Hvor er Hattuşaş gamle by? Historie og historie

Hatusas gamle by, hvor historie og historie
Foto: wikipedia

Hattusa er hetittenes hovedstad i den sene bronzeperiode. Det ligger i distriktet Boğazkale med sit nuværende navn 82 km sydvest for byen Çorum.

Hattuşaş Ancient City


Byen var beliggende i historiens scene som hovedstad i det hettiske imperium mellem det 17. og 13. århundrede f.Kr. Hattuşaş blev inkluderet på UNESCOs verdensarvsliste i 1986. Hattuşaş ligger 4 km øst for Boğazkale-distriktet i den sydøstlige del af Sungurlu-distriktet Çorum.

Bylag afsløret i Hattuşaş

Hattuşaş, hovedstaden i den hettiske stat, gjorde fremskridt inden for området kunst og arkitektur. Ordet Hattusa kommer fra ordet Hattus, det vil sige det originale navn, der er givet af Hatti-folk. Hattusa er spredt over et meget stort område. Under udgravningerne er der opstået 5 kulturelle niveauer. På disse etager blev der fundet ruiner fra perioderne Hatti, Assyrian, Hittite, Phrygian, Galatian, Roman og Byzantine. Ruinerne består af Lower City, Upper City, Great Castle (Kral Castle) og Yazılıkaya.

Nedre by

Den nordlige del af Hattuşaş kaldes ”Nedre by”, og den sydlige del kaldes ”Øvre by”. Den franske arkæolog Charles Texier opdagede først ruinerne i Hattusa. Udgravninger blev påbegyndt i 1893-1894, og efter disse udgravninger fandt de i 1906 et stort hettitisk arkiv skrevet af tyske Hugo Winckler og Thedor Makridi cuneiform fra Istanbul Archaeology Museum. I Hattusa BC III. Bosættelse ses fra tusind. Bosættelser i denne periode blev generelt dannet omkring Büyükkale. Assyriske handelskolonier Aldersbosættelser observeres i den nederste by i det 19. og 18. århundrede f.Kr., og byens navn blev først fundet i skriftlige dokumenter i denne tidsalder. Det viser sig, at Hattuşaş, en af ​​de inskriptioner, der opstod, blev ødelagt af kongen af ​​Kuşşara i det 18. århundrede f.Kr. Efter denne dato blev Hattuşaş genbosat i 1700 f.Kr. og blev hovedstad i den hettitiske stat i 1600 f.Kr. Ligesom grundlæggeren Anitta, er det Hattuşili I, der stammer fra Kuşara.

Øvre By

Området Hattuşa, kaldet ”Øvre by”, dækker et område på 1 km2 og har en skrånende form. Den øvre by består normalt af templer og helligdomme. Upper City er udstyret med en mur omgivet af syd. Der er 5 døre på denne væg. På byens højeste punkt er der en "Sphinx-port" med bastion. I den østlige og vestlige ende af den sydlige mur er der "King Gate" og "Lion Gate".chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar