Ulvebroen med en Masjid i sit bælte fascinerer dem, der ser den

De, der ser ulvebroen med en moske på bæltet, forbløffer
Foto: Vezirköprü District Governorship

Den historiske Kurt Bridge, der har en 'moske' på sin hovedbue og er bevaret i syv århundreder, er en bro mellem fortiden og nutiden.
Beliggende på İstavroz-strømmen i Tekkekıran-distriktet i Samsuns Vezirköprü-distrikt og tiltrækker opmærksomhed med sin moske i sin bue, tiltrækker det 7. århundrede gamle Kurt Köprü borgernes opmærksomhed som et af de vigtigste steder for turisme med sin historie, arkitektur og naturlige skønheder omkring det.


Det ligger 3 km fra landsbyen Tekkekıran Vezirköprü. afstand og placeret på Istavroz-strømmen, er Kurt Köprü sammensat af to store spidse buer på et højben. Der er tre buer i form af spidse buede vinduer, en mellem de to buer og på deres sider. Den del, der kommer til strømens to skråninger understøttes af naturlige klipper og jord.

Broens tværsnit er lige og er blevet alvorligt beskadiget som i andre dele. Broens søjle er i form af en tyk søjle, og der er fem rektangulære bølgebryder i bunden. Vindueudsigten over broen er delvis romerske og bysantinske gravstaller og arkitektoniske fragmenter, dels skåret sten og delvis uregelmæssige sten i gitterstenens gittersystem indtil begyndelsen af ​​de små buer.

Fra begyndelsen af ​​Kemer 13.-14. Der er et solidt strikningssystem bestående af 3 rækker mursten og en række af klippede sten, som ofte ses i århundrede og også findes i den bysantinske periode-arkitektur. Tre rækker af mursten og en række med stenstrikningssystem blev gentaget i de vigtigste buesektioner, da mursten blev anbragt lodret.

Mursten blev brugt helt i den lille bue. Når den arkitektoniske stil og strikningssystemet på broen undersøges, ses det, at den 13.-14. Det giver indtryk af, at det kan være skabt i århundredet. Det nævnes imidlertid, at der var en bro på samme sted i samme periode.

1 km fra broen. Der er en anden gammel broruin på afstand. Som et resultat af ødelæggelsen af ​​den gamle bro er det mere sandsynligt, at den blev bygget i det 13. århundrede og nåede denne dag med forskellige reparationer. Broen, der forbinder Vezirköprüs Tekkekıran og Havza's Kayabaşı (Tahna) landsbyer, kan bruges til mindre reparationer.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar