Hvor er Salda Lake? Hvad er kendetegnene ved Salda Lake? Er der fisk i Salda Lake?

Hvor er Salda Lake? Hvad er kendetegnene ved Salda Lake? Er der fisk i Salda-søen?
Hvor er Salda Lake? Hvad er kendetegnene ved Salda Lake? Er der fisk i Salda-søen?

Salda-søen er en let salt karstisø omgivet af skovdækkede bakker, klipper og små alluviale sletter i Yeşilova-distriktet i Burdur, 4 km væk fra byens centrum. Det har en lukket bassinstruktur uden udstrømning i søområdet. Dets område er ca. 44 kvadratkilometer. Med op til 184 meter dybde er den dybeste sø i Tyrkiet 3. Hydromagnetisk mineral dannet i søen er et af de smukkeste og mest opdaterede eksempler på "biologisk mineralisering".


Salda-søen blev bestemt og erklæret som et særligt miljøbeskyttelsesområde med præsidentens dekret nr. 14.03.2019 dateret 824 og blev offentliggjort i den officielle tidende nr. 15.03.2019 af 30715.

klima

Middelhavsklimaet er dominerende i og omkring Salda-søen. Gennemsnitstemperaturen er 15 ° C. I august, den varmeste måned, stiger temperaturen til 30 ° C, mens den koldeste måned falder til 2 ° C i januar. Mens den mest regnfulde måned er 162 mm i januar, har den måned med den mindste nedbør et gennemsnit på 16 mm i juli.

generelle egenskaber

Ud over den smukke udsigt skabt af vandets renhed og den turkisfarve tillader de små strande på sydvest- og sydøstkysten den rekreative brug af området. Salda Lake ligger ca. 60 km vest for Burdur-provinsen. Tyrkiets dybeste, reneste, bedst kendt som søen har klare træk. Det er 1140 m over havets overflade. Tilstedeværelsen af ​​magnesium, sodavand og ler i sammensætningen af ​​søvandet forårsager gavnlige resultater i behandlingen af ​​nogle hudsygdomme. Ifølge ekspertundersøgelser er søvand godt til acne. Skovdækket på bagsiden af ​​søen er hjemsted for patridges, kaniner, ræve, vildsvin, og søen er vært for ænder. Der er syv hvide øer, der begyndte at blive set, da vandet i søen trak sig tilbage.

Flora og fauna

Pasbaş, patka og stejlhaleand, der er hostet i et betydeligt antal i vintermånederne, gør Salda Lake til et af vådområderne af international betydning. Det er omgivet af sorte fyrreskove og har strande. Fire søer (karpe, græsfisk, Salda alger, mudderfisk), ternet vandslange og almindelig frø lever i søen. Græsfisk er endemisk for Burdur og Salda alger for Salda Lake.

Hydrologiske egenskaber

Salda-søen er en sø med hårdt vand og meget høje alkaliske egenskaber. Ifølge det trofiske statusindeks er det fattigt med næringsstoffer og oligotroft. Ekstremt lave kvælstof- og fosfatprodukter og dermed meget lav klorofylkoncentration er tegn på dette.

Salda-søen fodres med floder, regn og grundvand og mister vand gennem fordampning. Området og niveauet på søen ændres gennem årene i henhold til nedbør. Kontinuerlige floder som Salda (Karakova) Creek, Doğanbaba Creek, Dog Creek og sæsonbestemte floder som Koyu Creek, Kuruçay, Kayadibi Creek strømmer ud i Salda Lake. I de sidste 20 år har der været et tilbagetog, der når 3-4 meter ved søniveau. Tilbagetrækning er stadig i gang.

Der er Yeşilova-distriktet øst for søen, Salda i sydvest, Doğanbaba i nordvest og Kayadibi-landsbyer i nordøst. Salda-søen og dens omgivelser blev registreret som et 14.06.1989. graders naturbeskyttet område den 1 og blev taget under beskyttelse. Det er blevet registreret som et naturligt beskyttet område. Det 28.07.1992 hektar store område omkring søen, som blev brugt som rekreativt område i 1501, blev erklæret som Salda Lake Nature Park.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer