Hvor er Anavarza gamle by? Anavarza Ancient City History and Story

Hvor er den antikke by anavarza historien og historien om den antikke by anavarza
Foto: wikipedia

Anavarza, den gamle by beliggende i den ciliciske region inden for grænserne af Kozan, ved krydset mellem Kadirli, Ceyhan og Kozan distriktets grænser. Omgivelserne bruges som promenade. Anavarza, som er et af de vigtigste centre på den ciliciske slet, kaldes Anazarbos, Anazarba, Aynızarba eller Anazarbus i gamle kilder. Den gamle by i Dilekkaya landsby, cirka 70 km nordøst for Adana, ligger på en bakke, der stiger som en ø 8 km nord for det sted, hvor Sunbas-strømmen møder Ceyhan.


Der er næsten ingen oplysninger om byens historie før den romerske kejserperiode. Byen, der blev besøgt af kejser Augustus i det 19. århundrede f.Kr., begyndte at blive kendt som "Caesarea ved siden af ​​Anazarbus". Man kan tro, at navnet Anazarbus eller Anabarzus hovedsagelig hører til den 200 meter høje klippemasse, der dominerer byen og er en af ​​de mest slående fysiske formationer af Çukurova-sletten, og måske blev ødelagt af navnet på den gamle persiske Na-barza ("Uovervindelig").

Anavarza viste ikke stor tilstedeværelse i løbet af de første to århundreder af den romerske kejserperiode, det blev overskygget af hovedstaden i den ciliciske Tarsus. Tarsus har overlevet til i dag, men til gengæld mistet en stor del af sine historiske monumenter. Under den herskende krig mellem Septimius Severus, en af ​​de romerske kejsere, med Pescennius Niger, blev byen, der tog Severus 'side, belønnet, efter at han blev den eneste hersker over imperiet ved at besejre Niger i 194 og begyndte at leve i den lyseste periode i hans historie. Det var metropolen provinserne Cilicien, Isauria og Likaonia mellem 204-205.

Anavarza blev som andre ciliciske byer erobret af den sasaniske kong Shapur i 260. Anavarza, som blev ødelagt af de isauriske balbinos i det 4. århundrede, kejseren II. Cilicia blev grundlagt i 408 på tidspunktet for Theodosius og blev hovedstaden i secunda og staten.

Byen, der blev beskadiget af det store jordskælv i 525, blev repareret af kejseren Justinianus og blev hædret med navnet Iustiniopolis. I 561 blev det imidlertid udsat for en jordskælvskatastrofe for anden gang og en stor pest, der fulgte med det samme. Byen, der forblev i grænseregionen mellem de arabiske og græske stater efter ankomsten af ​​det islamiske imperium, blev konstant ødelagt af angreb og krige og mistede en stor del af dens befolkning.

Kongeriget Cilicien og Kozanoğlu fyrstedømme

I midten af ​​det 11. århundrede blev byen afgjort med armenerne, der blev immigreret fra de armenske lande, der nyligt erobrede af den byzantinske stat i Kars-regionen.

Efter konkursen fra den centrale myndighed i Anatolia efter slaget ved Manzikert greb den armenske militærchef Rupen, som angiveligt var søn eller barnebarn af Kars 'sidste armenske konge, beslag af Sis (Kozan) og en række byzantinske slotte omkring 1080 og erklærede hans fyrstedømme. Familien Rupen formåede at opretholde sin suverænitet indtil 1097 med støtte fra korsfarerne, der kom til regionen efter 1277 og mongolerne efter 1375. Efterkommeren af ​​Rupen II. Levon (1189-1219) forstærkede sin suverænitet i området, der strækkede sig fra Anamur til Iskenderun Beleni, og i 1199 bar han kronen på "Kongen af ​​Armenien", der blev erobret af paven.

Anavarza-slottet, der blev genopbygget under Rupen-sønnerne, har fået betydning som en af ​​de to vigtigste boliger i dynastiet (sammen med Sis-slottet) og det sted, hvor medlemmerne af dynastiet blev begravet. Indtil 1950'erne blev monumenter og grave, der kan ses i slottet, stadig ødelagt, og deres inskriptioner mangler.

I Anavarza-regionen fra det 14. århundrede har Varsak og Avşar Turkmen domineret Sis- og Anavarza-slottene under regeringen af ​​Kozanoğulları fra det 16. århundrede. de var imod politikken. På Kozanoğlu Fyrstendømmet blev han sendt til Fırka-y İslahiye under kommando af Derviş Pasha i 1864-1866.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar