Hvor er Akdamar kirke? Historie og historie

Akdamar kirke, hvor dens historie og historie
Foto: wikipedia

Surp Cross-kirken eller Holy Cross-katedralen på Akdamar Island blev bygget af arkitekt Manuel i 7-915 efter ordre fra kong Gagik I for at rumme en del af True Cross, som rygter om at være bragt til Van-regionen i det 921. århundrede efter at være blevet kidnappet fra Jerusalem til Iran. . Kirken blev oprettet i den sydøstlige del af øen og betragtes som et af de lyseste værker i den middelalderlige armenske kunst med hensyn til arkitektur. Det ydre af kirken, bygget af rød andesitsten, er pyntet med rige plante- og dyremotiver broderet i form af lav lettelse og scener hentet fra Bibelen. Med denne funktion har kirken en unik position i armensk arkitekturhistorie.

Akdamar Island kort


Kapellet i den nordøstlige del af kirken blev tilføjet i 1296-1336, jamadun (samfundshus) i vest i 1793 og klokketårnet i syd i slutningen af ​​det 18. århundrede. Kapellet i nord er ikke kendt.

Ødelæggelsen af ​​Aktamar-kirken sammen med mange andre armenske monumenter i øst blev besluttet af regeringsordenen i 1951, og nedrivningsarbejdet startede den 25. juni 1951 blev stoppet ved indgriben af ​​Yaşar Kemal, som på det tidspunkt var en ung journalist og ved et uheld var opmærksom på hændelsen.

I årtier forsømte den resterende periode 2005-2007 kirken under ledelse af Republikken det tyrkiske ministerium for kultur og turisme, som et skridt hen imod udviklingen af ​​forbindelserne med armenierne i Tyrkiet og det nærliggende Armenien, udgifterne på $ 1.5 millioner er blevet genoprettet. Restaureringsarbejdet er blevet defineret som "politisk formål" i nogle internationale kulturelle kredse. Den 29. marts 2007 blev kirken genåbnet som et museum med deltagelse af den tyrkiske kulturminister Ertugrul Gunay og viceminister for kultur i Armenien. Efter restaureringsarbejde arrangerede tyrkernes armenier den 19. september 2010 ved Patriarkalske åndelige forsamling vicepatriark Ærkebiskops generelle ledelse et ritual Atesyan, dette er den første gudstjeneste, der afholdes her efter 95 år.

Kirken blev let beskadiget i jordskælvet i Van den 23. oktober 2011. Mens der sprakk i kirkens kuppel, blev der også brudt noget glas og keramik.



chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar