Hvem er Vecihi Hürkuş?

Hvem er vecihi hurkus
Hvem er vecihi hurkus

Vecihi Hürkuş (6. januar 1896, Istanbul - 16. juli 1969), tyrkisk pilot, ingeniør og iværksætter. Er et af de vigtigste navne i den tyrkiske luftfartshistorie, er Tyrkiets første flydesigner og producent, der har produceret Tyrkiets første oprindelige fly. Hendes far er toldinspektør Faham Beys mor Zeliha Niyir Hanım.


Vecihi Hürkuş studerede frivilligt kunst ved Tophane Art School uden at deltage i Balkan-krigen. Han deltog i første verdenskrig efter Balkan-krigen og fungerede som flyingeniør her ved Bagdad-fronten. Derefter skiftede han til den kaukasiske front, droppede et russisk fly på den kaukasiske front. Efter denne hændelse blev han titlen på "Den første tyrkiske pilot til at slippe fjendens fly". Han blev såret i krigen og fanget russerne. Han overlevede russerne ved at svømme fra Nargin Island.

Vecihi Hürkuş deltog frivilligt i uafhængighedskrigen, efter at han blev af med russerne, lavet succesrige krige og formået at droppe et græsk fly. Derefter reddede han Izmir Lufthavn fra besættelsen, og til gengæld for disse præstationer blev han tildelt uafhængighedsmedaljen og tre separate certifikater.

Succeshistorier om Vecihi Hürkuş er ikke begrænset til krige. Hürkuşs idé om at fremstille et fly, efter at han fik sit eget navn til et modstandsfly, der ved et uheld styrtede ned til Edirne, blev fulgt op af Vecihi K VI, der blev kvalificeret som det første tyrkiskfremstillede fly.

Den første flyvning fandt sted den 28. januar 1925. Mustafa Kemal Ataturk grundlagde den tyrkiske luftfartøjsforenings orientering (TTC), hvor han deltog Hürkuş, i 1931, organiserede de første rejsebureauer på Tyrkiets vegne. Dette blev efterfulgt af en anden rundvisning på turen, der blev afholdt i slutningen af ​​det samme år, der dækker Ankara, Konya, Izmit og Istanbul.

Den 21. april 1932 grundlagde han Civil Aviation School. I 1933 designede han Vecihi K-XVI-flyet finansieret af Nuri Demirağ. I 1937 sendte den tyrkiske luftfartsforening Hürkuş til en ingeniørskole i Tyskland for at studere ingeniørarbejde. Hürkuş, der vendte tilbage til sit land som kandidat i 1939, fik ikke tilladelse til ingeniøren på grund af umuligheden af ​​at være ingeniør om to år.

Tyrkiets første civile flyselskab, som er Hürkuş, som Hürkuş Airlines den 29. november 1954 etablerede flåden af ​​fly, der starter ved at reparere THY's hånd. På grund af grunde som sabotage på deres fly og aflysning af deres fly uden grund kunne han imidlertid ikke fortsætte dette projekt i rigeligt omfang.

Efter at have tilbragt de sidste år af sit liv i store økonomiske vanskeligheder, døde Hürkuş den 16. juli 1969 på Gülhane Military Medical Academy Hospital, hvor han blev fjernet som et resultat af en hjerneblødning.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer