Hvad er Kuvayi Milliye? Hvem Wolf?

Kuvâ-yi Milliye er navnet på en national modstandsorganisation, der blev født i de dage, hvor Anatolien blev besat af græske, britiske, franske, italienske og armenske tropper, og tunge forhold blev pålagt af våbenstilstanden i Mudros, da den osmanniske hærs våben blev taget og distribueret i forskellige regioner. Kuvâ-yi Milliye er den første forsvarsvirksomhed under uafhængighedskrigen.

Historie


Antallet af Kuvâ-yi Milliye varierede mellem 1919-6.500 i det vestlige Anatolien indtil slutningen af ​​7.500. I midten af ​​1920 anslås det, at dette antal nåede ca. 15.000 mennesker. Den første gnist af de nationale styrker (den første væbnede modstand) startede på den sydlige front i Dörtyol den 19. december 1918 mod franskmændene. Den vigtigste årsag til dette er, at franskmændene delte armenierne i deres besættelse på den sydlige front.

Anden effektiv bevæbnet modstandsbevægelse (den første organiserede nationale styrker) efter besættelsen af ​​Izmir; Nogle nationalistiske og patriotiske officerer organiserede National Forces-bevægelsen og startede den officielt i Det Ægæiske Region. Nationalstyrkens tropper i det vestlige Anatolien kæmpede mod de græske tropper med hit and run-taktikken, indtil den regulære hær blev oprettet. I den sydlige front (Adana, Maras, Antep og Urfa) kæmpede regelmæssige og disciplinerede Kuvâ-yi Milliye enheder uafhængighedskriget. Kuvâ-yi Milliye, der opererer i Ulukışla, var en af ​​de første, der blev etableret, og de blev sprøjtet fra dette inderste punkt, som franskmændene nåede bag Taurus-bjergene, på kort tid. En beslutningsbog, der dokumenterer hans arbejde, er nået i dag med bestræbelser fra M. Ali Eren.

Kuva-yi Milliye, der opstod som lokale civile organisationer og bander, udførte en guerillakrig, som den kaldes i dag, mod de invaderende styrker sammensat af regelmæssige hære. Selvom de første modstandshændelser blev set mod franskmændene i den sydøstlige Anatolien, startede den organiserede modstand som Kuvâ-yi Milliye i Det Ægæiske Hav efter den fjendtlige erobring af Izmir og spredte sig som uafhængige lokale organisationer. Regionale organisationer blev senere kombineret med oprettelsen af ​​den tyrkiske store nationalforsamling og forvandlet til en regelmæssig hær under det første slag ved İnönü.

Et af de primære mål for de nationale styrker var at etablere den tyrkiske nationers ret til at leve under sit eget flag og dets uafhængighed ved ikke at acceptere nogen stats eller nationers suverænitet.

Mustafa Kemal Pasha forklarer grundlæggelsen af ​​de nationale styrker som følger: ”Regeringssædet var i en voldelig kreds af fjender. Der var en politisk og militær cirkel. I en sådan cirkel beordrede de styrker til at forsvare hjemlandet og beskytte nationens og statens uafhængighed. Med de ordrer, der blev foretaget på denne måde, kunne staten og nationens redskaber ikke udføre deres grundlæggende opgaver. De kunne heller ikke. Hæren, som var den første til at forsvare disse midler, var dog naturligvis ude af stand til at udføre sin grundlæggende mission, mens den bevarede navnet 'hær'. Derfor er det op til nationen selv at udføre hovedopgaven med at forsvare og beskytte hjemlandet. Vi kalder det nationale styrker ... ”

Årsager til dannelsen af ​​de nationale styrker 

 • Det osmanniske imperiums nederlag fra første verdenskrig.
 • Udledning af den tyrkiske hær i overensstemmelse med Mondros våbenstilstandsaftalen.
 • Damat Ferid Pashas regering tager ikke noget andet initiativ eller aktivitet end at anbefale moderering og forblive tilskuer til invasionerne. 
 • Grækenes besættelse af Izmir og græske grusomheder. 
 • De allierede magters invasion af Anatolien, som forblev forsvarsløs, ved ensidig at anvende bestemmelserne i Mondros våbenstilstandsaftalen.
 • Forfølgelsen af ​​okkupanterne for folket.
 • Den osmanniske regerings manglende beskyttelse af det tyrkiske folks liv og ejendom.
 • Folket har en nationalistisk og patriotisk bevidsthed.
 • Folkets ønske om at opnå deres uafhængighed, deres flag, suverænitet og frihed ved at beskytte deres nation.
 • Folkets ønske om at leve frit.

Fordele og funktioner 

 • De blev den første væbnede modstandsstyrke i National Struggle.
 • Det er regionale bevægelser, der startede efter besættelsen af ​​Anatolia efter Mondros våbenhvileaftale.
 • Forholdet mellem Kuvâ-yi Milliye-tropperne var lavt, og de forsøgte at redde deres regioner. De er ikke forbundet til et enkelt center.
 • Soldaterne demobiliseret af Mondros våbenstilstand deltog også i denne bevægelse.
 • Det forårsagede beskadigelse af de besættende styrker.
 • Det har sparet tid for den almindelige hær.
 • Det var det sidste håb for de mennesker, der var under besættelse.

Årsagerne til dets opdeling 

 • Ikke kender militær teknik godt nok, kæmper på en spredt og uregelmæssig måde.
 • De mangler styrke til at stoppe de regelmæssige fjendens hære.
 • Deres manglende evne til at stoppe erhvervene med sikkerhed.
 • At straffe dem, de anser for skyldige ved at handle mod retsstaten.
 • Ønsket om at redde Anatolia fra invasionerne.

Under overgangen til den almindelige hær gjorde nogle nationale styrker oprør. Demirci Mehmet Efe-oprøret blev undertrykt før det første İnönü-slag og Çerkez Ethem-oprøret efter den første İnönü-krig.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer