Sümela kloster 2. fase og Trabzon Hagia Sophia-moske genåbnet

trabzon ayasofya moske åbnede igen med sumela monastry scene
Foto: Ministeriet for kultur og turisme

Præsident Recep Tayyip Erdogan: "Hvis vi var en nation, der målrettede symboler på anden tro, som hævdet eller underforstået, ville der nu være vinde på stedet for dette kloster, vi havde i fem århundreder."


Præsident Erdoğan: ”Vi mener, at vi fortjener vores tak for at beskytte, beskytte og holde dette store tempel i live.”

Præsident Erdogan: "Vi dedikerer denne ceremoni til dem, der ikke har råd til klimaet i tolerance og kærlighed til forfæderen, der ikke engang har rørt håret i dette værk, der har fungeret som en moske i et halvt tusind år."

Kultur- og turistminister Mehmet Nuri Ersoy: ”Den første fase af værkerne i Sumela-klosteret blev afsluttet den 29. maj 2019. Med den anden fase afsluttet i dag, har vi afsluttet 65 procent af restaureringen af ​​Sumela-klosteret og de forholdsregler, vi har truffet med hensyn til stenfaldsforanstaltninger. ”

Tyrkiets to store kulturelle arv, restaureringen af ​​Sumela-klosteret i Trabzon afsluttede den anden fase med åbningen af ​​Hagia Sophia-moskeen blev afsluttet.

Præsident Recep Tayyip Erdogan deltog i åbningsceremonien med en videokonference, hvor han sagde: "Hvis vi var en nation, der målrettede symboler på anden tro, som hævdet eller underforstået, havde vinden nu været i stedet for dette kloster, som vi havde haft i fem århundreder." sagde.

Ønsker at Sumela-klosteret og Ortahisar Hagia Sophia-moskeen, som restaureringerne er afsluttet, vil være til gavn for Trabzon og landet, er Erdogan kulturminister og turisme, Mehmet Nuri Ersoy, der bidrog til at tjene menneskeheden igen for at bringe disse to skønheder i Anatolien til tjeneste for menneskeheden. lykønskes.

Erdogan udtrykte, at alle ser, hvordan man arbejder på skråningerne, og udtalte, at værkerne blev udført på trods af alle vanskeligheder og truende faktorer.

Erdogan mindede om, at Sumela-klosteret er et af de vigtige symboler for promoveringen af ​​landet, og sagde Erdogan, at dette arbejde, der har en historie på ca. 1600 år, kom til i dag efter at have været bosat i regionen og erobret fuldstændigt af forfæderen.

“Vi ejede dette arbejde som alle vores lands værdier”

Med understregning af, at det er muligt at se sporene efter alle civilisationer, der dominerer regionen i Sumela-klosteret, der består af en række strukturer, der er udskåret i klipperne, fortsatte Erdoğan sine ord som følger:

”Dette værk levede sine mest strålende perioder i det 19. århundrede, og efter den russiske besættelse blev det tømt og tømt. Desværre blev nogle af disse smukke værker bragt til Grækenland i 1930'erne. Som enhver værdi i vores land har vi gjort krav på dette arbejde. Vi har arbejdet i mange år med at bringe dette smukke værk, der beskrives som halskæden i Altındere Valley, til verdens kulturarv. Vi har tidligere gjort dens omgivelser, akvædukter og trapper, der fører til klosteret, brugbare. Forbedring af stenoverfladen, som nutidens kloster åbner, åbner vi end en del af den vægtede restaurering. Hvordan er det kommet, at Tyrkiets territorium alle former for civilisationsarv opretholder det, hvilket er et konkret eksempel, der komplementerer vi tilbyder opmærksomheden fra kritikerne af vores nuværende studielande. Hvis vi var en nation, der målrettede symbolerne på andre trosretninger, som påstået eller underforstået, på det nuværende sted af dette kloster, som vi havde i fem århundreder, ville nu vindene virke. ”

“Vi tror, ​​vi fortjener tak”

Erdogan påpegede, at den samme situation er gældende for lignende værker overalt i Anatolia, og understregede, at de aldrig forfølger ødelæggelse, ødelæggelse, ødelæggelse, men tværtimod forfølger de altid konstruktion og genoplivning.

"Et komplet kulturelt folkemord fandt sted i de geografier, hvor det osmanniske imperium blev taget for et århundrede siden." Erdogan sagde følgende:

”De fleste af værkerne fra Ecdat Heirloom blev enten ødelagt, brændt eller dømt til at forsvinde. I en by, som vi forlod med 300 moskeer for et århundrede siden på Balkan, er eksistensen af ​​en enkelt moske, der på en eller anden måde overlevede, et bevis på, hvem der stod hvor. I historisk bevarelse fra enhver vestlig stat har et siger i Tyrkiet ikke ret til at kritisere os for vores åbne Hagia Sophia som en moske til at tjene igen, da den blev konverteret i 1453, bør ikke forårsage ubehag. Tværtimod tror vi, at vi fortjener vores tak for at beskytte, bevare og vedligeholde dette store tempel. Det samme gælder for Ortahisar Hagia Sophia-moskeen, som vi åbner i dag. Dette arbejde, der har en historie på omkring 750 år, er nået i dag, hvilket vil blive endnu smukkere i hænderne på forfæderen. Under Ortahisar Hagia Sophias historie, kun et århundrede siden, under den korte russiske besættelse, blev det omdannet til et lager og brugt i strid med templet. Selv dette eksempel alene er nok til at vise, hvem der respekterer historiske artefakter og helligdomme, og hvem der behandler dem uhøfligt og destruktivt. ”

Erdoğan påpegede, at de åbnede Ortahisar Hagia Sophia-moskeen, som blev fuldstændig restaureret fra havevæggene til lofterne som et af symbolerne på den gamle og omfavnende civilisation.

"Vi dedikerer denne ceremoni til dem, der ikke har været i stand til at få et strejf af klimaet i tolerance og kærlighed til forfæderen, der ikke engang har rørt håret i dette værk, der har fungeret som en moske i et halvt tusind år." Erdoğan påpegede, at åbningen af ​​Ayasofya-i Kebir Cami-i ifierifi i Istanbul fungerer som et lakmuspapir, der adskiller dem, der respekterer ret og lov i landet og i verden, og dem, hvis sind og hjerte er mørkere.

”Uanset hvad de gør, er enden af ​​vejen synlig nu”

Understreger, at de, der ikke kunne acceptere den tyrkiske nations tusindårs tilstedeværelse i Anatolien, opkast endnu en gang deres had under påskud af Hagia Sophia, og også dem, der var fjendtlige over for nationens værdier og kultur, afslører deres sande intentioner gennem Hagia Sophia.

”Det er indlysende, at disse sektioner siger om Sumela-klosteret og Ortahisar Hagia Sophia-moskeen. Hverken historie eller kultur har værdi for dem. Da de ikke kan udtrykke deres fjendtlighed over for den tyrkiske nation og den islamiske religion, er de placeret i sådanne spørgsmål. Der er dog ikke behov for sådanne indirekte midler. Vores nation ved nøjagtigt, hvem der står i hele menneskeheden. Vi har allerede sagt disse sandheder i øjnene for repræsentanterne for næsten 200 lande over hele verden fra De Forenede Nationers formand. Vi siger udtrykkeligt, at velfærdssystemet, der er baseret på blod, tårer, smerter og udnyttelse af resten af ​​verden, især de vestlige lande, er afsluttet. Vi oplyser, at vi ser smerten ved forandring i vores region og i verden som en indblanding af en ny og lykkelig fødsel.

Vi mener, at udviklingen i epidemiens periode afslører denne virkelighed på en måde, der ikke kan nægtes og returneres. Vi forventer en så klar, så klar og ungdommelig holdning. Desværre fortsætter dem, der er vant til at opnå gevinster ved konstant at skyde under taljen, deres vej indvendigt og udvendigt med den samme snighed. De forsøger at skjule deres fjendtlighed over for nationens værdier af baktalere ved at provokere vores borgere, men uanset hvad de gør, ser slutningen af ​​vejen nu ud. ”

Erdogan sagde, at mens skrig fra ofre og undertrykte nu er dækket, kan ingen dække sandheden med falske smil og hule begreber.

rettigheder med inspiration, som de får fra deres civilisation fra og historie som Tyrkiet, sandhed, retfærdighed og fred i deres kamp med henblik på kontinuerlig yderligere fremgang, idet de er begået, sender præsident Erdogan, uanset hvad de var involveret, tilføjede han, at de handlede i dette perspektiv.

Tak for dem, der har bidraget til genoplivningen af ​​disse værker, sagde Erdogan: "Jeg vil meddele, at vores ortodokse borgere vil være i stand til at udføre Jomfru Maria's ritual i restaureringsperioden i Sumela-klosteret den 15. august i år." han snakkede.

”Vi åbner den sidste del, der skal besøges 1. juli 2021”

Kultur- og turistminister Mehmet Nuri Ersoy mindede om, at den første fase af værkerne i Sumela-klosteret blev afsluttet den 29. maj 2019 og fortsatte som følger:

”Med den anden fase afsluttet i dag, har vi afsluttet 65 procent af restaureringen af ​​Sumela-klosteret og de foranstaltninger, vi har truffet, især i forhold til stenfaldsforanstaltninger. De resterende 35 procent er områder, der aldrig er blevet besøgt før, vi fortsætter der uden at bremse, og jeg håber, at ved at færdiggøre den sidste resterende del, det vil sige de områder, der aldrig er blevet besøgt før 1. juli 2021, på mindre end et år. vi vil være åbne for service, for at besøge. ”

“Mere end 1100 ton rock fjernet fra regionen”

Minister Ersoy påpegede, at med dette stadie blev der oprettet et beskyttelsesområde i klippeafsnittet på cirka 17 tusind kvadratmeter, hvilket understregede, at alle sider var dækket med stålnet.

Under pres på, at 600 kvadratmeter barrierearbejde blev udført i samme afsnit, erklærede Ersoy, at mere end 1100 tons klipper blev trukket tilbage fra regionen, og at faren derfor blev fjernet.

Kultur- og turismiminister Ersoy og sagde, at 11 millioner lira blev brugt i den første fase, ”Vi vil have afsluttet dette restaureringsarbejde med et tal på 44 millioner lira ved at bruge yderligere 55 millioner lira i anden og tredje fase.” brugte udtrykket.

Ersoy mindede om, at Sumela-klosteret var inkluderet på den midlertidige liste over verdens kulturarv til UNESCO i 2000, sagde Ersoy: ”Så snart vi har afsluttet den sidste del, så snart som næste år, er det startet de nødvendige værker, der skal inkluderes på UNESCOs faste kulturliste og hurtigt Vi sigter mod at komme ind. ” han snakkede.

“Bygningen i Trabzon, en lille reflektion af Hagia Sophia-moskeen i Istanbul”

Minister Ersoy sagde, at Hagia Sophia-moskeen vil åbnes i Trabzon i dag.

Minister Ersoy sagde, at de havde afsluttet restaureringsarbejdet i Hagia Sophia-moskeen, som de havde lovet sidste år, med instruktioner fra Erdoğan, og sagde minister Ersoy, at de havde bragt ham til åbningen i dag.

Minister Ersoy delte nogle oplysninger om bygningens historie og bemærkede, at bygningen i Trabzon var en lille afspejling af Hagia Sophia-i Kebir Moske-i sheriff i Istanbul.

Ersoy oplyste, at bygningen opnåede moskekvaliteten i 1511 ifølge nogle kilder og 1573 ifølge nogle kilder og fortsatte som følger:

”Den fungerer som en moske indtil 1966 og er åben for tilbedelse. Det bliver til et museum i 1966, men i 2013 blev det genopbygget som en moske og fungerede som en moske. Restaureringsarbejdet har pågået i flere år, vi har fremskyndet det og gjort det klar til åbning på en restaureret måde.

I erklæringen fra præsident Erdogan, ”Ligesom i Istanbul Hagia Sophia, vil vi hurtigt gendanne de udvendige facader, og vi får dem til at skinne lyst, og hvad vi end har brug for,” sagde Ersoy, “Kære præsident, vi vil afslutte det om et år, vi vil vokse det i 2021. . " sagde.

Efter talerne efter instruktioner fra Erdoğan, minister for kultur og turisme Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon guvernør İsmail Ustaoğlu, Metropolitan Mayor Murat Zorluoğlu, General Heritage Director for Kulturarv og Museer Gökhan Yazgı, Ankara Kultur- og Turismechef Ali Ayvazoğlu, Trabzon Kultur- og Turismedirektør Mustafa Asan og andre embedsmænd skar båndet og åbnede Sümela-klosteret, som var lukket i 5 år, efter restaureringen.

Åbningen af ​​Trabzon Hagia Sophia-museet blev afholdt samtidigt med Sumela-klosteret af Ahmet Misbah Demircan, den anden viceminister for kultur og turisme og andre embedsmænd.

Erdogan fortalte embedsmændene i ceremonien, at båndet og saks, der blev brugt ved åbningen, blev givet dem til minne om dagen.

Kultur- og turistminister Mehmet Nuri Ersoy besøgte også guvernørskab og borgmesterkontor i Trabzon, hvor han kom til åbningen. Minister Ersoy undersøgte også Trabzon Hagia Sophia-moskeen før åbningen i Sümela kloster.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar