Hvor er Çifte Minareli Madrasa? Historiske og arkitektoniske træk

hvor er den dobbelte minaret madrasah, historiske og arkitektoniske træk
Foto: wikipedia

Twin Minaret Madrasah (Madrasah Hatuniye) er placeret i Erzurum i Tyrkiet. Det hører til Seljuk perioden. Dette historiske monument har overlevet indtil i dag og er blevet symbolet på provinsen Erzurum, hvor det ligger. Det besøges af tusinder af lokale og udenlandske turister hvert år.

historisk


Denne historiske bygning, der blev bygget i 1253 af datter af den anatoliske Seljuk Sultan Alaeddin Keykubad I. Hüdâvent Hatun, er et af de største mesterværker i Anatolien. Det kaldes også "Hatuniye Madrasa" på grund af Hüdâvent Hatun.

placering

I Erzurum centrum; Det ligger overfor Erzurum Ulu-moskeen, vendt mod Erzurum Castle og Clock Tower.

Arkitektoniske træk

Dens kuppel er den største af kupoler i Erzurum. Den dobbelte minaret, dekoreret med farverige fliser, 26 meter høj, er blevet navnet på dette historiske værk. Det har en gårdhave, 2 etager, 4 iwans, 37 værelser og en moske. Det er bygget på et areal på 1.824 m² (38m x 48 m). Det er det største eksempel på madrasas med åben gård i Anatolia. Portalen på den nordlige facade er et komplet kunstværk. I stedet for form af Taçkapı er der springvandnicher og to halvrunde slagter. Ministretsliste lavet af 16 korrugerede, turkisfarvede flisebelagte mursten er også bemærkelsesværdige. Cylindriske minareter, der stiger op fra begge sider af kronen, er dekoreret med mursten og mosaikfliser. Navnene på “Allah”, “Muhammed” og “de første fire kalifer” blev også indgraveret på minareterne dekoreret med fliser. Den mest spektakulære del af facaden er plantesmykker, der vender kronedøren, "dragen", "livslignende" og "ørnen" -motiverne i de tykke slette paneler. Der er fire relieffer, tosidede til højre og venstre for kronedøren. Til højre er det dobbelthovedet ørnebræt. Geometriske dekorationer, der indeholder det første træk i Double Minaret Madrasa-arkitekturen; Det er for det meste placeret på søjlelegeme i gården, på døråbningerne til studerende værelser, på de forreste facader af iwans. Der er vegetative dekorationer på kronedøren, på overfladerne på buerne, der forbinder gårdens søjler og i det indre af kupplen. Det færdige livstræ og ørnemotiver foran på ydersiden anses for at udtrykke magt og udødelighed i Centralasien, tyrkisk tro snarere end som et våben. Du kan komme ind i gården fra Taçkapı. Der er 26 værelser i stueetagen og atten værelser på første sal. Gård 10 × XNUMX m. Det er omgivet af portrætter i fire retninger. Det er underforstået, at det firkantede rum vest for indgangen blev brugt som en moske. Stueetagenes verandaer sidder på tykke søjler. De fleste af søjlerne har et cylindrisk legeme, og fire har et ottekantet legeme. Værelserne er dækket med vuggehvelv. Madrasas anden sal var designet som fire uafhængige grupper mellem fire iwans. Det er ikke muligt at flytte til et andet afsnit uden at gå ned til første sal. Cellerne (værelser) på anden sal er rektangulære, ligesom cellerne på underetagen. Det er lavet af knuste sten og dækket med en vugge. Forskellige former på den øverste del af dørene på underetagen findes ikke på øverste etager.

ødelæggelse

Madrasahens og koepolens indgangsporte, der er placeret i det indre, især; De vigtige og værdifulde stykker i madrasah-arkitekturen blev fjernet af russerne under den russiske besættelse af Erzurum og ført til Rusland. Især ødelæggelsen på sidevæggene på madrasahs indgangsdør på øverste etage er en indikator for omfanget af skader på arbejdet. I Kümbet øverste etagesektion (i dette afsnit er der hjørner til hver af mihrab af periodens ledere, hver af dem har hjørner) blev kæden lavet af temmelig stor og lang sammenlåst hård marmor fjernet fra loftet. Kun ringen fastgjort til loftet helt i begyndelsen er på plads. Fliser og udskårne stenmotiver udstilles på Leningrad museum.

reparere

Dette mesterværk, der blev bygget for omkring otte århundreder siden, blev omfattende repareret af den osmanniske sultanen Murat IV i tidligere perioder. Dette historiske monument er delvis negativt påvirket af både jordskælv og andre negative naturlige forhold i regionen. Med hensyn til delvis glidning og slid på overfladen for nylig; Omfattende restaureringsarbejder, der blev startet med statslige bidrag i 2011, fortsætter fra 2015.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar