Om Troy Ancient City

Om den gamle by Troy
Om den gamle by Troy

Troy eller Troy (hettitter: Vilusa eller Truvisa, græsk: Τροία eller Ilion, latin: Troia eller Ilium), hetitter: Wilusa eller Truwisa; Det er en historisk by ved foden af ​​Ida-bjerget (Ida). Det ligger inden for grænserne af provinsen Çanakkale, i det arkæologiske område i dag kaldet Hisarlık.


Det er en by beliggende lige syd for den sydvestlige munding af Çanakkale-strædet og nordvest for Kaz-bjerget. Det er den gamle by, hvor trojanskrigen fandt sted i Iliaden, som er en af ​​de to poetiske epos, som menes at være skrevet af Homer.

De fleste af artefakterne, der blev fundet i den gamle by, opdaget omkring landsbyen Tevfikiye af den tyske amatørarkeolog Heinrich Schliemann i 1870'erne, blev bortført i udlandet. Arbejder i dag Tyrkiet, Tyskland og udstilles på flere museer i Rusland. Den gamle by har været på verdensarvslisten siden 1998 og har været nationalparkstatus siden 1996.

etymologi

Under indflydelse af fransk blev det oversat fra læsningen af ​​ordet "Troie" på dette sprog i den gamle by til tyrkisk som en trojansk. Byens navn nævnes i græske dokumenter som Τροία (Troia). Nogle eksperter hævder, at det er mere korrekt at kalde byen ”tyrkisk troya”. I tyrkiske dokumenter er navnet Trojan imidlertid vidt brugt, som det kan ses i Trojan War, eksempler på Trojan Horse.

Troya by placering

Den gamle by ligger på "Hisarlık-bakken" vest for Tevfikiye-landsbyen Çanakkale centrale distrikt (39 ° 58 26K, 13 ° 200 150D). Bakken er en del af et kalklag, 31.2 x 5 meter i dimensioner, XNUMX m højde og på samme tid [XNUMX].

Selvom det ikke er kendt i lang tid, at der er en gammel by på Hisarlık-bakken, som det kan forstås af bakkenes navn, kan det argumenteres for, at arkæologiske ruiner i regionen ligger tæt på overfladen, og derfor kaldes bakken Hisarlık af lokale beboere. Når byen Troy blev grundlagt, menes det desuden, at Hisarlık-bakken, Karamenderes og Dümrek-strømme blev hældt og placeret på kanten af ​​en bugt, der åbner sig Dardanellerne, meget tættere på havet end i dag.

Den historiske region, som byen er placeret og navngivet, og som repræsenterer det asiatiske kontinent i Çanakkale-provinsen i dag kaldes Troas (eller Troad).

Historie

Byen, der først lå tæt på havet som de gamle byer Efese og Milet, blev etableret som en havneby syd for Dardanellerne. Med tiden flyttede floden Karamenderes væk fra havet og mistede sin betydning på grund af alluvierne, der blev ført til byens bredder. Derfor blev det ikke genbosat og forladt efter naturkatastrofer og angreb.

Trojanerne erstattede Heracleid-dynastiet af Sardis oprindelse og regerede Anatolia i 505 år under Lydian Kingdom Candaules (735-718 f.Kr.). Joner, cimmerere, frygier, miletiere spredte sig i Anatolien efter dem, derefter kom den persiske invasion i 546 f.Kr.

Den gamle by Troy identificeres med Athenas tempel. Under kejseren Serhas I's regering under Persiens regeringsperiode anføres det i de historiske kilder, at han kom til byen, før han passerede Dardanelles-strædet og tilbød et offer til dette tempel og donerede også sin rustning til Athenas tempel under kampen mod Alexander den Store.

Troia lag

I ruinerne af den gamle by, opdaget af amatørarkeolog Heinrich Schliemann i 1871, som et resultat af de efterfølgende udgravninger, viste det sig, at byen blev grundlagt syv gange - i forskellige perioder - og der var 33 lag i forskellige perioder. Denne komplekse historiske og arkæologiske struktur i byen er opdelt i 9 hovedafsnit, der udtrykkes i henholdsvis romertal ifølge de historiske perioder for lettere undersøgelse. Disse hovedperioder og nogle delperioder er angivet nedenfor:

 • Troy I 3000-2600 (Western Anatolia EB 1)
 • Troy II 2600-2250 (Western Anatolia EB 2)
 • Troy III 2250-2100 (Western Anatolia EB 3)
 • Troy IV 2100-1950 (Western Anatolia EB 3)
 • Troy V (Western Anatolia EB 3)
 • Troy VI: 17-tallet f.Kr. - 15. århundrede f.Kr.
 • Troy VIh: Sen bronzealder 14. århundrede f.Kr.
 • Troy VIIa: ca. 1300 f.Kr. - 1190 f.Kr. Den periode med Homerisk Troy
 • Troy VIIb1: 12. århundrede f.Kr.
 • Troy VIIb2: 11. århundrede f.Kr.
 • Troy VIIb3950 f.Kr.
 • Troy VIII: 700 hellenistisk Troy
 • Troy IX: Ilium, romersk trojan fra 1. århundrede e.Kr.

Troy I (3000-2600 f.Kr.)

Den første by i området blev grundlagt i det 3. årtusinde f.Kr. på befæstningens bakke, hvor det vil blive etableret i de næste byer. I bronzealderen udviklede byen sig kommercielt, og dens placering er meget vigtig i Dardanelles-strædet, hvor hvert handelsskib fra Det Ægæiske Hav til Sortehavet måtte krydse. Der er en kulturel ændring, der viser, at byerne i den østlige del af Troy blev ødelagt, og at Troy ikke blev ødelagt, men et nyt samfund af mennesker overtog den næste periode. Den første fase af byen er omkring 300 meter i diameter; Det er kendetegnet ved et mindre slot, der består af 20 rektangulære huse omgivet af store mure, tårne ​​og passager.

Troy II, III, IV og V (2600-1950 f.Kr.)

Troy II fordoblet den forrige fase og havde en mindre by og øverste fæstning. Væggene beskyttede den øverste akropolis, som husede palæet i megaron-stil for kongen. I den anden fase ses det, at det blev ødelagt af en stor brand i arkæologiske udgravninger; men Troyalıar, II. Det blev genopbygget til dannelse af en befæstet fæstning med større, men mindre og tættere huse end Troy. Årsagen til denne intense og befæstede struktur menes at skyldes en økonomisk tilbagegang og øgede eksterne trusler. Opførelsen af ​​væggene, der dækkede et større område, fortsatte i Troy III, IV og V. Selv på grund af økonomiske årsager og eksterne trusler overlevede således væggene i de senere faser.

Troja VI og VII (1700-950 f.Kr.)

Troy VI kollapsede omkring 1250 f.Kr. på grund af et muligt jordskælv. Ingen kropsrester blev fundet i dette lag undtagen et pilespids. Byen kom dog hurtigt og gendannede mere regelmæssigt. Denne genopbygning havde fortsat en stærkt forstærket fæstning for at beskytte den ydre kant af byen i lyset af centrale jordskælv og beleiringer.

Troy VI kan kendetegnes ved konstruktion af søjler ved sydporten. Søjler antages ikke at understøtte nogen struktur, de har en alterlignende base og en imponerende størrelse. Denne struktur betragtes sandsynligvis som det område, hvor byen udfører sine religiøse ritualer. Et andet karakteristisk træk ved Troy VI er opførelsen af ​​en tæt pakket kabinet og mange brostensbelagte gader nær slottet. Selvom der kun er nogle få huse, skyldes dette genopbygningen af ​​Troy VIIa-bakkerne.

Derudover opdagede denne VI i 1890. Mycenaean keramik blev fundet i Troy laget. Dette keramik viser, at trojanerne stadig handlede med grækere og Ægæerne under Troja IV. Derudover blev der fundet kremationsgraver 400 meter syd for fæstningen. Dette gav bevis for en lille by syd for de hellenistiske bymure. Selv om størrelsen på denne by ikke er kendt på grund af erosion og regelmæssige bygningsaktiviteter, da den blev opdaget af Blegen i 1953 under udgravningen af ​​stedet, blev der fundet en grøft, der kunne bruges til forsvar. Derudover er det sandsynligt, at den lille bebyggelse syd for selve muren blev brugt som en hindring for at beskytte de vigtigste bymure og slottet.

Et stadig drøftet spørgsmål er, om Troy hører til den anatoliske eller den mykeniske civilisation. Selvom byen har en tilstedeværelse i Det Ægæiske Hav, giver dens keramiske fund og arkitektur en stærk ledetråd i den anatoliske orientering, derudover var mange af Luvi-bystater domineret i regionen og den Ægæiske handel, såsom Luvi-byer, der strækkede sig langs den Ægæiske kyst. Det er sandsynligvis byen Luwian i lyset af de ruiner, der blev fundet i udgravningerne. Kun en procent af det keramik, der blev fundet under Troy VI-udgravningen, tilhører den mykenske civilisation. Byens store vægge og døre er tæt forbundet med mange andre anatoliske designs. Derudover er kremationspraksis anatolisk. Kremering ses aldrig i den mykenske verden. Anatoliske hieroglyfer blev fundet i 1995 sammen med bronzetæler markeret med det anatoliske hieroglyphiske luwiske skrift. Disse sæler blev lejlighedsvis set i omkring 20 andre anatoliske og syriske byer (1280 - 1175 f.Kr.).

Troya VI opretholdt sin kommercielle dominans på lang afstand i denne periode, og i denne periode så dens befolkning toppen af ​​sin etablering og rumte mellem 5.000 og 10.000 mennesker og blev en vigtig by. Placering af Troy var et meget praktisk sted i den tidlige bronzealder. I middelalderen og i den sene bronzealder var det et fælles punkt for en langdistancehandelszone, der nåede Afghanistan, Den Persiske Golf, Østersøregionen, Egypten og det vestlige Middelhav. Centralt og set fra tidligt til sent Troy VI, der betragtes som kommercielle produkter fra øst- og vestmetaller såsom parfumeolier og hundreder af skibsvrag langs kysten af ​​Tyrkiet rester af forskellige produkter. Disse skibe havde masser af merchandise, og nogle af skibene blev observeret at have mere end 15 ton. Blandt de varer, der opdages i vrakene, er kobber, tin og glasnuggets bronzeværktøjer og våben, ibenholt og elfenben strutsægskaller, smykker og keramik fra forskellige kulturer fra hele Middelhavet. fra bronzealderen blev der opdaget 210 skibsvrag, der blev opdaget i Middelhavskysten 63 i Tyrkiet. Imidlertid er ruinerne på stedet for Troja minimale. Det ses, at meget få af varerne i Troy VI-laget blev dokumenteret. Det anslås, at der var meget få kommercielle centre i sen bronzealder, og at den lave handel var en mulig konsekvens. Troy ligger på den nordlige del af de største kommercielle ruter, så det er bedre at definere Troy som en 'forretningsskabende metropol' snarere end direkte at beskrive det som et kommercielt centrum.

Det er sandt at understrege, at størstedelen af ​​befolkningen i Troy VIIa-laget bor inden i væggene.

Den vigtigste årsag til, at dette er tilfældet, er sandsynligvis den mykenske trussel. Det menes, at Troy VI blev ødelagt af et jordskælv. Mobiliteten af ​​fejllinjerne og tektoniske aktiviteter i regionen styrker denne mulighed.Den blev bygget på Troy VI, hvilket komplicerer udgravningsprocessen for Troy VIIa.

F.Kr. Troy VIIa, der stammer tilbage til midten af ​​det 13. århundrede, er den stærkeste kandidat til Homerisk Troy.Unddødelsen af ​​dette univers ved krig blev opdaget under udgravninger. Bevis for ilden og massakrer, der fandt sted i 1184, fik dette univers til at blive identificeret med byen omgivet af Achaeans under Trojan-krigen, og Trojan-krigen blev udødeliggjort i Iliaden skrevet af Homer.

Calvert's 1000-årige gap

Oprindeligt blev lagene af Troy VI og VII fuldstændig ignoreret, fordi Schliemann foretrækkede, at den forbrændte Trojan II-by var den Homeriske Troy. Arkæologien var ved at bevæge sig væk fra Schliemanns Troia og begyndte at finde Homerik Troya igen var fokuseret på Troy VI. Dörpfeld opdagede Troy VI, og "Calvert's 1000-årige hul" opstod.

Dette hul på 1000 år (1800-800 f.Kr.) var en periode, som Schiliemanns arkæologi ikke tog højde for, hvilket skabte et hul i Troy-tidslinjen. I bybeskrivelsen af ​​Homers Iliade siges en del af den ene side af væggene at være svag. Under 300 meter vægudgravninger stødte Dörpfeld på et afsnit, der meget ligner den svage sektions Homeric Troy-beskrivelse. Dörpfeld var overbevist om, at han fandt Homerik Troy og begyndte at grave byen. På væggene i dette lag (Troy VI) opstod et stort antal mykensk keramik, der stammer tilbage fra de sene helladiske perioder (III) og IIIb, og det blev afsløret, at der var et forhold mellem trojanerne og mycenerne. Det store tårn på væggene ligner ”Ilios store tårn”. Som et resultat viste ruinerne, at byen faldt sammen med Illios (Troy), byen i Dörpfelds Homer-epos. Schilliemann erklærede selv, at Troy VI sandsynligvis vil være Homeric Troy, men ikke har offentliggjort noget om det. Godkendt af Dörpfeld, så lidenskabelig som Schilliemann med at finde Troy, det eneste argument er, at byen ser ud til at være blevet ødelagt af jordskælvet, ikke af mænd. Men der er ingen tvivl om, at Troy VII ikke var Troy, som mykenerne angreb.

Troy VIII (700 f.Kr.)

Troy VIII-perioden er kendt som hellenistisk Troy. Hellenistisk Troy svarer kulturelt til resten af ​​suverænen, og begivenhederne i denne periode blev overført til nutiden af ​​græske og romerske historikere efter perioden. BC I 480, da den persiske konge Xerxes gik fra Hellaspontine-regionen til Grækenland, ofrede han 1000 kvæg i templet i Athena, der blev udgravet i Troy VIII-laget. BC Efter det persiske nederlag i 480-479 blev Illion og dens region Lesbos og BC's kontinentalejendom. Han forblev under kontrol af Lesbos indtil Lesbos-oprøret, som mislykkedes i 428-427. Athen reddede de såkaldte Aktaean-byer, inklusive Illion, og inkluderede befolkningen i denne region i Delian League. Athens indflydelse i Hellaspont, BC. Det blev reduceret med det 411 oligarkiske kupp, og det år efterlignede den spartanske general Mindaros Athena Illias og imiterede Xerxes. I 399 udvist den spartanske general Dercylidas den græske garnison, som styrede regionen på vegne af Lampskenes-dynastiet og tog den tilbage fra den persiske indflydelse. Illion, BC Han forblev under kontrol af persisk Satrap i Dascylium indtil Antalcidas Fred mellem 387-386. I løbet af denne fornyede persiske indflydelsesperiode (f.Kr. 387-367) Statuen af ​​Ariobarzanes, den Hellaspontine frysk satrap, blev rejst foran templet til Athena Illias. BC Mellem 360 og 359 blev byen taget under kontrol af Charidemus fra Oreus fra den euboiske ø (Euboean), som lejlighedsvis arbejdede for athenere. BC Arriabos, der blev hædret med en fuldmagt af Illions (Troy) i 359, blev udvist fra byen af ​​sin søn, Menalaus fra Athen. BC I 334, mens İskender begyndte på den mindre Asien-ekspedition; Han kom til byen og besøgte Athen Illias-templet og donerede sin rustning der. Alexander besøgte gravene hos helterne fra den homeriske periode, tilbød ofre til dem og satte senere byen fri status og fritog skatten. Ifølge Alexander's seneste planer overvejede Athena at genopbygge Illias-templet på en større måde end noget andet kendt tempel i verden. [28] Antigonus Monophtalmus overtog kontrollen over Troad i 311 og grundlagde den nye by Antigoneia Troas, synosismen mellem Skepsis, Kebren, Neandreia, Hamaxitos, Larissa og Kolonai. BC I 311-306 lykkedes det Athena Illias at opnå forsikring fra Antigonus om, at han ville respektere deres autonomi og frihed, og Koinons status var MS. 1. Han fortsatte med at arbejde indtil århundrede. Koinonerne var generelt sammensat af Troad-byer, men 3. 2 af det 19. århundrede. halvdelen var han involveret i Eastern Propontist Myrlea og Chalcedon i et stykke tid. Det styrende organ for Koinons var Synedrion, hvor hver by var repræsenteret af to delegerede. Især med hensyn til finansiering overlades det daglige synergiarbejde til fem agonothetai-skoler, der ikke har mere end en repræsentant i nogen by. Dette system med lige (ikke proportional) repræsentation sikrede, at ingen politisk kunne styre quinoen. Hovedformålet med Koinon var at arrangere den årlige Panathenaia-festival, der blev afholdt i templet til Athena Ilias. Ud over at bringe mange pilgrimme til Ilion under festivalen skabte festivalen et enormt marked (panegiris), der tiltrakkede handlende i regionen. Derudover finansierede Koinon de nye bygningsroller i Illion, et nyt teater bygget i byen og udviklingen af ​​Athena Illias-templet for at gøre byen til et passende sted i en så stor festival f.Kr. I perioden 302–281 var Ilion og Troad en del af Ilions kongerige Lysimachus, som hjalp med at udvide bybefolkningen og territoriet ved at matche de nærliggende samfund. Lysimachus blev besejret af Seleucus I Nikator i slaget ved Corupedium i februar 281 og overgik således kontrol over det Seleucid rige af Lilleasien, hvorefter han passerede Seleucus's Troad den 281. august eller september, på vej til Lysimachia i den nærliggende Thrakiske Chersonese Ilion. udstedte et dekret til ære for at oplyse nye loyaliteter. I september blev Seleucus dræbt af Ptolemy Keraunos i Lysimachia, hvilket gjorde hans efterfølger, Antiochus I Soter, til den nye konge. I 280 eller kort efter udstedte Ilion et langt dekret, der generøst hædrede Antiochus for at styrke sit forhold til ham. I denne periode manglede Ilion egnede bymure, undtagen Troy VI-befæstning, som stadig kollapsede omkring fæstningen, og byen blev let plyndret under den galliske invasion i 278. Ilion havde et tæt forhold til Antiochus resten af ​​sin regeringsperiode; for eksempel f.Kr. I 274 gav Antiochus jord til sin ven Assos Aristodicides, der ville være bundet til Ilions jord til skatteformål, og f.Kr. 275-269 Ilion udstedte et dekret til ære for Amphipolis Metrodoros, der med succes havde behandlet kongen for et sår, han modtog i slaget.

Troy IX

Byen blev fjernet efter elleve dage f.Kr. I 85 blev Sulla's rival ødelagt af den romerske general Fimbria. Sulla var med til at genopbygge byen for at belønne sin loyalitet senere på året, da den besejrede Fimbria. Ilion foretog denne generøsitet det første år f.Kr. Han svarede ved at organisere en ny civil kalender på 85. På trods af Rom 'status, forblev byen imidlertid i økonomiske problemer i flere år. F.Kr. I 80'erne pålagde det romerske folk ulovligt skatter på de hellige områder af Athena Ilias og kaldte byen L. Julius Caesar til voldgift. Samme år blev byen angrebet af pirater. F.Kr. I 77 blev omkostningerne ved at køre den årlige festival for Athena Ilias 'koinone meget udfordrende for både Ilion og andre medlemmer af Koinon. L. Julius Caesar måtte igen fungere som dommer for at regulere den økonomiske byrde. F.Kr. I 74, løgnerne igen VI. De viste deres loyalitet overfor Rom med den romerske general Lucullus mod Mithridates. Efter Mithridates 'sidste nederlag 63-62 belønte Pompey byens loyalitet som stedfortræder for Ilion og chef for Athena Ilias. F.Kr. I 48 etablerede Jullius Ceasear også forbindelser med illianerne og sagde, at under Mithridatic Wars, byens loyalitet med hans fætter, L.Julius Ceasear, og hans familie kom fra Venus via Troy Prince Aenas. F.Kr. Som 20-år besøgte kejser Augustus Ilion og blev i Melanippides hus, søn af hans fremtrædende borger, Euthydikos. Som et resultat af hans besøg finansierede han også restaurering og genopbygning af templet til Athena Ilias, bouleuterion (rådhus) og teater. Teatret blev afsluttet kort efter 12-11 f.Kr., Melanippides afsatte en statue af Augustus i teatret for at redde denne fordel.

Udgravninger

De første kommentarer om, at den gamle by Troy kunne være i Hisarlık, blev fremsat af skotske Charles Maclaren, 1822. Den første arkæologiske undersøgelse blev udført i 1863-1865 af den britiske Frank Calvert, der bestemte, at en haug muligvis havde været i regionen. Men sikkerheden og den udbredte anerkendelse af opfattelsen af, at denne by var Troy, var resultatet af udgravninger af tyske Heinrich Schliemann.

Heinrich Schliemann

Heinrich Schliemann, der oprindeligt var en købmand, er den person, der foretog de første omfattende udgravninger i Hisar og fandt samlingen kaldet "Trojan Treasure" eller "Priamos Treasure". Som et resultat af borearbejderne, der blev afsluttet i 1870 ved at få en udgravningstilladelse fra den osmanniske stat, foretog han de første gruppeudgravninger mellem 1871-1874. Efter at have lidt af malaria i et stykke tid afbrød Schliemann udgravningerne og fortsatte udgravningerne indtil 1890'erne, skønt det ikke var så intensivt som de første udgravninger. Det vides også, at Schliemann savnede de skatte, han fandt under udgravninger i udlandet.

På grund af det faktum, at Schliemann ikke var arkæologisk eller fordi videnskaben om arkæologi ikke var tilstrækkeligt udviklet på det tidspunkt, kunne udgravningerne, der blev foretaget i denne periode, ikke evalueres godt nok og forårsagede ødelæggelse i mange andre arkæologiske fund.

Wilhelm Dörpfeld

Wilhelm Dörpfeld, arkitekt og ledsagende Schliemann-udgravninger, foretager udgravninger i 1893-1894 efter Schliemanns død. Bestemmelsen af ​​den lagdelte struktur i byen hører til Dörpfeld.

Carl W. Blegen

Én gang blev udgravningerne genoptaget af Republikken Tyrkiet under den amerikanske arkeolg Carl W. Blegen. Udgravninger blev udført i perioden 1932-1938 med støtte fra Cincinati University. Blegen identificerede især Trojan VIIa-perioden, der betragtes som perioden under Trojan-krigen, med hans arbejde med den.

Manfred korfmann

Den genstartes i 1988 af den tyske arkæolog Manfred Korfmann, der var lederen af ​​udgravningen på vegne af universitetet i Tübingen, under en anden pause på omkring et halvt århundrede. Korfmann, der fortsatte sin pligt som udgravningsformand indtil 2005, har en vigtig plads i udgravningshistorien i den gamle by. I 2003, er en borger i Tyrkiet, tog Osman navnet som et andet navn.

Da den gamle by også var et vigtigt turistmæssigt seværdighedssted, begyndte udgravningerne af Korfman med arbejdet med at arrangere ruinerne først. I de følgende år huskes han med både sine arkæologiske værker og sin støtte til byen til at blive en nationalpark og sit arbejde for turister i den gamle by.

Arbejder i udlandet

Tyskland: Heinrich Schliemann kidnappede den skat, han fandt i Troy, først til Grækenland og derefter til Tyskland. II. Skatten, som man vidste var i Tyskland før første verdenskrig, var involveret i tab efter krigen. I dag antages det, at Tyskland stadig har omkring 480 trojanske værker. Disse værker udstilles i Halls 103 og 104 på Neues Museum i Berlin, men samlingen er i II. Nogle af værkerne, der blev udstillet, fordi de blev fortabt i XNUMX. verdenskrig, er kopier af deres originaler.

Tyrkiets 10. præsident Ahmet Necdet Sezer, 2001 i Stuttgart, Tyskland, afholdt i "Troy, drømme og virkeligheder" ved åbningen af ​​udstillingen, bad Tyrkiet om at returnere værkerne indirekte, og det kommer til udtryk i disse ord:

”Den kulturelle skat, der udstilles her, er en del af verdens kulturarv. Disse værker får større mening og rigdom i landene i de civilisationer, de tilhører. ”

Rusland: Del II af den trojanske skat, der er mistet i Berlin. Ved afslutningen af ​​1994. verdenskrig blev det afsløret, at de i Berlin, der blev besat af allierede styrker, blev ført væk af russerne fra Berlin Zoo, hvor de gemte sig. Ved at afvise påstandene om, at værkerne var i hans land i lang tid, accepterede Rusland, at værkerne i 1996 var i hans land og erklærede, at dette var krigsreparationer. Hvad angår værkerne af de af Tyrkiet anmodede værker er det, at der er ret til at anmode om dem bragt fra Tyrkiet til Tyskland. Værkerne i Rusland vises på Pushkin-museet i Moskva siden XNUMX.

USA: Værket bestående af 2 stykker som øreringe, halskæder, diadem, armbånd og vedhæng fra 24. periode i Troy i den tidlige bronzealder blev købt af Penn Museum i 1966. Denne periode brikker imidlertid i 2009 under ledelse af kultur- og turistminister Ertugrul Gunay i gang med forhandlinger, der blev returneret til Tyrkiet.

Organisation

Den bakke, hvor byen blev grundlagt i mytologi, er det første sted, hvor gudinden Ate, der blev kastet ned fra Olympus af Zeus, fordi han bedragede Zeus. Byens grundlægger er Ilios, søn af Tros. Dardanos, byen Dardanos nær Çanakkale, er en efterkommer af Dardanos (mytologi).

Han vinder en konkurrence, der er arrangeret af den phrygiske konge og følger den tildelte sorte tyr og beslutter at bygge en by, hvor tyren står. Tyren kollapser på jorden, hvor gudinden Ate falder og bygger byen Ilios på denne bakke. Byen kaldes Illion på grund af dens grundlægger og Troy på grund af Ilios 'far, Tros. Med ødelæggelsen af ​​byen af ​​achaæerne, tilskrives det den ulykke, som denne gudinde bragte.

King laomedon

Faderen til Ganymedes, kidnappet af Zeus, er kendt for sin onde personlighed. Til gengæld giver Ganymede specielle heste. Zeus, der blev af med fælden fra Poseidon og Apollo, der ville vælte ham, af gudinden Thetis, dømte Poseidon og Apollon til at gøre byens mure. Til gengæld for at have afsluttet denne mission udleverer King Laomedon ikke det guld, han foreslog. Poseidon angriber også Troy med et havmonster. Halvguden Hercules på den anden side dræber monsteret mod kongens heste. Når kongen nægter at holde sit ord igen, dræber Hercules kong Laomedon, og sønnen af ​​kongen, Priamos, den sidste trojanske konge, træder ind i tronen.

Trojan War

Trojan-krigen, søn af Priamos, der vandt kærligheden til den smukkeste kvinde i verden som et resultat af skønhedskonkurrencen mellem gudinderne på Ida-bjerget, var også genstand for krigen, der endte med ødelæggelse af Troy, giftede sig denne kvinde med Hellen.

trojansk hest

Trojanske hesten er en træhest, der er lavet til at snige sig ind i byen med det formål at afslutte krigen og begavet til den anden side, der skal indsættes i væggene. Idéen om Odysessus præsenteres for trojanerne som en gave på den tomme træhest. Uvidende om soldaterne gemmer sig inde i hesten bærer trojanerne monumentet til byen og starter fejring. Om aftenen går soldaterne ud og begynder at plyndre byen. Udtrykket trojansk hest bliver så almindeligt, at det begynder at blive brugt som et formspråk. Det vides ikke, om trojanske hesten virkelig findes. Selvom det er nævnt i historien, der er fortalt af Homer, er der historikere, der mener, at dette er en metafor. Ifølge disse historikere blev trojanske hesten ikke rigtig bygget, men det antages, at hesten, symbolet på Poseidon, som også er jordskælveguden, blev brugt af Homeros som en metafor til at komme ind i bymurene fra jordskælvet ødelagt af jordskælvet.

Trojanske berømtheder

Kendte mennesker fra Troy nævnt i mytologien er;

Troia og tyrker

Da det osmanniske imperium fik stor magt i Europa i det 15. århundrede Rönesans Humanistiske tænkere i perioden begyndte at tænke på tyrkenes afstamning. Den største opfattelse var påstanden om, at tyrkerne var efterkommere af trojanerne. Mange renæssance-tænkere sagde i deres værker, at en gruppe trojanere, tyrkerne, der flygtede til Asien efter at trojanske by blev fanget af grækerne, vendte tilbage til Anatolien og hævnede sig for grækerne. I det tidligere 12. århundrede erklærede Tyreli William, at tyrkerne kom fra nomadisk kultur, og at deres rødder er baseret på Troy. Før erobringen af ​​Istanbul, da spanske Pero Tafur stoppede i Konstantinopel (Istanbul) i 1437, sagde han, at ordet ”tyrker vil hævne sig på Troy” cirkulerede blandt mennesker. I 1453 under et besøg i Istanbul talte kardinal İsidore i byen om den osmanniske sultan Fatih Sultan Mehmet som "prinsen af ​​trojanerne". Kritovulos, veteranen fra Fatih Sultan Mehmed, kom til det område, hvor resterne af Troy forblev i Çanakkale under Mytilene-ekspeditionen og erklærede, at han priste dem om heltene i Trojan-krigen. Kritovulos skrev, at Fatih nikkede, at han havde sagt følgende ord om den trojanske civilisation:

Gud har holdt mig som en ven af ​​denne by og dens folk. Vi besejrede fjendene i denne by og indtog deres hjemland. Grækerne, makedonerne, thessalerne og moral havde overtaget her. Vi tog deres onde mod asiater fra deres børnebørn efter mange år og år.

På samme måde hævder Sabahattin Eyüboğlu, at han i sine essays 'Blåt og sort' sagde til en officer ved siden af ​​Mustafa Kemal Atatürk, der førte den tyrkiske uafhængighedskrig mod grækerne, '' Vi hævnede trojanerne i Dumlupınar. ''chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar