Om den riflede Minaret

Om den rillede minaret
Foto: wikipedia

Den Grooved Minaret (Grand Mosque of Antalya) er en af ​​de første islamiske bygninger i Antalya. Det er en Seljuk-artefakt fra det 13. århundrede.

Arkitektonisk


Dens base er lavet af skåret sten. Kroppen er lavet af mursten og turkisfarvede fliser. Det har 8 riller. Minaret er blevet symbolet på byen Antalya i dag. Den er 38 m høj og kan nås med en 90-trins stige. Nogle af de riflede minareter består af mursten og turkisfarvede fliser. På grund af dets riller kaldes det den Grooved Minaret.

den komplekse

Det er en samling af værker i Kalekapısı-distriktet, der består af mange Seljuk-værker. Bygningerne i anlægget er: Yivli Minaret, Yivli-moskeen, Gıyaseddin Keyhüsrev Madrasa, Selçuklu Madrasa, Mevlevihane, Zincirkıran-graven og Nigar Hatun-graven. Grooved Minaret er en af ​​de første islamiske bygninger i Antalya. XIII. Det er et Seljuk-værk, der hører til århundrede. Dens base er lavet af skåret sten. Kroppen er lavet af mursten og turkisfarvede fliser. Det har 8 riller. Minaret er blevet symbolet på byen Antalya i dag. Dets højde er 38 m. og kan nås med en 90-trins stige. Yivli Minaret-moskeen ligger lige vest for Yivli Minaret.

historisk

Gıyaseddin Keyhüsrev Madrasa blev grundlagt af Atabey Armağan i 1239. Det blev bygget i navnet Gıyaseddin Keyhüsrev. En XIII på tværs af døren til dette arbejde. Der er ruiner af Seljuk Madrasa, som menes at være et århundredes arbejde. Zincirkıran-mausoleum ligger i den øverste have nord for den riflede minaret. Det er i Seljuk-stil. Den har imidlertid kendetegnene ved osmanniske graver med dens almindelige overflade, dens vinduer og kirkegården i dets lavere niveau. Det blev bygget i 1377 og beskytter 3 grave. Nigâr Hatûn-graven ligger i den nordlige del af Yivli-moskeen. Mausoleumet, der er bygget på en sekskantet plan, har et enkelt udseende. Graven, som er i Seljuk-stil, stammer fra 1502. Bygningen vest for Zincirkıran-mausoleumet er Mevlevihane, og det antages at være bygget i 1225 af I. Alaeddin Keykubad. Hans inskription er gået tabt. Det blev repareret. I dag bruges det som et billedkunstgalleri.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar