På trods af virus-, tunnel- og broer-garantibetalingerne blev gennemført

Trods virustunnelen og garantien blev betalingerne fuldført
Trods virustunnelen og garantien blev betalingerne fuldført

På grund af force majeure på grund af Corona-virussen blev drøftelsen af ​​kontrakter eller betalingsforsinkelsen drøftet. Imidlertid blev garantibetalingerne til broerne Eurasia Tunnel, Osmangazi og Yavuz Sultan Selim foretaget fuldstændigt.


Ifølge nyheden om Yusuf Demir fra SÖZCÜ; ” På grund af epidemien med Corona-virussen er økonomiens hjul stoppet, millioner af mennesker er blevet arbejdsløse, kortvarige arbejdsgodtgørelser, og selv håndværkere, der støtter lån, er ikke blevet betalt fuldt ud, mens garantistenes penge ikke er blevet forsinket.

Generaldirektoratet for motorveje, Eurasia-tunnelen bygget med "Build-Operate-Transfer" -modellen, Istanbul-İzmir og North Marmara motorveje, Yavuz Sultan Selim og Osmangazi broer betalte resten af ​​2019-garantibemærkningerne den 30. april. Det blev ikke officielt annonceret, hvor meget betaling der blev foretaget til virksomheder.

Garantibetalinger blev beregnet i henhold til kontrakten til kursen 2. januar i det pågældende år og blev foretaget i april det følgende år. Med den ordning, der blev foretaget sidste år, blev der foretaget to betalinger årligt til dollarkursen 2. januar og 1. juli.

3 MILLION KUN TIL 3. BRUG

I første halvdel af sidste år blev der betalt 1 milliard 450 millioner lira til konsortiet, der kun fungerede for Yavuz Sultan Selim Bridge. Det anføres, at det beløb, der skal betales for andet halvår, beregnes som 1 milliard 650 millioner lire.

Med denne betaling nåede pengene, der blev betalt til virksomheden i 1 år fra borgerens lomme, 3 milliarder 50 millioner lire. På grund af beregningen af ​​garantibetalinger baseret på dollars, betalte skatten af ​​borgere, der aldrig brugte disse broer og veje, 2018 milliarder 2 millioner TL til statslige entreprenører for året 2018 den 1. januar 3.76 dollarsats (3 Dollar = 650 TL).

8.3 BILLION TL RESERVED

I henhold til præsidentvalget for det årlige program 2020, blev der tildelt 8.3 milliarder lire til de garantier, der blev givet til virksomheder i PPP-projekterne i Transportministeriet. Ud over broer, tunneler og motorveje er der også adskillige betalinger til lufthavn og togterminal. Istanbul lufthavn er udelukket fra denne beregning.

CHP ØNSKER DEFEREN

CHP-koncernens næstformand Özgür Özel understregede, at der blev foretaget forsinkelser i husleje, skat, forsikringspræmier og lånebetalinger på grund af ”force majeure” under corona virusepidemien.

I denne periode, hvor det næsten var umuligt at finde midler til at hjælpe offentligheden på grund af Corona-virusepidemien, foreslog Özel, at regeringen skulle udsætte garantibetalingerne under projekterne Public Private Partnership, som den gjorde for virksomhederne ved at vise force majeure til økonomien og de offentlige indtægter.Vær den første til at kommentere

Yorumlar