Anbefalinger om udbrudsledelse fra IMM Science Board

Anbefalinger om udbrudsledelse fra IBB Science Board
Anbefalinger om udbrudsledelse fra IBB Science Board

Efter afgørelsen om udgangsforbud afgav IMM Videnskabskomité en erklæring, der mindede om styringen af ​​den videnskabelige kamp mod epidemien, især om overtrædelser af social afstand i Istanbul. Med anførelsen af, at erklæringen om portforbud på fredag ​​gjorde nogle problemer synlige med hensyn til epidemisk kontrol, fremsatte bestyrelsen følgende forslag: ”Det skal sikres, at patienter, der er syge, diagnosticeres, isoleres, screenes og testes for alle, der har klager, og isolering af patienter, der ikke har brug for hospitalsbehandling. Hvis social mobilitet er begrænset, bør der træffes foranstaltninger for at sikre, at de, der ikke har regelmæssig indkomst, som kan tjene dagligt, og de fattige ikke er ofre. Håndtering af udbruddet kræver samarbejde mellem agenturerne. Kommunikation spiller en nøglerolle i styring af udbrud og reduktion af social angst. ”


IMMs videnskabelige komité påpegede, at indenrigsministeriets forbud mod udgangsforbudet i to dage i 10 storby- og Zonguldak-provinser fredag ​​den 30. april har gjort visse problemer synlige med hensyn til udbrudskontrol. Det blev oplyst, at da udgangsforbudet blev bebudet for offentligheden to timer før 24:00, natten til forbuddet skulle begynde, blev det observeret, at mange borgere henvendte sig til steder som markeder, bagerier og skarer, som ikke ville være i stand til at opretholde den fysiske afstand, blev overholdt.

IMMs videnskabelige komité erklærede, at ikke at informere byadministratorerne i de provinser, hvor forbuddet blev erklæret, ikke tillader, at kommunernes tjenester harmoniseres. Fortsættelsen af ​​erklæringen om, at bestyrelsen delte sin ”evaluering og forslag om udbrudshåndtering og kommunikation” er som følger:

BESLUTNINGER SKAL SÆTTES PÅ EN VIDENSKABELIG GRUNDLAG

”Beslutninger truffet i epidemiske processer skal have et videnskabeligt grundlag. Viden om, at virussen spreder sig fra inficerede mennesker, og at der ikke er nogen vaccine eller medikament til at beskytte det intakte, har fokuseret på hovedstrategien for "at skære ud af kontakt" for at kontrollere udbruddet. Den praktiske reaktion på denne kontrolstrategi er at identificere inficerede mennesker ved at udføre flere test, at isolere dem, der er kendt eller mistænkt for at være inficeret fra intakt (isolering), og at arrangere resten af ​​samfundet for at reducere kontakten så meget som muligt. I nogle lande er hovedmålet med begrænsning, som vi ser som et eksempel, at reducere kontakten i samfundet og forhindre cirkulation af faktoren, og de anvendte tider bestemmes ved at overveje de epidemiologiske egenskaber ved faktoren, såsom inkubationstid, sygdomsvarighed og spredningshastighed. Den to-dages udgangsforbud har sidste fredag ​​ingen plads i sygdommens kontrolstrategi og har heller ikke et videnskabeligt grundlag. På grund af den måde, den blev anvendt på, førte det endvidere til, at den fysiske afstand mellem befolkningen forsvandt og den mulige stigning i epidemiens hastighed. I en hændelse, hvor individer som epidemier er meget bekymrede, skal udgangsforbudet, der kan forårsage panik, meddeles omhyggeligt og med en bestemt forberedelsesperiode tilbage. På det nuværende tidspunkt bør den effektive mobilitet for lokalsamfundets mobilitet fortsættes, indtil epidemien mister sit tempo. Det skal sikres, at patienter, der er syge, diagnosticeres, isoleres, screenes, og de, der har klager, kan testes, og isolering af patienter, der ikke har brug for hospitalsbehandling, skal understreges. Hvis social mobilitet er begrænset, bør der træffes foranstaltninger for at sikre, at de, der ikke har regelmæssig indkomst, som kan tjene dagligt, og de fattige ikke er ofre.

Håndtering af udbruddet kræver samarbejde mellem institutionerne

Istanbul provinsen, hvor mere end halvdelen af ​​Covidien-19 tilfælde i Tyrkiet, har en befolkning på mange flere europæiske lande. Dette viser det faktum, at der skal være så få fejl som muligt i udbrudshåndteringsprocesser i Istanbul.

Udbrudshåndtering er en proces, der sigter mod at kontrollere den infektiøse sygdom, der forårsager epidemi, og at beskytte samfundets sundhed på denne måde ved hjælp af viden om mikrobiologi og epidemiologisk videnskab i centrum, såvel som at kræve anvendelse af ledelsesvidenskab, og også tage hensyn til samfundets sociologiske og kulturelle karakteristika.

Udbrud er situationer, der kræver mere arbejdskraft og økonomiske ressourcer end dem, der bruges i rutinemæssige tjenester. I denne henseende kræver udbrud, der ligner katastrofer, samarbejde fra alle institutioner, herunder sundhedsministeriet, indenrigsministeriet og alle andre offentlige institutioner, herunder ikke-statslige organisationer. I ekstraordinære situationer vil samarbejde mellem institutioner gøre det muligt at opnå det højeste niveau af effektivitet fra de arbejder, der skal udføres i tråd med de forskellige institutioners muligheder og roller.

Parterne i samarbejdet bør dække alle elementer i kampen mod epidemier, især offentlige institutioner og organisationer. Det samarbejde, der er nævnt i lyset af denne ødelæggende epidemi, skal være et reelt og stærkt samarbejde. At give kommunerne mulighed for at deltage i alle epidemiske processer i alle provinser, især i Istanbul, sikre deltagelse i beslutningsprocesser og mobilisere deres muligheder er afgørende for epidemisk kontrol.

HOVEDROL TIL KOMMUNIKATIONSKOMMUNIKATION, ALDERFORVALTNING OG REDUCERING AF SOCIAL ANXIETY

Kommunikation er et vigtigt koncept lige så meget som samarbejde i udbrudshåndtering. Som anført af Verdenssundhedsorganisationen, bør kommunikation med udbruddet være en del af planen for styring af udbruddet.

Udbrudskommunikation inkluderer gennemsigtig og pålidelig information, der informerer samfundet om risici korrekt og ikke præsenterer risikoen på en lettere eller overdrevet måde.

Beskederne skal være enkle og korte, fordi individer har svært ved at huske al informationen, har en tendens til at misforstå og acceptere de forkerte oplysninger korrekt, og enkeltpersoner har en tendens til at fortsætte deres gamle vaner og har en tendens til at acceptere information, der er i overensstemmelse med deres troværdier.

Det er vigtigt at nå hurtig information under udbruddet. Tendensen til at tro på spekulative meddelelser øges imidlertid i manglen på information eller delvist under information. Dette resulterer normalt i rygter og sladderspredning af kvalificeret information. Af disse grunde skal oplysningerne være gennemsigtige.

Et andet vigtigt punkt er ”usikkerhed”. Usikkerhed bekymrer individer og fører til urealistiske beslutninger. Ledere bør ikke træffe beslutninger, der øger usikkerheden. Forklaring af udgangsforbudet til de sidste 2 timer øgede denne usikkerhed.

Usikkerhed har en stor effekt på stigningen i vores angst under epidemiprocessen. Situationer, der vil øge tolerancen for usikkerhed, er, at ledere deler forbuddet og reglerne med samfundet på en planlagt og programmeret måde. Da pludselige, hurtige og pludselige beslutninger forårsager tab af kontrol sammen med usikkerhed, forsøger individer at tage kontrol for at håndtere angst, og de kan vise risikabel opførsel for sig selv og samfundet.

Et andet vigtigt punkt i epidemisk kommunikation er, at informationen fremsættes af de mennesker, der administrerer processen. erklæring fra de institutioner, der styrer regelmæssige udbrud af Sundhedsministeriet i Tyrkiet, er et positivt eksempel på kommunikation med offentligheden, men der er stadig aspekter, der skal forbedres.

Det er sandt, at den oplevede COVID-19-pandemi har flere effekter på samfundet end mange andre epidemier. Den eneste årsag til angst, der opstår i samfundet, er ikke truslen om overførsel af sygdomme, der er også økonomiske og sociale dimensioner af angst. Under hensyntagen til hele dette billede bør der gennemføres en gennemsigtig proces, der skaber tillid til samfundet, hvor folk ikke er i tvivl om virkningen og virkeligheden af ​​de annoncerede beslutninger.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar