Hvem er Tarık Akan?

Hvem er tarik akan
Hvem er tarik akan

Tarık Tahsin Üregül eller med sit scenenavn Tarık Akan (13. december 1949, Istanbul - 16. september 2016, Istanbul) er en tyrkisk skuespiller, producent og forfatter.


I 1970 kom han først i skuespillerkonkurrencen i Ses magazine. I 1971 begyndte hendes skuespillerkarriere med sin første film, Emine. Det blev pludselig en af ​​de smukkeste skuespillere i Yeşilçam. Akan, der senere spillede i filmen ved navn Suçlu i 1972, modtog prisen for bedste skuespiller på Golden Orange Film Festival i 1973 for denne film. I 1973 spillede han hovedrollen med Halit Akçatepe i Canım Kardeşim (1973), der er kendt som en af ​​de bedste følelsesmæssige film fra Yeşilçam. 1974 Ertem stiv instrueret af Rifat Ilgaz tilpasset fra værket med samme navn af Chaos (1975), filmen har spillet karakteren ved navn Damat Ferid, filmen ramte teatre i 1975, og Tyrkiet er kommet i fortiden har været en af ​​de bedste film. Derefter optrådte han i den anden film i serien, ved navn Hababam Class Stayed in the Classroom (1976). Filmen var den sidste Hababam-klasse med Akan i hovedrollen og den højeste bruttofilm i serien nogensinde. At opnå stor succes i hver film, han spillede med Gülşen Bubikoğlu, Akans romantiske komediefilm Ah Nerede, hvor han spillede med Bubikoğlu igen i 1975, opnåede stor succes.

Han navngav sig selv med de film, han spillede i 1970'erne. Han markerede sig i 70'erne med sin højde, påkledning og hårstil og gjorde sit navn blandt Yeşilçams store drenge. Akan, kendt som ”cici-drengen” fra Yeşilçam, spillede hovedrollen i filmen Sürü i 1977, med Zeki Ökten med Melike Demirağ og Tuncel Kurtiz. Han flyttede væk fra sin stil fra 70'erne og begyndte at optage film med en bart. Det har været en stor succes med filmen, der hedder Sürü. Derefter i 1978 beviste han, at han kunne spille i alle slags film med filmen Maden, som han spillede hovedrollen sammen med Cüneyt Arkın. I 1982 vandt han en stor succes med den Golden Palm Award-vindende film instrueret af iferif Gören og Yılmaz Güney og lavede et navn for verden. Filmen var den eneste film, der modtog Golden Palm-prisen på Cannes Film Festival i 1982, og Akan blev nomineret til kategorien Bedste skuespiller. Filmen, "Blackout Nights", med hovedrollen i 1990, var blandt klassikerne i Yeşilçam. Tarık Akan er den eneste mandlige skuespiller, der har modtaget syv priser i præmiekonkurrencen ved navn Golden Orange Film Festival.

Livshistorie

Skuespilleren, hvis rigtige navn er Tarık Tahsin Üregül, blev født den 13. december 1949 i Istanbul som det tredje barn efter en søster og en ældre bror. Akan boede i Dumlupınar, Erzurum på grund af sin fars Yaşar Üregül, der var officer i et stykke tid. De flyttede til Kayseri for at udnævne hans far andetsteds, og Akan afsluttede sin folkeskole her. Efter hans fars pension flyttede de til Istanbul igen og bosatte sig i Bakırköy. Efter at have flyttet til Bakırköy afsluttede han gymnasiet og gymnasiet her. Efter at have afsluttet gymnasiet gik han ind i Yıldız tekniske universitet, hvor han studerede maskinteknik. Han begyndte livredning på strandene i Bakırköy, før han flyttede til biografen. På samme tid begyndte han at sælge gade. Efter at have studeret maskinteknik ved Yıldız tekniske universitet gik han ind i Journalism High School og tog eksamen fra denne skole. Efter 1969 deltog han i Cinema Artist Competition arrangeret af Ses magazine i 1970 og blev vinderen. Efter at have vundet førstepladsen i konkurrencen startede hans skuespilkarriere med biograffilmen Emine, hvor Filiz Akın og Ekrem Bora medvirkede i 1971 for første gang. Han afsluttede sin militærtjeneste som reserveofficer i Denizli i 1979. Han fortsatte sit forretningsliv ved at købe en kommerciel taxa mellem 1978-1981, da biografen var dårlig. Tarık Akan blev retsforfulgt med en 1980-årig fængselsstraf i det 12. september-kuppet i 12, men blev dømt til 2.5 måneders fængsel. Han giftede sig med Yasemin Erkut den 7. august 1986. Barış Zeki Üregül blev født fra dette ægteskab i 1986. I 1988 blev tvilling Yaşar Özgür og Özlem født. I 1991 blev han en af ​​partnerne på grundskolen kaldet Taş Mektep i Bakırköy.

I 1995, efter Aziz Nesins død, overtog han formandskabet for Nesin Foundation af sin søn Ali Nesin. I 2002 udgav mor en bog kaldet Jeg har lus i hovedet. I sin bog skrev han, hvad han oplevede efter kuppet den 12. september.

Da somrene fandt muligheden, foretrækkede Bodrum at bo i et sommerhus i Akyarlar, ved siden af ​​Manço-klubben, hvor de restaurerede et græsk stenhus og var vært for deres venner.

Karriere

1970-1976: Første år, stor succes og berømmelse
Tarık Akan deltog i Cinema Artist Competition arrangeret af Ses magasin i 1970 og blev vinderen, hvorefter hans skuespillerkarriere begyndte. I 1971 trådte Tarık Akan ind i Yeşilçam ved at spille karakteren af ​​Murat i en film kaldet Solan Bir Yaprak Gibi, med Mehmet Girler og Fatma Girik og Münir Özkul i hovedrollen. Hans anden film, der blev frigivet i 1, medvirkede sammen med Hülya Koçyiğit i filmen Beyoğlu Güzeli. Mens han arbejdede med Ertem Eğilmez for første gang, var det også hans første film, hvor han spillede karakteren "Ferit", som blev matchet med ham i 1972'erne. Uro og Angel eller Satan i 1970? Han har optrådt i film. I 1971 spillede han først hovedrollen med Türkân Şoray i filmen Sisli Hatıralar. Derefter spillede han i filmene Azat Kuşu og Game of Destiny. Samme år medvirkede han sammen med Fatma Belgen i den første romantisk-komediefilm "Suçlu" instrueret af Mehmet Dinler. Hans første store succes var med denne film. Akan, der spillede i filmen, modtog prisen for bedste skuespiller på Golden Orange Film Festival i 1972. Senere blev det en af ​​Yeşilçams spillere med stor efterspørgsel. Han er blevet en efterspurgt skuespiller med sit gode udseende, længde, tøjstil og frisure og har gjort store fremskridt på kort tid. Efter denne succes blev penge ikke skåret i filmene The Most Beautiful of Love and Three Lovers. I 1973 spillede han i filmen Sev Kardeşim, der omfattede store skuespillere som Hülya Koçyiğit, Adile Naşit, Münir Özkul og Hulusi Kentmen. Samme år medvirkede han sammen med Filiz Akın i filmen Tatlı Dillim, som var Sunals første film og medvirkede med Kemal Sunal. Skuespillere som Halit Akçatepe, Metin Akpınar, Zeki Alasya og Münir Özkul dukkede også op i filmen. Feryat, den sidste film, han spillede i 1972, var den første film, han spillede hovedrollen sammen med Emel Sayın. I 1972 spillede han først i filmen En engel på jorden. Derefter optrådte hun i filmen Umut Dünyası, hvor hun medvirkede med Necla Nazır. Derefter spillede han hovedrollen i filmen Yalancı Yarim med Emel Sayın. I 1973 spillede han hovedrollen i filmen Canım Kardeşim med Halit Akçatepe og Kahraman Kıral, der var en barneskuespiller i perioden. Filmen er blandt klassikerne i Yeşilçam og er blevet en af ​​de bedste dramafilm. I 1973 optrådte han sidst i filmen kaldet Bebek Yüzlü.

I filmen Oh Olsun, der blev frigivet i 1974, spillede han hovedrollen sammen med Hale Soygazi. Derefter spillede han med Perihan Savaş i filmen Esir Hayat, instrueret af Ömer Lütfi Akad. Efter at have spillet hovedrollen i film som My Homeland, Bloody Deniz, optrådte hun i filmene Mahçup Delikanlı og Never Mind Friends. I 1975 deltog han i filmen ved navn Mavi Boncuk, der blev vist som en af ​​Yeşilçams bedste film og indeholdt en stor rollebesætning. Emel Sayins kidnappingsscene i filmen var en af ​​Yeşilçams store scener. Derefter spillede han karakteren "Damat Ferit" i filmen Hababam Class, der accepteres som en af ​​Yeşilçams største komediefilm nogensinde. Filmen brød rekorden på kassekontoret i 1975. Filmen fik en af ​​de højeste score i historien, og scorede 9.5 / 10 på webstedet kaldet Imdb og opnåede stor succes. Hver karakter og hver scene i filmen er indgraveret i minder. Fra filmen er der frigivet figurer som Kel Mahmut, Hafize Ana, Güücü Necmi, Damat Ferit, Tulum Hayri, Hayta İsmail, Domdom Ali, Deli Bedri, Badi Ekrem og Kemal Sunal. Efter Challenge Class spillede hun med Necla Nazır i den romantiske komediefilm, Firefly, og viste stor succes, da filmen blev frigivet. Derefter spillede han hovedrollen i film som Çapkın tyve og Night Bird Zehra. Efter disse film spillede han i tre på hinanden følgende romantisk-komediefilm i 1975. Efter hendes store succes i Delisin og Evcilik Evcilik, spillede hun med Gülşen Bubikoğlu i filmen Ah Nerede, der betragtes som en af ​​Yeşilçams mest kendte romantisk-komediefilm. Da filmen blev frigivet, fik den en enorm indtægt. I 1976 spillede han en rolle i filmen Bizim Aile, der betragtes som en af ​​de mest overfyldte rollebesætninger i biografen Yeşilçam. Filmen har fået sit navn blandt klassikerne og har skabt historie som en af ​​de bedste tyrkiske film. Samme år optrådte han i filmene Hidden Force og Cani. I 70'erne gjorde han stor succes med romantiske komediefilm, han spillede med Gülşen Bubikoğlu. Han spillede i en film ved navn Bubikoğlu og Kader Bağlainca. I 1976 optrådte han sidst i filmene med titlen "Let It Be Like", og kærlighed er ikke Laf.

1977-1989: Style ændring og priser
Efter 1976 tog han en seriøs beslutning og besluttede at skifte. Han fik et stort ry med sine romantisk-komediefilm. Hun er kun 28, når hun beslutter sig for at komme ud af linjen med romantisk-komedie-film og spille i mere seriøse film. Efter 1977 forlod han en bart og spillede i tungere roller. I 1977 optrådte han også i romantisk-komedie og komediefilm, dog lidt. Den første af disse var den sidste romantisk-komediefilm Bizim Kiz, som han spillede med Gülşen Bubikoğlu i 1970'erne. Samme år medvirkede han i en komediefilm med Öztürk Serengil og Robert Widmark. Den sidste komedie, hun spillede i 1970'erne, og den sidste film, hun spillede, var filmen Dear Dayım. Den første film han spillede med en bart var et drama, thriller kaldet Dam. Derefter spillede hun hovedrollen i filmen Nehir. I 1978 blev dramafilmen Şeref Sözü med hovedrollen sammen med Perihan Savaş frigivet. Senere medvirkede han sammen med Cüneyt Arkın i filmen Maden. Filmen har været en enorm succes. Det er blevet anerkendt som en af ​​de bedste film i Yeşilçam historie. Efter denne store succes spillede han i filmen With You, Last Time. En del af filmen blev optaget på Cypern. Derefter spillede han i Erden Kırals første spillefilm, Kanal. Filmens lydspor modtog den bedste musikpris på Golden Orange Film Festival i 1979. Efter denne film delte han hovedrollerne med Melike Demirağ og Tuncel Kurtiz i filmen The Sürü, der blev startet i 1978 og frigivet i 1979, kendt som en af ​​Zeki Öktens bedste film. Filmen havde store følger og formåede at være blandt de bedste film fra Yeşilçam. Filmen modtog prisen for bedste film på Golden Orange Film Festival den 12. oktober 2011 på Golden Orange Night. Årsagen til, at prisen blev modtaget 31 år efter filmen, er, at prisnatten ikke kunne afholdes i 12 på grund af kupen den 1980. september. I 1978 optrådte han sidst i filmen Lekeli Melek. I 1979 spillede han først hovedrollen med Necla Nazır i filmen Adak, instrueret af Atıf Yılmaz. Derefter spillede han hovedrollen i filmen Demiryol sammen med mester skuespiller Fikret Hakan. Filmen modtog fire priser i kategorien "Bedste film", "Bedste instruktør" (Yavuz Özkan), "Bedste støttende skuespillerinde" (Sevda Tolga) og "Bedste skuespiller" (Fikret Hakan) på Golden Orange Film Festival. har vist stor succes. I 1980 blev der på grund af kuppet den 12. september lavet meget få film i Yeşilçam. Af denne grund har Tarık Akan ikke vist sig i nogen film i år. I 1981 spillede han først i filmen Deli Kan med titlen Müjde Ar. Instruktøren af ​​filmen, Atıf Yılmaz, tilpassede filmen fra Zeyyat Selimoğls historiebog, Jordskælv, der blev udgivet i 1976. Derefter optrådte hun i filmen Any Woman. Efter denne film spillede han en førende rolle med iferif Sezer i filmen Yol, som er en af ​​de bedste film fra Yeşilçam, som Yılmaz Güney og iferif Gören instruerede sammen. Mens filmen var på manusstadiet, blev dens navn bestemt som Bayram, men blev senere ændret. Film i 1982 som en af ​​verdens mest prestigefyldte prisceremonier ved at tage Golden Palm på Cannes Film Festival accepteret den højeste pris har oplevet en første i Tyrkiet. Filmen blev frigivet over hele verden. Tarık Akan blev nomineret til Cannes i kategorien "Bedste mandlige spil". Det var forbudt at se filmen efter 1983. Imidlertid blev den gendannet igen af ​​Imaj studios i 1999 og blev frigivet i februar samme år.

I 1982 spillede han hovedrollen i Nazmi Özers film My Friend. Senere spillede hun hovedrollen i filmen Kaçak, som hun medvirkede sammen med Fatma Girik. Ömer Lütfi Akad optog den første version af filmen i 1962 under navnet Three Wheeled Bisikler. I 1983 spillede han først hovedrollen i filmen Derman med Hülya Koçyiğit. Senere, efter at have spillet i film som Kids Flower og Night's End, spillede han sammen med Ahu Tuğba i den kriminelle film White Death. I 1984 spillede han først hovedrollen i filmen Pehlivan instrueret af Zeki Ökten. Akan vandt prisen "Bedste skuespiller" på den 21. Golden Orange Film Festival med sin præstation i denne film. Senere optrådte han i filmen Yosma, der indeholdt navne som Ahu Tuğba, Nuri Alço, Diler Saraç og Şemsi İnkaya. Senere spillede hun hovedrollen i filmene The Stamp and The Lost Girls. Den sidste film, han spillede i 1984, var med Alev Alev sammen med sin partner Gülşen Bubikoğlu, som han spillede i hvert 70's. En anden førende skuespiller i filmen var mester skuespiller Cüneyt Arkın. I 1985 spillede han hovedrollen med Hale Soygazi i filmen Bir Avuç Cennet, instrueret af Muammer Özer. Tyrkiet-Sverige har vundet i alt fem priser fra en indenlandsk og international samproduktion af film. En af dem er "Swedish Immigrant Film Festival" Special Award. Efter filmen spillede han rollen som "Haydar Ali" i den anden film Kan, som han spillede i 1985. Senere spillede han karakteren af ​​”Şahin” i filmen kaldet Tele Kızlar, hvor han spillede hovedrollen med Hülya Avşar. I 1985 spillede han for nylig hovedrollen i filmene med titlen Son Darbe ve Paramparça. I 1986 Halkalı Efter at have spillet i film som Köfte, Adam og Eve, Bitter Worlds, Ses og Kıskıvrak, spillede han hovedrollen i Beyoğlu'nun Arka Yakası, hvor han spillede hovedrollerne med Erdal Özyağcılar og Oya Aydoğan. I 1987 spillede han i forskellige film såsom Rain Leaks, Scandal, Water and Lights. Imidlertid gjorde filmen, han spillede i samme år, kaldet Çark, et stort gennembrud. Det var en af ​​de mest markante film i perioden med dens træk, der kaster lys over livet i de mest uorganiserede og mest undertrykte segmenter i arbejderklassen. I 1987 spillede han endelig i filmen My Daughter's Blood. I 1988 optrådte han kun i tre film. Dette er film kaldet The Doors of the Hand, The Return og The Third Eye. I 1989 spillede han i filmene Binary Games, Isa, Musa, Meryem, Leyla og Mecnun and Identity, og den film, der fik mest lyd, var Meral Konrat med filmen “Isa, Musa, Meryem”.

1990-2016
Han optrådte i mindre film i 1990'erne. I 1990 spillede han hovedrollen i film som Bir Küçük Bulut, Giantes død og Berdei, og i den sidste film, han spillede samme år, spillede han hovedrollen med Nurseli İdiz i filmen Karartma Geceli. Tilpasset til biografen fra Rıfat Ilgaz's arbejde med samme navn, modtog filmen mange priser i 1991, både hjemme og i udlandet. Efter at have hovedrollen i filmene A Woman Enemy and A Long Thin Road i 1991, tiltrækkede hun igen opmærksomhed i filmen, der hedder Siyabend og Heco, der fortæller om to kurdiske unges kærlighedsliv. I 1992 optrådte han ikke i nogen film, men var den første, der optrådte i en tv-serie. Han portrætterede karakteren "Kuray" i tv-serien kaldet Taşların Sırrı. Serien blev sendt på Star. I 1993 optrådte han hverken i en tv-serie eller en film. Da det kom til 1994, spillede han i to film kaldet Yolcu og The Solves. I 1995 spillede hun hovedrollen i filmen "All Things Untouched About Love", der består af fem kortfilm, der tilhører fem instruktører. Skuespilleren, der ikke optrådte i nogen film i 1996, spillede i to film med navnet Letter and Antique Talan i 1997 efter en periode på et år. Han deltog ikke i nogen film i 1998. I 1999 spillede han først hovedrollen med Ayşegül Aldinç i filmen Dream Dreaming Games. Senere samme år spillede han med Zara, Nejat İşler, Hazım Körmükçü, Kutay Özcan og Deniz Türkali i filmen Eylül Fırtınası, der fortæller om virkningen af ​​kuppet fra 1980 på en familie. Akan, der tog en pause fra skuespilleren mellem 2000 og 2002, vendte tilbage til storskærmen i 2002. Han spillede først hovedrollen i filmen kaldet Gülüm, hvorefter han spillede i Abdülhamid Fallen, den dyreste film i Yeşilçams historie med et budget på over $ 1 million, med store skuespillere i rollen. Derefter spillede han hovedrollen i ungdomsserien Koçum Benim, der blev sendt på TRT 1.

Mens hans tv-serie Koçum Benim fortsatte, spillede han karakteren "Güner Sernikli" i filmen Vizontele Tuuba, den anden film i filmen Vizontele, som var et klassisk skud i 2001. Samme år spillede han i tv-serien kaldet Night Walk efter tv-serien kaldet “Koçum Benim”, men det varede ikke længe. I 2004 spillede han i filmen Ankara Murayeti. Samme år spillede han i den fjerde tv-serie Ahh Istanbul, men denne serie varede ikke længe. Tarık Akan, der tog en pause fra skuespiller i to år, spillede i filmen Deli Deli Olma med iferif Sezer i 2006 efter filmen Yol. Filmen klarede sig godt. I filmen blev Akans ungdom spillet af hans ældste søn Barış Zeki Üregül.

Privat liv
Sønnen af ​​Barış Zeki Üregül, der giftede sig med Yasemin Erkut i 1986, blev født samme år. To år senere, i 1988, blev hendes tvillinger, Yaşar Özgür Üregül og Özlem Üregül, født. Skuespillerinden blev skilt i 1989 fire år efter sit ægteskab. I 1990 begyndte han at bo hos Acun Günay, og deres forening fortsatte indtil hans død. Akans første barn, Barış Zeki Üregül, gik ind i sin skuespillerkarriere i 2009, hvor han spillede sin fars ungdom i filmen "Mad Madma", hvor Tarık Akan også spillede.

Død
Akan, der har lungekræft, døde den 16. september 2016, mens han fortsatte sin behandling i Istanbul. Han blev begravet på Bakırköy kirkegård efter begravelsesbønnen, der blev afholdt i Teşvikiye-moskeen, efter mindearrangementet, der blev afholdt på Muhsin Ertuğrul Teater den 18. september 2016 til hans begravelse.

Politisk syn og kuppet i 1980
Tarık Akan forklarer sit politiske syn med følgende udsagn. ”Fra det øjeblik, du siger en kunstner; hans syn på verden, hans liv, hans synspunkter, alt er politisk. Denne politiske tanke er aldrig en reaktionær, konservativ, konservativ politik. " Siden 1978 begyndte han hovedsageligt at optræde i film med sociale beskeder og Maden. Især viste han, at han kunne optræde i politiske film med Yılmaz Güneys projekter, Sürü ve Yol.

relateret til kuppet i Tyrkiets historie "og ikke 27. maj og 28. februar. Den første åbnede vejen, fik os til at møde nye tanker. Fordi det blokerede for, hvordan man bevæger sig væk fra den sekulære republik. Kupforsøget i 1971 og kuppet i 1980 er fascistiske kupp. Tyrkiet bevæger sig med det aktuelle punkt. 1980 er det sidste hit for imperialismen. På trods af alt er TSK den vigtigste institution i dette land. ” fremsatte udsagn.

I 1979 blev han igen tiltalt for at have deltaget i fødselsdagen for Nâzım Hikmet i Izmir og at være medlem af Peace Association. Mens tusinder af mennesker deltog i det fødselsdag, der blev afholdt i gymnastiksalen, blev kun Tarık Akan sagsøgt. Han blev frikendt for sagen i 1987. Tarık Akan blev arresteret ved hjemkomsten efter en tale, han holdt i Tyskland efter kuppet i 1980, og blev frikendt den 2,5. marts 31 efter at have tilbragt 1982 måneders fængsel. Han deltog i Gezi Park-protesterne i 2013 for at støtte protesterne.

bog
Tarık Akan blev arresteret på grund af sin tale i Tyskland efter kuppet den 12. september og skrev om det tidsrum, han var i fængsel og retssagen. Memoiret, hvor han også berører periodens vigtige begivenheder, blev først offentliggjort i 2002, og derefter blev der lavet snesevis af nye udgaver. I en del af bogen er historien om produktionen af ​​filmen Yol inkluderet.

”Jeg har lus i min mors hoved” (erindringer den 12. september), Tarık Akan, Can Publishing, Istanbul, 2002.

Film

år Film Rol Præmier og andre noter producent Oyuncu Scenarist
1971 Emine tekst Evet
1971 Som et falmende blad Murat Sayman Evet
1971 Beyoglu Beauty Ferit Evet
1972 Elsker bror Ferit Caliskan Evet
1972 Tre elskere Ferit Evet
1972 skyldig Hakan Evet
1972 Sød tunge Ferit Evet
1973 Kære bro Murata Evet
1973 En engel på jorden Ömer Evet
1973 Min løgner Ferdi Evet
1973 World of Hope Ahmet Evet
1974 Åh får det Ferit Haznedar Evet
1975 Blå perle Smuk Necmi Evet
1975 Åh hvor Ferit Evet
1975 Firefly Tariq Evet
1975 DeLisi Ferit Evet
1975 Flørtende tyv Orhan Evet
1975 Hababam Sınıfı Brudgom Ferit Evet
1976 Hababam klasse tilbage i klasse Brudgom Ferit Evet
1976 Vores familie Ferit Evet
1976 Secret Force Evet
1977 Kære onkel Tariq Evet
1978 mine Nurettin Evet
1978 besætning Sivan 17. Golden Orange Film Festival Bedste skuespiller Evet
1979 Adak trofast 17. Golden Orange Film Festival Bedste skuespiller Evet
1982 vej Seyit Ali Nominering: Cannes Film Festival, "Bedste skuespiller" Evet
1984 De kaldte ham den grimme konge selv Yılmaz Güney vises med sine fotografier i sin dokumentar
1984 Pehlivan Bilal 21. Golden Orange Film Festival Bedste skuespiller
Ærlig nævn: Berlin Film Festival
Evet
1987 Vand brænder også Damat Ferit / Fero Et år efter, at den blev sendt til Tokyo i 1987, rapporterede festivalen, at det negative var forsvundet.
Det er ikke fundet siden den dag. Kun negativerne fra filmen forsvandt, men en 35 mm negativ master blev senere fjernet fra Betacam-videokopien af ​​filmen.
Evet
1987 hjul Rauf Det første manuskript skrev han Evet Evet
1988 Tredje øje bronze Den første film han producerede
26. Golden Orange Film Festival Bedste skuespiller
Evet Evet
1990 Blackout Nights Mustafa Unal 27. Golden Orange Film Festival Bedste skuespiller
6. Golden Boll Film Festival Bedste skuespiller
Evet
1995 Adana - Paris selv Yılmaz Güney-dokumentar Evet
2003 honning Ali 40. Golden Orange Film Festival Bedste skuespiller Evet
2004 Vizontele Tuuba Guner Sernikli Evet
2003 Mens Abdulhamid falder Mahmut Sevket Pasha Evet
2009 Vær ikke skør Muska bedstefar Evet
2009 "Karşıyaka Hometown" Nazim Hikmet Ran Evet

fjernsyn

år show Rol noter
1992 Stenes hemmelighed Kuray Den første tv-serie, han spillede
2002-2004 Min coach Vædderen kan
2004 nightwalk Chuck
2006 Ahh Istanbul Marmara Esref
2013 "Late Awards" selv

Awards

år award Kategori Film resultat
1973 1973 Antalya Golden Orange Film Festival Den bedste skuespiller skyldig won
1978 1978 Antalya Golden Orange Film Festival Den bedste skuespiller mine won
1980 1980 Antalya Golden Orange Film Festival Den bedste skuespiller Adak ve besætning won
1982 Cannes Film Festival Den bedste skuespiller vej kandidat
1984 1984 Antalya Golden Orange Film Festival Den bedste skuespiller Pehlivan won
1985 Berlin International Film Festival Sølvbjørn Pehlivan omtale
1989 1989 Antalya Golden Orange Film Festival Den bedste skuespiller Tredje øje won
1990 1990 Antalya Golden Orange Film Festival Den bedste skuespiller Blackout Nights won
1992 Adana Golden Boll Film Festival i 1992 Den bedste skuespiller Blackout Nights won
1996 1996 Antalya Golden Orange Film Festival Lifetime Honor Award
2003 2003 Antalya Golden Orange Film Festival Den bedste skuespiller honning won
2006 Cinema Writers Association Awards Ærespris
2007 Contemporary Cinema Actors Association Awards Cinema Labor Award


chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar