Hvor er Perge antikke by? Perge Ancient City History and Story

Hvor er Perge gamle byhistorie og historie om Perge antikke by
Foto: wikipedia

Perge (græsk: Perge) er en gammel by beliggende 18 km øst for Antalya inden for grænserne af Aksu-distriktet, engang en hovedstad i Pamfilya-regionen. Det menes, at Akropolis i byen blev grundlagt i bronzealderperioden. I den hellenistiske periode betragtes byen som en af ​​de rigeste og smukkeste byer i den gamle verden. Det er også hjembyen for den græske matematiker Pergeli Apollonius.

historisk


Begyndelsen på byens historie kan studeres ikke kun enkeltvis, men med Pamphylia-regionen. Der er huler og bygder, der hører til den forhistoriske tidsalder i regionen. De mest kendte blandt hulerne er Karain-hulen, naboen til Karainin Öküzini-hulen, Beldibi, Belbaşı-klippebunkere og Bademağacı er de mest kendte forhistoriske bygder i regionen. Bosættelseseksempler viser, at Pamfilya-sletten er et passende og populært område siden den forhistoriske tid. Det accepteres, at Perge-akropolis plateauplan er et foretrukket bebyggelsesområde siden forhistorisk tid. Perge akropolisundersøgelser af Wolfram Martini viste, at BC. Fra 4000 eller 3000 er Akropolis-platået brugt som boligområde. De obsidian og flintsten fundet blandt de arkæologiske fund tyder på, at Perge blev brugt som en bosættelse siden den polerede stenalder og kobberalderen. I Akropolis-undersøgelserne blev den første forhistoriske begravelse fundet i Pamphylia-regionen. Keramikfund ligner dem, der kun findes i Central Anatolia sammenlignet med andre anatoliske fund.

Hittitiske imperiets periode

Det fremgår af inskriptionen på bronzepladen, der blev fundet i 1986 under Hattuşa-udgravningerne, at Perge by havde et vigtigt sted under det hettiske imperium. F.Kr. Bronzepladen, der dateres lige før 1235, var den hettiske konge IV. Tuthaliya indeholder teksten til aftalen mellem fjenderne og vasalkongen Kurunta. Teksten om Perge: ”Området med byen Parcha (Perge) grænser op til floden Kaštarja. Hvis kongen af ​​Hatti angriber byen Parha, får han bøjet sig med våbenstyrken, vil byen være forbundet med kongen af ​​Tarhuntašša ”. I denne aftale, der blev underskrevet som et resultat af krigen, som forstået af teksten, forblev byen og det område, den ejede, ikke til begge sider og fortsatte med at opretholde sin uafhængighed. Selv om den hettiske konge har magten til at dominere byen, kan vi acceptere antagelsen om, at Pamfilya ikke er meget interesseret i den sydvestlige region. Det anslås, at Perge ikke spillede en vigtig rolle i den sent hettiske periode. Han må have boet som en lille bygd på Akropolis.

Kort efter den hændelse, der er nævnt i bronzepladen, begyndte søstammernes flok til Anatolia, og de sluttede det hettiske imperium. I lyset af epigrafisk information fortolkes etymologiske undersøgelser af pamfyliske sprog, at de første helleniske påvirkninger kom til regionen i de sene mykenske og hettiske perioder. F.Kr. Der er intet skriftligt dokument om den tidlige Hellen-kolonisering dateret til det 13. århundrede. Kommentarer til dette emne er kun baseret på de tidlige Hellen-heroisme-myter. Som et resultat af trojanskrigen hævdes det, at den hellenske Akhas kom til Pamphylia under ledelse af Mopsus og Kalchas og etablerede de gamle byer Phaselis, Perge, Syllion og Aspendos. F.Kr. Heltene fra Akha, Mopsus, Kalkhas, Riksos, Labos, Machaon, Leonteus og Minyasas, hvis navne er skrevet på Ktistes statue-piedestaler, der findes i gården bag de hellenistiske tårne ​​i Perge tilbage til 120/121, nævnes som grundlæggere af byen. Byens mytologiske grundlægger, Mopsus, kan også bevises som en historisk figur. F. Işık BC Ved udgangen af ​​det 8. århundrede f.Kr. Baseret på en inskription fra Karatepe, dateret til begyndelsen af ​​det 7. århundrede, siger han: Kongen af ​​Kizzuvatna Astawanda siger, at hans bedstefar var en person ved navn Muksus eller Muksa. Denne person skal bestemt være en hettisk efterkommer. Baseret på lighederne mellem Muksus og Mopsus, Perge og Parcha, Patara og Patar i sammenligningen af ​​hettitter og Hellence, siger han, at han senere blev accepteret som helter af hellenerne i forfæderen til den late hettitiske hjerne i Karatepe.

Artemis Pergaia, byens gudinde, blev altid skrevet som Wanassa Preiis på bymønten i Perge. Preiis eller Preiia skulle sandsynligvis være navnet på byen. Byens navn blev skrevet som "Estwediiys" i mønterne til Early Aspendos og "Selyviis" i Syllion. Ifølge Strabon var den pamfyliske dialekt fremmed for hellenerne. Inskriptioner på det lokale sprog blev fundet i Side og Sillyon. Arrian siger følgende i Anabasis; Da Kymelierne kom til Sidea, glemte de deres sprog og begyndte at tale modersmålet på kort tid. Det pågældende sprog findes kun på sprog. Herfra kan følgende konklusion drages: Perge, Syllion og Aspendos var fortsat et aktivt sprog i Side og dets omgivelser, mens de talte den pamfyliske dialektik, og det betragtes som et sprog, der hører til den sproglige sproggruppe.

Alexander den store indtræden i byen

F.Kr. Da Alexander den Store vandt Granikos-krigen i 334, reddede han Lilleasia fra regeringen for det Achaemenidiske imperium. Ifølge Arrian etablerede kompasserne en forbindelse med Alexander den Store i Phaselis, før de kom til Pamphylia. Han sendte den makedonske kongearme fra Lykia til Pamhylia gennem den måde, thrakierne havde åbnet over Tyren, og han nåede Perge ved at følge kystlinjen med sine nære befalere. Da Arrian ikke talte om nogen krig mellem byen Perge og den makedonske hær, må byen have åbnet sine døre for kongen uden at kæmpe. Selvom byen var beskyttet af en stærk bymur i den klassiske periode, skulle den ikke have ønsket at kæmpe for den magtfulde makedonske hær. Alexander den Store fortsætter derefter med at bevæge sig mod Aspendos og Side, da han nåede Side, vendte han tilbage til Perge via Aspendos. F.Kr. I 334 udnævnte han Nearchos til ritual for staten Lykia-Pamphylia. Senere f.Kr. Han tager til Gordion for at tilbringe vinteren 334/333. Nearchos BC I 329/328 gik han til lejren til Alexander den Store i byen Zariaspa i Baktria. Ingen Satra er nævnt efter denne dato, hvilket antyder, at Lykia og Pamhylia sandsynligvis var knyttet til Great Phrygia Satrap.

Perges situation efter Alexander den store

Regionen (Pamphylia) blev opdelt i to efter Apameia-traktaten. I traktatteksten er grænserne for kongeriget Pergamum og Seleucidkongerigerne ikke bestemt. Baseret på teksten kan vi skabe en konklusion om, at: Aksu (Kestros) inklusive Perge of Pergamum Kingdom havde Western Pamphylia, som grænsen. Aspendos og Side forblev uafhængige og blev romernes venner i begge byer. På trods af Apemaia-traktaten ønskede kongeriget Pergamum at herske over hele Pamfylien. Aspendos, Side og måske Sillyon beskyttede deres uafhængighed ved hjælp af Rom. Derfor, King II. Attalos måtte etablere byen Attaleia for at have en havn i det sydlige Middelhav.

Romersk forfatter Livius Roman Council Cn. Manlius ville overtage byen Perge i Vulso. Byen spurgte rådet og bad om tilladelse til at bede kong Antiochos om at levere byen uden at kæmpe. Cn. Manlius ventede på nyheden fra Vulso Antiocheia. Årsagen til Rådets ventetid; Det kan tilskrives det faktum, at byen havde et stærkt forsvarssystem, og at Seleuciderne havde en stærk garnison i byen. Ser man på skrifterne fra EC Bosch; Efter Apemeia-freden tilhørte Vest-Pamfylia kongeriget Pergamon inden for de ovennævnte grænser. Men Perge var uafhængig i sine interne anliggender, skønt ikke helt fri. Cm Manlius blev befriet fra skråningen af ​​Seleuciderne efter hans anmodning. Tilsyneladende skete der en permanent ændring i grænse- og grænsebyerne mellem kongeriget Pergamon og kongeriget Selevkos.

Romersk periode

F.Kr. I 133 kongeriget Pergamon III. Det blev overført til den romerske republik med Attalos vilje. Romerne etablerede provinsen Asien i det vestlige Anatolien. Men Pamfilya forblev uden for denne stats grænser. Et af de punkter, der ikke er blevet afklaret indtil nu, er, om den vestlige pamphylia-del, der hører til kongeriget Bergama, er blevet taget inden for grænserne af provinsen Asien. Måske var byerne Pamphylia gratis i et stykke tid eller var inkluderet i staten. Pergamum Kingdom dominerede West Pamphylia indtil Kestros. Floden dannede den naturlige grænse.

Romerne kunne først sige noget i Pamfylien efter afslutningen af ​​Rhodosernes havstyre og ødelæggelsen af ​​de ciliciske pirater. I den romerske periode får vi de første oplysninger om Perge fra det, Cicero skrev mod Verres. Verres BC Han var kvæstor for guvernøren i Cilicien i 80/79. Guvernøren i Cilicia Publius Cornelius Dolabella havde administrationen som guvernør for staten. Han striber skatten ved Temple of Artemis Pergaia i Verres Perge. Ifølge Cicero hjalp en Pergeli ved navn Artemidoros ham. Det forstås således, at; Pamfilya var tilknyttet Cilicia i denne periode.

F.Kr. I 49 inkluderede Caesar Pamfilya i Asien. Vi lærer af brevet, som Lentulus skrev fra Perge til Cicero; F.Kr. I 43 kom Dolabella til Side, hvor han vandt slaget med Lentulus og gjorde Side til grænsebyen mellem Asien og Cilicien. Fra brevet konkluderer vi, at Pamfilya var inkluderet i staten Asien.

Mens de romerske territorier blev delt mellem Octavian og Marcus Antonius, forblev den østlige halvdel i Marcus Antonius. Marcus Antonius straffet de mindre Asien byer sammen med Ceaser Kaltilller. Således er disse byer fjernet fra at være de allierede i Rom. Amyntas, konge af Galatien, dominerede Øst-Pamfylien; At kunne være en del af den vestlige del af Pamfylien, Asien, skal være fortsat. F.Kr. Efter Amyntas 'død i 25 tillod Augustus ikke hans sønner at komme ind i tronen og oprettede provinsen Galatia. Vest- og østpampylia er blevet fusioneret til en stat. Cassius Dio BC. For første gang i 11/10 nævner han guvernøren i Pamfilya. I 43 e.Kr. grundlagde kejser Claudius staten Lycia et Pamphylia. I denne periode stoppede apostel Paulus i Perge by under sin første Mission Travel. Han rejste til Antiochia ad søvejen fra Perge, kom tilbage til Perge ved hans hjemkomst og holdt sin tale.

Fra det 1. århundrede e.Kr. har Perge tilpasset sig den verdensorden, han skabte, og prøvede at indtage sin plads i den. Det har været en af ​​de vigtige byer i Pamphylia siden den hellenistiske periode. Ved at bruge det fredelige miljø med Pax Romana har det opnået et behageligt miljø. Fordi Pamphylia-regionen var et område, hvor Diadoks kæmpede for at vise styrke i den hellenistiske periode. I begyndelsen af ​​den hellenistiske periode kæmpede Ptolemeierne og Seleuciderne for suverænitet. Efter at Ptolemeus-folket trak sig tilbage fra regionen, blev Selevkos rivaler kongeriget Bergama. I hellenistiske konflikter kunne Pamphylia Cities ikke skabe passende miljøer til deres udvikling. Med Pax Romana er byerne gået ind i en ny begyndelsesproces for at forbedre sig selv (for eksempel: Den hellenistiske mur i Perges sydlige del er blevet fjernet, og Agora med Sydbadet er blevet bygget). Kompasserne har altid forsøgt at være i gode forhold til de romerske kejsere. Apollonios, søn af Lysimakhos fra Pergeli, tog til Rom som ambassadør. Måske besøgte Germanicus med de særlige initiativer fra Apollonios også Perge under den østlige rejse.

Bygning af Gymnasion og Palaestra

I midten af ​​det XNUMX. århundrede byggede Gaius Julius Cornutus en Gymnasion og Palaestra i Perge i perioden Nero.
I den 7-måneders Galba periode blev Pamfilya kombineret med Galatia. Vespasian har omformet staten 'Lycia et Pamphylia', hvilket gør Lykia og Pamphylia States til en enkelt stat igen. Kejser Vespasian gav også byen Perge Neokorie-titlen, og kejser Domitian gav Asyl autoritet til templet for gudinden Artemis Pergaia. I Domitian-perioden syede brødrene Demetrios und Apollonios en triumfbue i krydset mellem de to hovedgader i Pergen. Pergeli Demetrios og Apollonios brødrene tilhørte en velhavende familie i byen.

Hadrians periode og efter

Under Hadrians styre blev deres status ændret forudsat at Lycia og Pamphylia Province Sanato Province, Bithynia og Pontus Province Imperial Province. Denne ordning var kun en obligatorisk ændring, der varede i tre eller fire år. Den vigtigste epigrafiske kilde, der tilhører Hadrianus-perioden, er cystistindskrifterne, der tilhører Plancii-familien. Familien Plancii spiller en vigtig rolle for Perges historie i den romerske kejserperiode. Plancius Rutilius Varus var senator i Flavius-perioden og blev Proconsul af Bithynia og Pontus-provinsen i 70-72. Datteren til Plancius Rutilius Varus er Plancia Magna, et af de farverige navne på aborre. Plancia Magna blev gift med senator Gaius Julius Cornutus Tertullus. Parret har en søn ved navn Gaius Julius Plancius Varus Cornutus. Plancia Magna forsøgte at forny og berige hele byen med dens zoneringsaktiviteter, mens hun levede med al sin styrke. Familien Plancii skulle have haft en stærk politisk position i byen Perge, især i Hadrians periode.

Byens indgang blev taget længere mod syd fra den helenistiske port før udviklingsaktiviteterne for Plancia Magnan. Den indre gårdsplads bag de hellenistiske tårne ​​er blevet omdannet til byens propagandacenter efter anmodninger fra Plancia Magna. Han placerede skulpturerne af Helen Ktistes i nicher i den østlige mur af gården og de romerske ktister i de vestlige nicher. Romerske cyster blev givet som far, søskende, mand og søn. Befolkningen i Perge ønskede at vise, at deres organisationer ikke er nye, men tilbage til Helen-koloniseringen. Perge havde ret til at deltage i Panhellenia-festivalerne med denne fundamentmytologi. Panhellenia Festivities blev grundlagt af kejser Hadrianus, udviklet i forbindelse med den helleniske kultur, og Athen blev valgt som hovedstad i den hellenistiske verden. Lille asiatiske byer kunne også deltage i Panhellenia-festivalerne. Det eneste krav var at rejse til Athen med en officiel ansøgning og bevise, at den virkelig var etableret som en hellensk koloni. Den officielle ansøgning blev undersøgt af Kommissionen i Athen, hvis ansøgningen blev accepteret, blev byen erklæret som et medlem af Panhellenia. Efter den officielle accept havde han bronzeskulpturer af byens grundlæggere eller stiftere og sendt til Athen. Disse skulpturer blev udstillet i et galleri. Baseret på Panhellenia skal kompasserne have ønsket at vise en statue af de hellenske cyster i deres by. Navnet på byen "Perge" har ikke en græsk rod.

Det er usandsynligt, at der skelnes mellem Pamfilyas senere historie og romersk historie. Under ledelse af Marcus Aurelius blev Pamphylia igen senatstat. Men Pamphylia har altid været en del af Romerriget. Der opstod kontinuerlige usikkerheder i den politiske situation i Lille Asien på grund af svækkelsen af ​​centralregeringen i den sene romerske periode. Parterne blev fjendens samfund, hvilket skabte et stort problem for romerne på den østlige grænse, og situationen blev vanskeligere med sassanidernes styre i det 3. århundrede. Schapur I (241-272) erobrede den romerske kejser Valerian (253-260) i krigen nær Karrai og Edessa. Nogle byer i Pamphylia i den tid Valerian, Gallienus og Tacitus var steder, hvor romerske garnisoner var placeret. Fordi denne periode er de år, hvor farer og katastrofer opstod for Lilleasien. Gamle historikere erkender mellem 235 og 284 år, at Romerriget var i krise. Sassaniderne angreb Kapadokia og spredte havnene i Cilicia. Side er blevet en vigtig havn for den romerske hær. Byerne Pamphylia viste stor udvikling, da de oplevede en rig periode i det 3. århundrede. Under Valeiranus og Gallienus regeringsperiode blev Pamphylia kejserstat igen. Årene med administration af Gallienus og Taticus var succesrige år for byen Perge. Den kejserlige kult blev fremhævet i de epigrafiske og numismatiske dokumenter ved navn Neokorie i Gallienus-perioden. Løbet mellem Side og Perge spiller en vigtig rolle i denne henseende.

Under Goth Wars valgte kejseren Tacitus Perge som hovedcentrum og bragte det kejserlige hvælv til byen. Kejser Tacitus erklærede 274-275 Perge som metropolen i provinsen Pamphylia. Byen er meget stolt over at være Metropolis. Kompasserne skrev et digt til kejseren. Digtet findes stadig som en skrabe på to obelisker på et sted kaldet Tacitus street. Da Side er en havneby, har Pamfilya altid været en stærk by. På trods af Perges verdenskendte Temple of Artemis Pergaia, har det aldrig været i regionen som den første by. Dette løb mellem byerne Pamphylia har altid eksisteret. I meget kort tid har Perge haft succes mod sin langvarige modstander. Perge vises som den første by i Pamphylia i Probus-tid.

Isauriernes angreb og regionens svækkelse

I 286 vil Diokletianus have ordet i den østlige halvdel af imperiet. Lycia og Pamphylia er blevet enestående stater med den statlige regulering, Diokletianus har foretaget. Goterne dominerede regionen ved at stige ned fra Isauria gennem Taurusbjergene til Kilikia i Gallienus-perioden og kobles fra Central Anatolia med motorvejen. Således blev handelsforbindelsen afbrudt. Pamfilya mistede sin betydning i slutningen af ​​det 3. århundrede. Kejser III. Da Gordinaus tog en østrejse, stoppede han ved Perge. En statue blev opført i byen til ære for kejserens besøg. Det forstås ud fra den inskription, der findes i Perge, som også er dateret til den samme kejserperiode, at Pamfilya kun er en tilstand. Tilstanden Lycia et Pamphylia skal have fortsat indtil 313. Aurelius Fabius er den første guvernør i Lycia-provinsen, bevist for første gang med epigrafiske dokumenter. Aurelius Fabius 'guvernørperiode var mellem 333-337. 313 og 325 er de datoer, hvor begge stater var sammen. Derefter blev de to stater strengt adskilt. I anden halvdel af det 4. århundrede angreb isaurerne Pamphylia. Isaurierne lukkede veje på Taurusbjergene og organiserede razziaer for at indsamle tyvegods i Pamphylia. Selvom pamfyriere levede i velfærd med Pax Romana i mange år, forsøgte de at overleve under krisen i det 4. århundrede, de byggede nye forsvarssystemer eller reparerede de gamle. I 368-377 begyndte isaurierne at handle igen ved at styrke deres militære angreb. Anfaldene og ødelæggelsen af ​​399- og 405/6 isaurierne til Pamphylia har været meget stærke. Imidlertid blev ødelæggelsen af ​​Pamphylia med Zenon, kongen af ​​Isauria, stoppet. I det 5. århundrede oplevede Pamfilya en periode med genudvikling og en lys periode.

Den østlige romerske imperiums periode og forladelse af byen

I perioden med det østlige romerske imperium, i arrangementet af bispedømme i Pamphylia, blev Side erklæret som det første bispedømmecenter og Perge det andet bispedømmecenter. Her er rivaliseringen mellem de to traditionelle byer set. Det eneste spørgsmål, der ikke er sikkert, er spørgsmålet om, hvilken by der er hovedstaden i Pamphylia. Arabiske angreb begyndte i det 7. århundrede. Der er ingen direkte information om Perge i den sene oldtid og den byzantinske periode. Kun de endelige erklæringer fra Kirkens forsamlingsmøder kan høres. Befolkningen i Perge begyndte gradvist at forlade byen mellem disse datoer. I det 17. århundrede kom den rejsende Evliya Çelebi til Pamfilya. Evliya Çelebi nævner en bygning kaldet Tekke Fæstning i denne region. Tekke Fortress og nogle forskere hævder, at den antikke by Perge kan være den samme bosættelse. Der blev ikke fundet osmanniske fund eller ruiner under de arkæologiske udgravninger, der blev foretaget i byen Perge. Dagens moderne bosættelse Aksu ligger cirka 1 km syd for byen. Af disse grunde skal Perges kerneopgørelse være blevet forladt af sine mennesker når som helst efter den byzantinske periode.

Religionshistorie

Paul eller hans rigtige navn, Saul og hans ledsager Barnabas, besøgte Perge to gange, alt efter hvad der var skrevet i Det Nye Testamente. De besøgte deres første besøg for at tjene som missionærer og predikanter. Derfra rejste de til Antiochia (Antakya) i sydøstlig retning ved at ankomme til Attalia (nu Antalya), som er 15 km længere end at rejse med skib.

I græske poster blev Perge citeret som metropolen i Pamphylia-regionen indtil 13-tallet.

Ruinerne af byen

De vigtige rester i Perge, hvor de første udgravninger blev indledt af Istanbul University (af AMMansel) i 1946, er:

teater

Det består af tre hovedafsnit: Cavea (det område, hvor publikum har plads), Orkester og Scene (Sahne). Området, der er afsat til orkesteret mellem cavea og scenen, er lidt større end halvcirklen. Gladiator- og vilde dyrekampe blev afholdt i orkesterområdet i et stykke tid, som også var populære i samme periode. Det har en kapacitet på 13000 tilskuere. Der er 19 rækker i bunden og 23 øverst. Det faktum, at orkesterdelen er omgivet af gelændere i teatret, viser, at der også blev afholdt gladiatorspil. Men den mest interessante del af Perge-teatret er scenebygningen. Der er relieffer, der skildrer vinen til Dionysos gud i form af malerier på scenebygningen, der åbner til tårnet med 5 døre. Marmorrelieffer i scenebygningen i Perge-teatret er også afbildet som rammerne af en film. Selvom mange af disse lettelser var stærkt beskadiget som følge af nedrivningen af ​​scenebygningen, er de sektioner, der beskriver Dionysos 'liv, ganske forståelige.

stadion

Perge Stadium er et af de bedste stadioner fra den antikke verden til i dag. Bygningens hovedmateriale, der har en tynd lang rektangulær plan, består af konglomeratblokke, den naturlige sten i regionen. Den er 234 x 34 meter stor og er lukket i form af en nordlig hesteko med kort kant. Strukturen består af 30 rækker sæder, hvoraf 10 er lukkede på begge langsider, hvoraf 70 er på kortsiden, og 11 buer er placeret på underlaget. Rækkernes højde er 0.436 m. og dens bredde er 0.630 m. Det øverste niveau er 3.70 m. Det består af rækker med ryg til det brede udflugtsområde. Det menes, at der er en monumental træindgang på den sydlige kortkant. Det fremgår af inskriptionerne, at buehullerne, der bærer de lange kanter, bruges som butikker, navnet på butiksejeren på dem og typen af ​​solgte varer. Det er muligt at sige, at stadionet begyndte at blive bygget i anden halvdel af det 1. århundrede e.Kr. Det er omkring 12000 mennesker.

Nu

Det er det kommercielle og politiske centrum af byen. Der er butikker rundt om gårdspladsen i midten. Bunden af ​​nogle butikker er dækket med mosaik. En af butikkerne åbner for henholdsvis agoraen og den anden mod gaderne omkring agoraen. Afhængigt af landets hældning har butikkerne på den sydlige fløj to etager. I perioden med det østlige romerske imperium var de vigtigste indgange bortset fra den vestlige indgang dækket med en mur, og den nordlige indgang blev sandsynligvis brugt som et kapel. Agoraen, der har en rund struktur med en diameter på 13,40 m midt på pladsen, måler 75.92 x 75.90 m.

Colonnaded Street

Det ligger mellem springvandene (nympheum) og bebyggelsen ved foden af ​​akropolis. I midten af ​​2 m. en bred vandkanal deler gaden i to.

Hellenistisk port

Den hellenistiske mur har tre porte i øst, vest og syd. Denne dør i syd er en gårdsporte. F.Kr. Den hellenistiske port, dateret til det 2. århundrede, er en monumental bygning med en oval gårdplan, beskyttet af det to-etagers tårn på fire etager til forsvarets forståelse af alderen. Tilstedeværelsen af ​​tre faser blev påvist ved porten. Det blev omdannet til en æresgård ved at gennemgå nogle ændringer i 121 e.Kr. I mellemtiden forstås det, at der blev skabt en søjleformet facadearkitektur, hvor hellenistiske mure var dækket af farvede kugler, og skulpturerne, der tilhørte gud og legendariske grundlæggere af byen, blev placeret i nicher, der åbner op til væggene.

Udsigt fra det sydlige bad

Sydbadet, en af ​​de bedst bevarede bygninger i byen, henleder opmærksomheden med sin størrelse og monumentalitet sammenlignet med dens kolleger i regionen Pamphylia. De rum, der er afsat til forskellige funktioner såsom påklædning, kolde bade, varme bade, varme bade, kropsbevægelser (palaestra) er oprettet side om side, og personen, der kommer til badet, er blevet overført fra et sted til et andet for at drage fordel af badekomplekset. Opvarmningssystemet under gulvet nogle steder kan ses i dag. Perge South Bath afspejler konstruktion, ændring og tilføjelsesaktiviteter i forskellige faser fra det 1. århundrede e.Kr. til det 5. århundrede e.Kr.

Andre bygninger i Perge er nekropolis, bymure, gymnastiksal, monumentale springvand og porte.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar