Hvem er Martyr Pilot Captain Cengiz Topel?

Hvem er martyrpilot yuzbasi cengiz topel
Hvem er martyrpilot yuzbasi cengiz topel

Cengiz Topel (2. september 1934, Izmit - 8. august 1964, Cypern), tyrkisk pilotkaptajn. Under den tyrkiske luftforsvares advarselsflyvning på Cypern i 1964, da hans fly blev ramt af græske luftfartøjsvåben, faldskærmede han og blev fanget Han blev tortureret af grækerne og mistede sit liv. Topels legeme blev vendt tilbage af grækerne den 12. august 1964 efter insistering fra de tyrkiske myndigheder. Det er det første pilottab for den tyrkiske luftvåben på Cypern.

Familie- og uddannelsesliv


Han er søn af Hakkı Bey, Tekel tobaksekspert fra Trabzon (Çaykara). Han blev født den 2. september 1934 i Izmit, hvor hans far arbejdede. Hendes mor er Mebuse Hanım. Han er den tredje af fire søskende i familien.

Primary School Bandırma II. Han startede i folkeskolen og fortsatte sin uddannelse i Ömer Seyfettin folkeskole med udnævnelsen af ​​sin far til Gönen. Familie efter at have mistet sin far KadıköyBosatte sig i Istanbul. Kadıköy Han afsluttede sin primære og sekundære uddannelse ved Yeldeğirmeni School. Han startede sin gymnasial uddannelse ved Haydarpaşa High School og fortsatte videre til Kuleli Military High School i 1953. Han uddannede sig fra Militærakademiet i 1955 og sluttede sig til hærens rang som løjtnant.

Han blev tildelt luftklassen som et resultat af hans interesse for luftfart fra en tidlig alder. Han blev sendt til Canada til pilotuddannelse. Efter at have afsluttet sin uddannelse i Canada vendte han hjem i 1957 og begyndte at arbejde på Merzifon 5th Main Jet Base Command. I 1961 blev han udnævnt til Eskişehir 1st Air Main Jet Base. Han blev forfremmet til kaptajn i 1963.

Cypern operation

Den 8. august 1964 blev han sendt fra Eskişehir til Cypern som en firedoblet kommandant under Cyperns operation. Under flyvningen med F-100-flyet blev flyet ramt og skudt ned fra jorden. Det lykkedes ham at hoppe med en faldskærm, men blev fanget af grækerne. Han døde som et resultat af den tortur, der blev påført i strid med artiklerne i international krigslov, der dækkede fanger. Det blev annonceret, at Cengiz Topel, det første tyrkiske luftkrigstab på Cypern, døde på hospitalet, men hans krop blev taget fra grækerne den 12. august 1964 som et resultat af vedvarende forsøg.

Rummet, hvor han blev udsat for tortur, er blevet restaureret og ligger i Cengiz Topel Barracks på Cypern i dag og bruges som museum. I følge obduktionsrapporten og den engelske sygeplejerske, der fotograferede hendes krop, blev hun tortureret ihjel i bevidstløshed. Grækere, der tog ham fange; Han skar, knuste og slåede Topels forskellige lemmer og fjernede nogle af sine indre organer.

Detaljer om de grusomheder, der blev begået mod Martyr Pilot Captain Cengiz Topel

De rapporterer, at flyet arızalanınca faldskærm springer Topel græsk region iner.rum i kontrol over synet af fredsbevarere efter at have taget ham fange Nicosia götürürler.türki Nicosia BA gennem kaptajnens frigivelse istenir.rum, kaptajn Cengiz Topels liv, og det er tvivlsomt. Fem dage senere sendte de imidlertid hans krop til de tyrkiske myndigheder via FN's fredsbevarere. Tilsyneladende tortureret på liget ignorerede grækerne Genève-konventionen og dræbte den unge kaptajn ved at udsætte dem for frygtelig tortur. Uttalelsen fra Eşref Dusenkalkar, der undersøgte kroppen, afslører sandheden med al dens blødhed:
Hans manerer blev knust, og en konkret søm blev spikret til venstre på hans kraniet. Hans venstre ben blev også brudt. Som om det ikke var nok, blev hans bryst splittet fra halsen til maven og syet tilbage som at sy en sæk. Ifølge erklæringen fra en af ​​vores læger havde de stjålet deres indre organer, lungerne og hjertet manglede. I det øjeblik følte jeg, at det smil, som Gud havde givet mig, blev stjålet af grækerne for evigt ...

begravelse

Han blev begravet på Sakızağacı luftkirkegård i Edirnekapı den 14. august 1964, efter ceremonierne, der blev afholdt på Cypern, Adana, Ankara og Istanbul.

Til minde om

mange parker i bosættelser i forskellige regioner i Tyrkiet blev navngivet til gader og gyder. Et distrikt hver i Gaziantep og Kayseri, et hver i Ankaras distrikter Mamak og Çubuk og et i Konak-distriktet i Izmir, i Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Tuzla og Kartal distrikter i Istanbul, i Yüksekova-distriktet i Hakkari-provinsen, i Karabaş-distriktet i Izmit-distriktet i Kocaeli og Balıkesir til hovedgaden i Gönen (Balıkesir), hvor byen adskiller Hasan Basri Çantay og Gündoğan kvarterer og giver adgang til den 9. Main Jet Base fra byens centrum og fortsætter til Ömer Seyfettin Primary School med udnævnelse af sin far; En af de største gader i Malatya, Kırıkkale, Sorgun og Eskişehir, en firkant i centrum af Tekirdağ blev navngivet.

Navnet Cengiz Topel er i Muratpaşa og Finike distrikter i Antalya, Patnos-distriktet Ağrı, Eskişehir i Adıyaman, Batman, Sakarya, Tokat Turhal i Samsun, Şanlıurfa, Isparta, Istanbul Bakirkoy og Zonguldaks Kozlu, Manisa's Demirci, Mersins Middelhav, Tarsus, Silifke og Anamur, Osmaniye's Kadirli, Adana's Yüreğir, Konyas Karatay, Afyonkarahisars dinar, Trabzon's Of og Sinop 's Boyabat, Gazianteps Şahinbey, İzmir's Buca og Güzelbahçe distrikter og Gönen (Balıkesir).

Derudover er der "Martyr Topel Police Station" opkaldt efter Cengiz Topel i Konya, "Cengiz Topel Naval Air Base Command" i Izmit og Kocaeli Cengiz Topel Airport.

Der er en moske opkaldt efter Istanbul-ineirinevler, i Çağlayan-distriktet i Kağıthane og i Maltepe Gülsuyu-distriktet.

Der er en statue i centrum af Eskişehir og i Gürsu-distriktet i Bursa.

I den tyrkiske republik Nord Cypern blev dets monument opført og en landsby og et hospital blev navngivet.

Izmir-Karşıyakaog en gade i centrum af Düzce er navngivet. Dets navn blev givet til en gade i orum.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar