Hvad er BursaRay Expansion? Hvornår blev BursaRay etableret?

Hvad er Bursaray-nødsituation? Hvornår blev Bursaray grundlagt?
Foto: wikipedia

BursaRay Det er et letbanesystem, der forbinder de centrale distrikter og distrikter i Bursa i øst-vest retning på de fleste punkter, og dens konstruktion startede i 1998. Projektet blev bygget på nøglefærdigt grundlag af Yapı Merkezi. BURULAŞ drives af det selskab, der er tilknyttet Bursa Metropolitan Municipality. Bursa lettede signifikant bytransport og trafik.

Historie


Det blev først lanceret i to linjer i 2002. Disse linjer er linje 1 startende fra Organiser Sanayi og slutter i rekehreküstü og linje 2 starter fra Küçük Sanayi og slutter i Şehreküstü. Disse to linier dannede A-fasen. Fase A, der sluttede i Sehrekustu i 2008, er blevet udvidet til caryatağı som B-fase efter en treårig bygge- og anlægsfase. Arbejdet startede i 2009 sluttede i 2011, og linjen blev udvidet til Uludağ University. Med de arbejder, der startede i 2009 med besparelserne, der blev opnået ved projektændringen i denne linje, blev linjen udvidet til Emek ved at tilføje 2 stationer til Organize Sanayi, den sidste station.

kronologi

 • 8. juli 1998: Grundlaget for BursaRay blev lagt.
 • 29. oktober 2001: BursaRay-operation blev åbnet.
 • 23. april 2002: Passagerflyvninger startede i BursaRay A-fasen.
 • Juni 2003: Elektronisk billettsystem blev taget i brug.
 • 2. januar 2005: BursaRay Fase 1-byggearbejder startede.
 • 6. april 2008: BursaRay B-scenen startede ture.
 • 28. oktober 2008: BursaRay 2. fase byggearbejder startede.
 • 30. juli 2010: Et testkørsel blev udført i 3 stationer mellem Küçük Sanayi-Özlüce stationer.
 • 24. december 2010: Passagertjenester startede på 2. trin universitetslinje i Altınşehir, Ertuğrul og Özlüce stationer.
 • 4. april 2011: Bud for fase D-fase Kestel-linjen blev afholdt.
 • 30. juli 2011: Fase D lagde grundlaget for Kestel-linjen.
 • 19. september 2011: BursRay 2nd Stage University Line åbnes for passagertogdrift.
 • 15. december 2011: BursaRay 2. fase Mudanya Street-udvidelse åbnes for passagertogdrift.
 • 19. marts 2014: De første 3 stationer (Mimar Sinan, Hacivat, Şirinevler og Otosansit) fra Bursaray 4. fase Kestel-linjen blev åbnet for passagertogdrift.
 • 26. marts 2014: De 3. og 5. stationer i 6. fase Kestel af Bursaray (Cumalıkızık - Değirmenönü og Gürsu) blev åbnet for passagertogdrift.
 • 5. juni 2014: Kestel station, den sidste station i Bursaray 3. fase Kestel linje, åbnede.

linjer

Linie 1 går fra Emek til Caryatağı, og linje 2 går til Kestel fra universitetet. Stationerne mellem Acemler-Arabayatağı er almindelige for begge linjer.

Station Locations

Der er i alt 1 stationer, hvoraf 5 er under jorden, i afsnit 23 og B i BursaRay. Den samlede længde af to-linjeruten er 22,043 km og er helt uafhængig af motorvejen. Der er små industri-, Ataevler-, Beşevler-, Fatih Sultan Mehmet- og Nilüfer-stationer på İzmir Street (West Line) og organiseret industri, Hamitler / Fethiye, Bağlarbaşı / Esentepe, İhsaniye og Karaman stationer på Mudanya Street (North Line). Efter kombinationen af ​​de to linjer i henholdsvis Ankara Caddesi (østlinjen); Der er Bursaspor, Paşa Farm, Sırameşeler, Kültürpark, Merinos, Osmangazi, Şehreküstü, Demirtaşpaşa, Gökdere, Yıldırım / Davutdede, Duaçınarı, Yüksek İhtisas Hospital og Arabayatağı stationer.

Der er i alt 2 stationer, hvoraf den ene er under jorden, på 1. fase af BursaRay University-linjen. Stationsnavne er henholdsvis 6 km; Universitet, Batıkent, Yüzüncüüyıl, Özlüce, Ertuğrul og Altınşehir. To nye stationer blev taget i brug med udvidelsen af ​​Mudanya Caddesi, og disse stationer er Korupark og Emek stationer.

Den tredje fase af BursaRay er D-fasen, som er forlængelsen Gürsu - Kestel af den østlige fase. Der er 3 stationer, som alle er over jorden. Stationerne er; Mimar Sinan, Hacivat, Şirinevler, Otosansit, Cumalıkızık - Değirmenönü, Gürsu og Kestel.

 • Fase C: Den er 6,5 km lang og består af 6 stationer. Dette trin i linje 2 Lille industri 'Dette er scenen, der dækker udvidelsen fra Uludağ University. De første 3 stationer på linjen blev åbnet den 24. december 2010. De resterende 3 stationer blev åbnet den 19. september 2011. Derfor startede non-stop transport fra Caryatağı til Uludağ University.
 • Fase D: Det er linjen fra Caryatağı til Kestel. Dens konstruktion begyndte den 30. juli 2011. Konstruktionen af ​​linjen blev afsluttet den 5. juni 2014.

BursaRay-køretøjer

B48 med 80 passagersæder fremstillet af Siemens, B60 med 2010 passagersæder fremstillet af Bombardier, GreenCity med 50 passagersæder fremstillet i Bursa af Durmaray.

Værktøjets længde:

 • Siemens B80 - 27,77 m
 • Bombardier B2010 - 28,14 m
 • Durmazlar GreenCity - 28,20 m


chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar