resultat fremkom vigtigheden af ​​overdreven optioner og smidighed i forsyningskæder igen. Det er underforstået, at optionerne skal bestemmes på forhånd i både logistikprocesser og produktion, og udviklingen skal overvåges dynamisk, og den mest passende skal bruges i henhold til betingelserne.

professor Dr. Mehmet TANYAŞ
Præsident for Logistics Association (LODER)


Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar