Om Göreme Nationalpark og Cappadocia

om nationalparken
Foto: wikipedia

Göreme Historical National Park var nationalparken beliggende i grænsen til provinsen Nevşehir i regionen Central Anatolia. Det blev inkluderet på UNESCOs verdensarvsliste i 1985. Den 30. oktober 1986 blev en nationalpark erklæret med Ministerrådets afgørelse, og den 22. oktober 2019 blev den fjernet fra status som nationalpark.


Parkens område var beliggende i det vulkanske område Hasan Mountain-Erciyes Mountain i Central Anatolia.

Mark; plateaus sletter består af små bjergplanter, høje bakker, creek fyldt med alluvium og floddale, dræningsbassiner og høje sletter adskilt fra erosive stejle skråninger. De store vulkaniske kegler af Erciyes og Hasan Mountain, en del af Kızılırmak-dalen fra nord, og eroderede tuff senge, hvoraf nogle er dækket med basalt, dominerer landet.

Domæne; Den bysantinske kirke udstiller en vigtig periode i arkitekturens og religiøse kunsthistorie inden for den interessante landskapsstruktur sammensat af vulkanisk tuff. Indbyggerne i regionen formåede at holde sig væk fra virkningerne af krige og den centrale regerings myndighed.

Dets afstand fra de vigtigste adgangsveje og at være et kuperet område har været et passende husly for dem, der vil skjule eller blive sat i religiøs tilbagetog. Klosterlivet begyndte i slutningen af ​​det 3. og det tidlige 4. århundrede og spredte sig hurtigt. Stederne med klostre, kirker, kapeller, spisestuer og munkeceller, lagre og vingårde er udskåret og dekoreret med vægmalerier.

Derudover udgør bosættelserne Ürgüp, Avcılar, Üçhisar, Çavuşini, Yeni Zelve de steder, der giver historisk og naturlig integritet, der afspejler landbrug og landsbyliv i overensstemmelse med den tidligere kultur i Göreme-regionen.

Steder at se og se

'Fairy skorstene', der udgør en interessant landskabsstruktur sammensat af vulkanisk tuff, er også blandt de steder, der skal ses i form af visning af bysantinsk kirkearkitektur og religiøs kunsthistorie.

Derudover er bygningerne Ürgüp, Avcılar, Uçhisar, Çavuşini og Yeni Zelve af interesse for besøgende, fordi de er bosættelser, der afspejler landbrug og landsby (landdistrikt) liv i Göreme-regionen.

Tilgængelige tjenester og indkvartering: Den mest passende periode for parkens besøgende er fra 15. marts til 15. november.

Sporingslinjer er blevet bestemt for at besøge både naturlige og kulturelle værdier med en anden tilgang.

Besøgende kan indkvarteres i et stort antal hoteller og vandrerhjem i og omkring parken.

Alan

Den bysantinske kirke udstiller en vigtig periode i kristendommens og kristendommens historie inden for den interessante landskabsstruktur bestående af vulkanisk tuff. Indbyggerne i regionen formåede at holde sig væk fra virkningerne af krige og den centrale regerings myndighed.

Dets afstand fra de vigtigste adgangsveje og at være et kuperet område har været et passende husly for dem, der vil skjule eller blive sat i religiøs tilbagetog. Klosterlivet begyndte i slutningen af ​​det 3. og det tidlige 4. århundrede og spredte sig hurtigt. Stederne med klostre, kirker, kapeller, spisestuer og munkeceller, lagre og vingårde er udskåret og dekoreret med vægmalerier.

Derudover udgør bygningerne Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Çavuşin, Zelve de steder, der giver historisk og naturlig integritet, der afspejler landbrug og landsbyliv i overensstemmelse med den tidligere kultur i Göreme-regionen.

Som beskrevet ovenfor; Den unikke geomorfologiske dannelse af Göreme, den visuelle værdi af den æstetiske landskabsstruktur, parkens historiske og etnologiske struktur kan regnes som hovedoverskrifterne til parkens rigdom.

Transport

I parkeringsområdet; Ankara-Adana-motorvejen i vest- og sydretningen, motorvejen, der når Nevşehir fra Niğde eller Aksaray, nås med motorvejen fra Kayseri til Avanos eller Ürgüp fra øst og nordøst.

Verdensarvsliste

Göreme og Capodocia National Park blev inkluderet på verdensarvslisten som et naturligt og kulturelt aktiv fra 6. december 1985 til 22. oktober 2019.

Friluftsmuseer

  • Goreme Friluftsmuseum
  • Zelve Friluftsmuseum


chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar