Digital Future Summit in Logistics and Infrastructure Addressed Logistics

digital fremtidig topmøde inden for transport og infrastruktur drøftet logistik den sidste dag
digital fremtidig topmøde inden for transport og infrastruktur drøftet logistik den sidste dag

På den tredje dag af det digitale fremtidsmøde i transport og infrastruktur, hvor ministeriet for transport og infrastruktur samler repræsentanter og ledere for transport- og infrastruktursektoren online, blev sektorens førende navne vært.


Formand for bestyrelsen for PTT, Hakan Gülten, sagde, "Med virkningen af ​​Kovid-19-processen har det øget e-handelstrenden, der allerede stiger meget hurtigere", mens İMEAK formand for handelskammer Tamer Kıran sagde, at blockchain-applikationer gik til et avanceret niveau på containermarkedet. Cargo-administrerende direktør Salim Güneş sagde, at med virkningen af ​​Kovid-19 steg e-handelskrav pludselig, og kunstig intelligens og digital planlægning blev meget vigtig i logistikbranchen. General Manager for Borusan Logistics Services Mehmet Kalay påpegede størrelsen på logistikbranchen og sagde, at logistikbranchen i verden har et vigtigt sted med 4,7 billioner dollars.

”Adfærdsændringer i e-handel fik os til at nå vores mål 10 år senere”

I sin tale på mødet foretog PTT AŞ General Manager Hakan Gülten evalueringer af virkningen af ​​digitalisering på sektoren.

Når han sagde, at ePttAVM.com, PTT Cargo og PTT Logistics gør opmærksomhed som mærker med stigende opmærksomhed og antal brugere hver dag, sagde Hakan Gülten: ”Ud over at have mange aktiviteter inden for fragt og post, er vi nødt til at lave hjemmearbejde inden for logistik. Vi har mange emner ”.

PTT General Manager, der udtrykte, at de ønsker at støtte vores logistikdrift med det globale postnet, understregede, at de har gjort betydelige fremskridt inden for logistikområdet på kort tid. Gülten sagde: ”De vanskelige forhold, vi befinder os i, har tilskyndet os til at producere hurtigere løsninger til digitalisering. Adfærdsændringer i e-handel tog os 10 år væk. Vi har nået de tal, som vi forventede at være 10 år senere. Disse tal har ændret vores opførsel. Det vigtigste ved e-handel er at være i stand til at foretage det første køb til kunden, og vi har oplevet det nu. ” sagde.

”Vi kan fortolke den digitale transformation i søfartshandel som digitaliseringen af ​​menneskelig magt”

Tamer Kıran, formand for İMEAK Chamber of Shipping, sagde, at maritim handel er en sektor, der giver indikationer om retning af landets økonomier.

Kıran sagde: ”Digitalisering foregår maritim handel på mange områder. Kunstig intelligens, tingenes internet, robotsystemer, big data og blockchain er nye teknologier, der bruges i det maritime felt i øjeblikket, og deres anvendelsesniveauer varierer afhængigt af det maritime felt.

Ved hjælp af disse fem instrumenter kan vi liste over de områder, hvor der er gjort fremskridt som skibe, havne, digital transformation af søfartsstyring og digitalisering af arbejdskraft. På containermarkedet går f.eks. Implementering af blockchain til et ekstraordinært niveau. "

“KOVID-19-processen omstrukturerede vores sektor”

MNG Cargo CEO Salim Sun, både numerisk og funktionel bredde i sektoren i verden udtrykte det er meget effektivt i Tyrkiet.

Güneş sagde, at godssiden er den side, der berører forbrugeren i logistikbranchen:

”Digitalisering har påvirket vores branche i to dimensioner. Menneskeres hurtige adgang til den digitale verden har skabt frihed og mulighed for at kræve deres egne produkter. Alle er blevet særprægede produkter, som Tyrkiet muligvis kræver.

Digitalisering har ændret indholdet af vores forretning eksternt, og internt har vi nået næsten 100 millioner kunder næsten hver dag fra næsten 3 SMV'er og markedspladser. Denne dynamik dukker op igen hver dag. Kunstig intelligens og digital planlægning er blevet meget mere værdifuld i vores forretning. Vi var nødt til at udvikle og ændre mange områder ved hjælp af teknologi. ”

Güneş, der berørte Kovid-æraens indvirkning på e-handel, sagde, at processen accelererede sektoren kraftigt.

Salim Güneş sagde: ”Når forbrugere begynder at kede sig lidt mere hjemme, begyndte de denne gang at købe boligindretningsprodukter. Pludselig bar vi alt undtagen biler. Mange virksomheder sælger alt fra e-handel undtagen biler, og det er over os. Vi kan sige, at Kovid-19-processen omstrukturerede vores industri. ” brugte udtryk.

"Cirka 780 milliarder dollars i Tyrkiets økonomi, logistikindustrien med et betydeligt volumen på 52-53 milliarder dollars"

General Manager for Borusan Logistics Services Mehmet Kalay påpegede størrelsen på logistikbranchen og sagde, at logistikbranchen i verden har et vigtigt sted med 4,7 billioner dollars.

Tin, "omkring 780 milliarder dollars i Tyrkiets økonomi, logistikindustrien med et betydeligt volumen på 52-53 milliarder dollars. Digitalisering er uundgåelig i denne sektor. Vi har set, at vi har ændret vores forretningsmodel fuldstændigt i de sidste 5 år. Vi er ikke længere en logistikvirksomhed, men måske er vi teknologiselskaber. Vi begyndte at udvikle teknologi ud over produktet til et sted, vi definerer som en forretningsmodel. ”


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer