Hvem er Sabiha Gökçen?

Hvem er Sabiha Gokcen
Hvem er Sabiha Gokcen

Selvom en af ​​Tyrkiets første kvindelige pilot, er verdens første kvindelige jagerpiloter. Han er en af ​​de otte åndelige sønner af Mustafa Kemal Atatürk. Han fløj omkring 8.000 timer i løbet af sin flyvekarriere; 2 af dem var kamproller. Dets navn blev givet til Sabiha Gökçen lufthavn, som er Istanbuls XNUMX. lufthavn.


Sabiha Gökçen blev født i Bursa i 1913. Efter hans fars og mors død blev han adopteret af Mustafa Kemal Atatürk, som besøgte Bursa i 1925. Sabiha Gökçen fik efternavnet "Gökçen" af Mustafa Kemal Atatürk, da efternavnet blev vedtaget i 1934, da han endnu ikke var involveret i luftfart.

Sabiha Gökçen, der studerede på Çankaya Primary School og Istanbul Üsküdar Girls 'College, gik ind i den tyrkiske luftfartsskole i den tyrkiske luftfartsforening i 1935. Han modtog høje svævekort i Ankara. Gökçen blev sendt til Krim Rusland med 7 mandlige studerende og afsluttede sin træning med svæveflyvning der.

Han trådte ind i Eskişehir Military Air School i 1936 og blev militærpilot efter den private træning, han modtog der. Han gjorde et praktikophold i et stykke tid ved det 1. Tayyare-regiment i Eskişehir, fløj med jager- og bombefly. I 1937 blev han tildelt den tyrkiske luftfartsforening Murassa (Honor) -medalje ved en ceremoni, hvor præsidenten, premierministeren og stabschefen deltog. Han modtog et militært flycertifikat den 30. august 1937.

Gökçen foretog en rundvisning på Balkan med sit fly som gæst i Balkanstaterne i 1938.

Efter hans tilbagevenden til Tyrkiet med den tyrkiske luftfartsforening var Türkkuşu "rektor" opgaven og har med succes fortsat denne pligt indtil 1955.

Sabiha Gökçen, der rejste til USA i 1953 og 1959 på invitation, introducerede det tyrkiske samfund og tyrkiske kvinder.

Han modtog den største pris i sin luftfartskarriere i 1996. Han blev udvalgt som en af ​​de 20 Aviators, der gjorde sit navn i verdenshistorie ved ceremonien på Maxwell Air Base, hvor han deltog som den personlige gæst på Eagles Meeting, der blev afholdt til gradueringsceremonien for American Air Staff College. Gökçen blev den første og eneste kvindelige flyver, der blev tildelt denne pris.

Han lavede sin sidste flyvning i 1996 i en alder af 83 år med Falcon 2000-flyet ledsaget af den franske pilot Daniel Acton.

Sabiha Gökçen døde den 22. marts 2001 på Gulhane Military Medical Academy i en alder af 88 på grund af hjertesvigt.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar