Cyperns jernbanehistorie og kort

cibris jernbane historie
cibris jernbane historie

Det er et jernbanevirksomhed, der opererer under navnet Cyperns regerings jernbaneselskab i Cypern mellem 1905-1951. Han arbejdede langs linjen mellem Evrihu landsby Lefke og byen Famagusta. Gennem sine aktive år transporterede det i alt 3.199.934 ton gods og 7.348.643 passagerer.


Dens konstruktion begyndte i 1904, og efter åbningen af ​​Nicosia-Famagusta-sektionen blev linjens første ben lavet af den britiske højkommissær Sir Charles Anthony King-Harman og foretog sin første flyvning fra Nicosia til Nicosia den 21. oktober 1905. Samme år begyndte værkerne på Nicosia-Omorfo-linjen, og dette afsnit blev afsluttet inden for to år. Endelig startede arbejdet med Omorfo-Evrihu-linjen i 1913, og linjen blev afsluttet i 1915 med starten af ​​dette afsnit.

Formålet med konstruktionen er transport af grøntsager, frugter produceret rundt i byen Omorfo (Güzelyurt) og kobbermalm udvundet fra Lefke by til havnen i Larnaca. Til dette formål blev Omorfo-Larnaca-linjen først taget i betragtning. Men senere blev det sidste stop på linjen flyttet fra Larnaca til Famagusta, da nogle af notablerne i Larnaca hævdede, at jernbanen ville svække handelen med kameler, og at kamelerne ville lide under den.

Jernbanefinansiering på £ 127,468 (pund) blev leveret af et lån i henhold til Colonial Loans Act fra 1899, og linjen blev grundlæggende bygget af en underleverandørkontrakt.

Jernbanelinjeoplysninger

Den samlede længde på linjen er 76 km (122 km), skinnespændet er 2 cm. Der var fodgængere på fire hovedstationer. Linjens hældning var 6 ud af 76,2 mellem Famagusta Nicosia og 100 i 1 mellem Nicosia Omorfo.

Der var omkring 30 stationer langs linjen, især Evrihu, Omorfo (Güzelyurt), Nicosia og Famagusta. Stationsnavne blev skrevet på tyrkisk (osmannisk tyrkisk), græsk og engelsk. Nogle af disse stationer blev også brugt som post- og telegrafagenturer. Toget tog afstanden mellem Nicosia og Famagusta på cirka 30 timer med en gennemsnitlig hastighed på 48 km / h (ca. 2 km / t). Rejsetiden for hele linjen var 4 timer.

Stationer og afstande

 • Famagusta Port
 • Magusa
 • Enkomi (Tuzla)
 • Stylos (Mutluyaka)
 • Gaidhoura (Korkuteli)
 • Prastion (Dortyol)
 • Pyrga (Pirhan)
 • Yenagra (Calendula)
 • Vitsada (Pınarlı)
 • Mousoulita (Ulukışla)
 • Angastina (Aslanköy)
 • Exometohi (Düzova)
 • Epikho (Cihangir)
 • Trakhoni (Demirhan)
 • Mia Milia (Haspolat)
 • Kaimakli - (cremet)
 • NICOSIA
 • Yerolakko (Alayköy)
 • en Trimithi
 • Dheni til
 • Avlona (Gayretköy)
 • Peristerona
 • Katokopia (Zümrütköy)
 • Argakhi (Akçay)
 • OMORFO (Güzelyurt)
 • Nikita (Güneşköy)
 • Kazivera (Gaziveren)
 • Pentagia (Yesilyurt)
 • Çamlıköy LEFKE
 • Agios Nikolaos
 • flau
 • EVRYCHOU - 760

Disse oplysninger hører til linjen i 1912, og da linjen fra Omorfo til EVRYCHOU blev åbnet senere, findes oplysninger om stationsafstand for denne linje ikke på denne liste.

Lukning af jernbanelinjen og sidste gang

Beslutningen blev truffet af den britiske koloniale administration om at standse jernbanetjenester på grund af forbedret landtransport, reduceret efterspørgsel efter jernbaner og økonomiske årsager. Med denne beslutning truffet i 1951 er Cyperns 48-årige jernbaneventyr afsluttet. Hans sidste flyvning sluttede den 31. december 1951 kl. 14:57 på Nicosia Station kl. 16:38 med rejsen fra Nicosia til Famagusta.

Cirka 200 arbejdstagere og embedsmænd ansat i virksomheden blev overført til semi-officielle institutioner.

Jernbanelinje i dag

Efter at jernbanerne stoppede, solgte den britiske koloniale administration alle skinner og lokomotiver på linjen og blev solgt til et pund på 65.626 til et firma ved navn Meyer Newman & Co. Af denne grund er der ingen dele tilbage fra sporet af linjen.

Stationerne Güzelyurt, Nicosia og Famagusta inden for grænserne af det nordlige Cypern står stadig og åbent for service i forskellige områder. EVRYCHOU Station er derimod på sit territorium under kontrol af Cypern og tjener også til andre formål. Som to af de 12 lokomotiver, der anvendes af virksomheden; Lokomotivet nr. 1 er placeret i haven på Famagusta Land Registry Office, og lokomotivet nr. 2 er placeret i Güzelyurt Festival Park.

EVRYCHOU Station

EVRYCHOU Station, der også har kobberminer, er stadig tilgængelig også i dag.

Cypern Jernbanekort

Cypern Jernbanekort

Dette diasshow kræver JavaScript.Vær den første til at kommentere

Yorumlar