Hvornår blev Malabadi Bridge lavet? Historie og historie

Hvornår var malabadi-broens historie og historie
Foto: wikipedia

Malabadi Bridge (navn i tyrkiske kilder i middelalderen: Akarman eller Karaman Bridge) ligger 23,2 km fra Silvan og ligger inden for grænserne af 1 distrikt. Der er nem transport fra Silvan. Det er registreret i Diyarbakır historiske værkerinventar. Malabadi Bridge blev restaureret i 1989 af Silvan Kommune. Malabadi Bridge er det vigtigste element, der danner logoet for Silvan Kommune. Malabadi Bridge er en bro, der tilhører Silvan-distriktet.


Det blev bygget i 1147 af Timurtaş Bin-i İlgazi i Artuklu fyrstedømmes periode. Det er en bro, syv meter bred og 150 meter lang. Dets højde er 19 meter fra vandstanden til keystone. Det blev bygget med farvede sten og har overlevet med reparationer.

Malabadi Bridge er den bredeste bue i stenbroer i verden. Broen ligger inden for bygrænserne for Diyarbakır. Der er to værelser på begge sider af buen, der bruges som krisecentre af campingvogne og passagerer på indersiden, især i de hårde vinterdage. Disse rum, som også bruges af brovagter, siges at være tidligere forbundet med korridorer til bunden af ​​vejen, og fodsporene fra indkommende campingvogne blev hørt, da de var længere væk gennem disse korridorer.

Broen, der består af tre sektioner, hver i anden længde og ødelagte linjer, er forbundet med vejene med blide skråninger i øst og vest. Den centrale del er i form af en masse, der sidder på klipperne. Her er der en meget stor bue, 38,60 m bred og en lille tre meter bue, i form af et kurvhåndtag. Den tredje del er mærkbar parallel med den første del.

Der er to spidse buede åbninger samt en åbning nær det sted, der er forbundet med vejen. Broen har således fem øjne, hvoraf den ene er meget stor. Broen er 150 meter lang, syv meter bred, og dens højde er 19 meter fra lav vandstand til keystone. Broen blev bygget med farvede sten. Der er 4,5-5,3 m dimensioner på begge sider af den store bue, to lysbuede kamre, en fem meter bred murværksport midt i den øverste bue og to porte på begge sider af den. En af dem forblev på Batman-siden, den anden blev ødelagt. Fra venstre side af disse nås trappen med en stige. Disse værelser er dækket med højt til loftet og mursten. Vinduerne er store og store.

Evliya Çelebi introducerer broen som følger: ”Der er jernporte på begge sider af broen som slotsporte. Inde i disse porte er der kroer under buen, til højre og venstre for broen, hvor de forbipasserende bliver gæster, når de kommer fra højre og venstre. Der er mange værelser under broens bue. Jernvinduer, gæsterne sidder ved deres mesterværker, chatter med mændene på den modsatte side af buen og fisker med nogle redskaber og fiskestænger. Der er værelser med pæne vinduer til venstre og højre for denne bro. Alle rækværker til højre og venstre for broen er lavet af Nehcivan stål. Men smedmesteren lavede også en slags kunstnerisk burede balustrader ved at udøve sin magt og viste faktisk mesterskabet af sin hånd. Faktisk udøvede masteringeniøren sin styrke og viste sådan kunst på denne bro, at ingen af ​​de arkitekter, der har bestået dette udførelse, har vist det.

Albert Gabriel siger til broen på følgende måde: ”I den periode, hvor der ikke var nogen moderne statisk beretning, var et sådant værk beundringsværdigt og beundret på det tidspunkt. Hagia Sophias kuppel kommer let ind under broen. på Balkan, i Tyrkiet, i Mellemøsten i denne åbning, er der ingen bro i den alder. "

Evliya Çelebi skrev om broen i Seyahatname: "Hagia Sophias kuppel kommer ind under Malabadi-broen."chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar