Hvad er IETT-udvidelse? Hvornår blev IETT etableret?

Hvad er iett-nødsituation? Hvornår blev iett grundlagt
Foto: wikipedia

Istanbul Electric Tram and Tunnel Operations (IETT for short), en organisation, der leverer offentlige transporttjenester i Istanbul, tilknyttet Istanbul Metropolitan Municipality.

Historie


Med loven nummereret 1939, som nationaliserede forskellige virksomheder i 3645, fik den sin nuværende status under navnet "Istanbul Electric Tram and Tunnel Enterprises General Directorate". I 1945 blev Yedikule og Kurbağalıdere luftgasanlæg og Istanbul og Anatolianske luftgasdistributionssystemer, der blev fodret med disse fabrikker, overført til IETT. Trolleybusser, der blev bestilt i 1961, tjente Istanbul-beboere indtil 1984. Alle elektricitetstjenester ved en lov, der blev vedtaget i 1982, blev rettighederne og forpligtelserne for den tyrkiske elektricitetsmyndighed (TEK) overført. Derefter, i 1993, sluttede luftgasproduktion og distribution aktiviteter. I dag er IETT, der kun leverer offentlig transport i byen, ansvarlig for bus-, tram- og tunnelstyring samt styring, drift og kontrol af private offentlige busser og Istanbul Transportation Inc. IETT har også en del af jernbanesystemerne (metro og sporvogn) i Istanbul (Eminönü-Kabataş, Sultançiftliği-Edirnekapı, Edirnekapı-Topkapı, Otogar-Başakşehir).

sporvogn

Bytransport i Istanbul startede i 1869 med oprettelsen af ​​Dersaadet Tram Company og opførelsen af ​​tunnelanlægget. I 1871 begyndte virksomheden transport på fire linjer som hestetram. Disse linjer var Azapkapı-Galata, Aksaray-Yedikule, Aksaray-Topkapı og Eminönü-Aksaray, og 4,5 millioner mennesker flyttede det første år. På disse linjer kørte 430 heste og 45 sporvogne på skinner med en linjebredde på 1 meter. I 1912 blev aktiviteten af ​​den hestetrukne sporvogn afbrudt i et år, fordi alle hestene blev sendt til fronten under Balkan-krigen.

Tramnetværket blev elektrificeret den 2. februar 1914. Den 8. juni 1928 begyndte trikken at arbejde mellem Üsküdar og Kısıklı. I 1950'erne var sporvognslinjernes længde nået 130 km. Det levede sine højeste år i 1956 med 56, endda 270 tog og 108 millioner passagerer. Efter kupen 27. maj begyndte tramkørsel at blive lukket. Vejene blev afmonteret, og veje blev bygget, hvor motorkøretøjer, der kunne bevæge sig hurtigere og hurtigere i dagens forhold kunne komme videre. De gamle sporvogne fortsatte med at tjene på den europæiske side af byen indtil 12. august 1961 og på den anatoliske side indtil den 14. november 1966.

Bygningen af ​​tunnelen blev også startet på samme tid som trikken. Opførelsen af ​​kabelbanen mellem Pera og Galata begyndte den 30. juli 1871. Flådebanen blev åbnet den 5. december 1874 efter London-metroen som verdens anden metrolinje i verden. Oprindeligt blev persontransport også startet den 17. januar 1875, som kun blev brugt til transport af last og dyr. Denne service er stadig i gang.

bus

For at støtte tramtransporten, der har været i drift siden 1871, blev fire Renault-Scémia-busser købt fra Frankrig i 1926, efter at Dersaadet Tramway Company fik lov til at køre busser. En af busserne, der kørte under Tram Company, foretog sin første flyvning på Beyazıt-Taksim-linjen den 4. juni 2. Andre begyndte at arbejde på ruten Beyazıt-Fuatpaşa-Mercan Yokuşu-Sultanhamam-Old Post Office-Eminönü fem måneder senere. Denne linje blev senere udvidet til Karaköy. De første busser fra Istanbul begyndte at betjene på skråningerne, hvor sporvogne har svært ved at komme ud. Bağlarbaşı-lageret, som tidligere blev brugt som sporvognshangar, blev i 1927 omdannet til en garage til vedligeholdelse og reparation af busser.

Virksomheden havde 3 busser under nationaliseringen og overførsel til IETT. I 1942 blev der bestilt 23 busser fra American White Motor Company. De 9 busser, der udgør den første batch af disse busser, blev sejlet i stykker og kister den 27. februar 1942. På grund af intensiveringen af ​​krigen blev materialer imidlertid bragt til Tyrkiet uden havnen i Alexandria. I 1943 blev kisterne bragt til Istanbul under meget vanskelige forhold, men nogle af kisterne blev fundet ødelagt, og nogle dele manglede. Samlingen af ​​de materialer, der blev trukket tilbage fra tolden, begyndte øjeblikkeligt, men kun 9 White Motor Company-busser blev taget i brug på grund af fabrikkens stop i USA. De resterende 14 blev spildt, før de nogensinde kom til Istanbul. Alternative linjer, som de vil arbejde på, blev åbnet, og de trådte ind i tjenesten. Da den første Renault modtog dørnumre 1-4, fik de flådenumre i dobbeltnumre mellem "6-22". I 1947 blev to busser skrotet. Efter at Scania-Vabis sluttede sig til flåden med massekøb, blev de resterende 2 trukket ud af tjeneste i slutningen af ​​7.

Ved udgangen af ​​samme år blev 25 benzinvogne fra Scania-Vabis importeret fra Sverige af Handelskontoret og tildelt IETT. I april 1943 blev der oprettet en flåde på 15 med køb af 1944 busser fra lastbilen og 5 Scania-Vabis-busser i 29. Denne flåde blev sendt til Ankara den 17. oktober 1946 i stedet for at busser brændte i en ild i busstationen i Ankara Kommune.

En flåde på 12 busser, 2 Twin Couch, 1 Chevrolet, 15 Fargo-mærke, blev skabt med initiativ fra kommunen kort efter. Disse busser kørte indtil 1955. Indtil 1960 fortsatte buskøb af forskellige mærker som Skoda, Mercedes, Büssing og Magirus, og antallet af busser i flåden steg til 525. Dette blev efterfulgt af 1968 Leyland-busser købt fra England i 1969 og 300. Buskøb blev foretaget mellem Mercedes-Benz, Magirus og Ikarus i 1979-1980; Han fortsatte med MAN i 1983-1984. Ikarus-mærkebusser blev købt fra Ungarn i 1990-1991-1992-1993-1994. Første dobbeltdækkende DAF Optare-busser i 1993, Mercedes Brand-miljø- og menneskevenlige grønne busser i 1998, 2006 ' Luftkonditionerede busser med lavt gulv og Euro III-miljømotorer blev taget i brug. I de første måneder af 2007 begyndte nye røde busser med dobbeltdækker at køre.

I september 2007 begyndte Metrobus at tjene. I denne linje bruges busser med høj passagerkapacitet, aircondition, lave gulve og egnet til transport af handicappede.

IETT har 2014 busser ved udgangen af ​​3.059. Disse busser er solo, gusset og metrobus type. Fordelingen af ​​disse busser efter mærker er som følger: 900 Otokar, 540 Karsan Bredamenarinibus, 1569 Mercedes-Benz og 50 Phileas. Derudover er der 3075 busser, der tilhører private offentlige busser under IETT-kontrol.

Elektrisk

Det første elektricitetsdistributionsselskab i Tyrkiet genoplives i Istanbul. I 1908, II. Under moderniseringsbevægelserne, der udviklede sig med erklæringen fra det konstitutionelle monarki, blev koncessionen for el-distribution i Istanbul givet til Ganz Anonim Şirketi, hvis hovedkvarter ligger i Pest. Bygningen, der senere blev til et osmannisk Anonymous Electric Company med andre partnere i 1910, begyndte at producere elektricitet især til sporvogne i den første verdenskrig og derefter i Silahtar. Ankara-regeringen med erklæringen fra Republikken; Virksomheden anerkender virksomheden ved at indgå yderligere aftaler om emnet at være tyrkisk statsborger, investeringsforpligtelse og serviceudvikling. Det private elektricitetsselskab blev eksproprieret til 31 millioner 1937 tusinde Liras den 11. december 500 og blev Generaldirektoratet for Elektriske Anliggender tilknyttet Nafia-ministeriet og var ansvarlig for elproduktion og distribution.

IETT Operations General Directorate blev grundlagt den 16. juni 1939 og påtager sig produktion og distribution af elektricitet. Efter at have udført produktion og distribution sammen indtil 1952, begynder IETT at købe elektricitet fra Etibank efter denne dato. I 1970 ville lovgivningen om elektricitetsdistribution i Tyrkiet, Tyrkiet, elektricitetsstyrelsen (TEK) være ansvarlig. I 1982 blev elforsyningstjenesten overført til TEK.

Luftgas

Luftgasproduktion i Istanbul startede for første gang i 1853 for at belyse Dolmabahçe-paladset. Indtil 1878 i Yedikule, i 1891 KadıköyEfter at produktions- og distributionsvirksomheden, der blev udført af private virksomheder med udenlandsk kapital i Tyrkiet, skiftede et par hænder, blev den overført til IETT i 1945 med overførselsloven nummer 4762.

Med overførslen af ​​Beyoğlu Polygon Air Gas Factory, hvis koncession blev afsluttet i 1984, bliver IETT et monopol i produktion og distribution af luftgas. Virksomheden, der også producerer koksproduktion og salg, beskæftiger næsten tusind ansatte, har en gennemsnitlig daglig kapacitet på 300 tusind kubikmeter, har tjent Istanbul med sine 80 tusinde abonnenter uden at sige sommer og vinter i årtier, på grund af, at naturgas kommer ind i det daglige liv og tilbage teknologi, det likvideres i juni 1993. .

trolleybus

Da sporvogne, der betjente Istanbul-beboere i mange år på begge sider, ikke kunne imødekomme byens behov i 1960'erne, blev det besluttet at etablere et trolleybus-system under hensyntagen til, at det ville være mere økonomisk end busser. Den første linje til trolleybusser, der drives af dobbelt luftledninger, er lagt mellem Topkapı og Eminönü. Trolleybusserne, der blev bestilt til italienske Ansaldo San Giorgia i 1956-57, blev taget i brug den 27. maj 1961. Dens samlede længde er 45 km. Omkostningerne ved netværket, 6 kraftcentre og 100 trolleybusser er 70 millioner TL. Antallet af køretøjer bliver 1968, når køretøjerne, der er forbundet med Şişli og Topkapı garager, og hvis dørnumre er opført fra et til hundrede, blev tilføjet i 101 i produktionen af ​​IETT-medarbejdere i 'Tosun'. Tosun leverer service til beboerne i Istanbul i seksten år med sit 101 dørnummer.

Trolleybusser, der ofte er på vejene på grund af strømafbrydelser og forstyrrede ekspeditioner, fjernes fra driften den 16. juli 1984 med den begrundelse, at de forhindrer trafik. Køretøjerne sælges til ESHOT (elektricitet, vand, luftgas, bus og trolleybus) Generaldirektorat for Izmir Kommune. Således slutter det 23-årige Istanbul-eventyr med trolleybusser.

IETT Bus Fleet

Bus Brand model nummer
BMC Procity TR 275
BMC Procity 48
Mercedes Citaro (solo) 392
Mercedes Citaro (bælge) 99
Mercedes Kapacitet (bælge) 249
Mercedes Conecto (bælge) 217
Phileas Bellows 49
Otokar Kent 290 LF 898
Karsan BM Avancity S (Bellows) 299
Karsan BM Avancity + CNG 239
Mercedes Conecto g 174
3039

Metrobus-flåde

Buslinjen, der blev taget i brug den 17. september 2007, blev taget på motorvejen D 100. Den samlede længde af linjen, der vil bestå af 7 stop, 38 på den asiatiske side og 45 på den europæiske side, er 50 km. Ved åbningsceremonien den 8. september 2008 begyndte metrobus at betjene mellem Avcılar og Zincirlikuyu. Zincirlikuyu station er det sidste stop i Europa i retning af Asien. Der er 9 linjer. Metrobus transporterer omkring 750.000 passagerer om dagen.

Privat offentlig busflåde

Siden 1985 begyndte "private offentlige busser", der drives af den private virksomhed, at fungere under IETT-kontrollen. Private offentlige busser, der kørte under opsyn af trafikdirektoratet i Istanbul Metropolitan Kommune, blev givet til ledelse og tilsyn med Generaldirektoratet for IETT-operationer med afgørelse truffet af Transportkoordinationscentret (UKOME), som blev truffet i 1985 på baggrund af borgmesterens forslag. I denne sammenhæng er der oprettet et direktorat til at gennemføre operationerne i forbindelse med private offentlige busser. Disse undersøgelser udføres stadig af direktoratet for særligt transport under Afdelingen for transportplanlægning.

Ved udgangen af ​​2014 er der 3075 private liniebusser.

IETT og private offentlige busser

Arter Count
IETT 3100
Private Offentlige Busser 1283
Regionale offentlige busser 683
Dobbelt etage 144
Turistisk (dobbelt etage) 13
Sea - Airline Integrated 30
Istanbul Bus Company 922
6175

IETT Garager

 • Ikitelli
 • Avcılar (Metrobus Garage)
 • Anatolia [Kayışdağı]
 • Topkapi
 • Edirnekapı (Metrobus Garage)
 • Ayazağa
 • Hasanpaşa (Metrobus Garage)
 • Kagithane
 • Şahinkaya [Beykoz]
 • Sarıgazi
 • Cobancesme [Alibeykoy]
 • Kurtköy
 • Beylikdüzü (Metrobus Garage)


chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar