Aspendos Teaterhistorie, historie og funktioner

aspendos teaterhistorie og funktioner
Foto: wikipedia

Aspendos eller Belkıs er en gammel by berømt for sit antikke teater beliggende i landsbyen Belkıs i Serik-distriktet i Antalya-provinsen. Det er en af ​​de rigeste byer i Pamfilya.


Aspendos, 8 kilometer øst for Serik-distriktet, hvor den når sletten fra den bjergrige region Köprüçayı. Det blev grundlagt af Achaeans i det 10. århundrede og er en af ​​de rige byer i den antikke periode. Teateret her blev bygget af romerne i det 2. århundrede e.Kr. Byen blev bygget på to bakker, en stor og en lille.

Geograf Strabon og Pamponrus Mela skriver, at byen blev grundlagt af Agrus-folk. Græsk indvandring til regionen efter 1200 f.Kr., mens kilden til navnet Aspendos er det oprindelige anatolske sprog før grækerne. Aspendos var blandt de byer, der ønskede at blive beslaglagt i alle aldre, da det er på en vigtig handelsrute og er forbundet til havnen med Köprüçay-floden.

Den vigtigste struktur af Aspendos er dens teater. Det er et friluftsteater, der er bevaret på den bedste måde blandt de gamle teatre. Dette teater er det ældste og stærkeste eksempel på romerske teatre i Anatolien, der kan overleve med sin scene. Dens arkitekt er Zenon, søn af Theodorus fra Aspendos. Det blev startet i Antonius Piu's tid og afsluttet i Marcus Aurelius 'tid (138-164). Teatret blev præsenteret for kejserfamilien med byens indfødte guder.

Tusinder af lokale og udenlandske turister besøger Aspendos hvert år. Det gamle teater bruges også til koncerter, begivenheder.

Der er også en lille historie om Aspendos Ancient Theatre. Kongen af ​​Aspendos havde engang en meget smuk datter, som alle ville gifte sig med. Da kongen ikke ved, hvem han skal give sin datter til, annoncerer han folket: "Den, der gør det mest nyttige for vores folk, vores by, vil jeg give min datter til ham." Oven på det fremstiller to tvillingebrødre to store strukturer. En af dem er langt fra byen, akvedukterne, der fører vand gennem komplekse veje ved at passere mange vanskeligheder; I midten af ​​den anden, når mønten kastes på jorden, er det verdens akustisk bedste teater, hvor selv de øverste linjer høres. Efter at have set akvedukterne, ønsker kongen at give sin datter til akvedukterne. Derefter spiller arkitekten for teateret Zenon et spil for kongen. Kongen hører en hvisken, når han går op i teatret, "Kongen skal give sin datter til mig." Kongen, der beundrer akustikken, opdeler sin datter i halvdelen med et stort sværd og giver det til brødrene.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar