Hvor er den gamle by Leodikya? Historie og historie

hvor er den gamle by i leodikya historie og historie
Foto: wikipedia

Laodikeia var en af ​​byerne i Anatolia i det 1. århundrede f.Kr. Den gamle by Laodikeia, der ligger 6 km nord for byen Denizli, blev etableret på et meget praktisk sted geografisk og syd for floden Lykos. Byens navn nævnes i gamle kilder som ”Laodikeia på Lykos bred”. Ifølge andre gamle kilder blev byen grundlagt mellem 261-263 f.Kr. Det blev grundlagt af Antiokhos, og byen blev opkaldt efter Laodike, kona til Antiochus.


Det antages, at de store kunstværker i byen hører til det 1. århundrede f.Kr. Romerne var også særlig opmærksom på Laodikeia og gjorde det til centrum af Concentus of Kıbyra (Gölhisar-Horzum) [nødvendigt citat]. I kejseren Caracalla's tid blev der trykt en række kvalitetsmønter i Laodikeia. Mange monumentale bygninger blev bygget i byen med bidrag fra folket i Laodikeia. Tilstedeværelsen af ​​en af ​​Lille Asiens 7 berømte kirker i denne by viser, hvor vigtig kristendom er her. Et enormt jordskælv, der fandt sted i 60 e.Kr., ødelagde byen.

Ifølge Strabon opdrættede Leodikya en slags får, hvis ravn var berømt for blødhed af sort uld. Forfatteren forklarer også, at disse dyr giver Leodianerne en stor indkomst. Byen har også udviklet en velkendt tekstilindustri. En type stof kaldet “Laodicean” er nævnt i Diocletian-edikt. Tunikerne, kendt som "Trimita" i Leodikya, var så berømte, at byen blev kaldt "Trimitaria". Udgravningerne i Leodikya blev foretaget af forskerne fra Quebec Laval University of Canada mellem 1961-1963 under ledelse af Jean des Gagniers, og en meget interessant springvandstruktur blev fuldstændigt afsløret. Disse succesrige værker er blevet offentliggjort med et afsnit, der dækker meget gode undersøgelser, især om springvandstrukturen.

Store teater

Det blev bygget i romersk bygning i overensstemmelse med det græske teaterland på den nordøstlige side af den gamle by. Hans scene er fuldstændigt ødelagt, og hans cavea og orkester er i en meget solid tilstand. Det er omkring 20.000 mennesker.

Lille teater

Det ligger 300 meter nordvest for det store teater. Det blev bygget i romersk stil i overensstemmelse med landet i den græske teatertype. Hendes scene er fuldstændigt ødelagt, og der er også forstyrrelser i hendes cavea og orkester. Den er stor nok til at rumme ca. 15.000 mennesker.

stadion

Det ligger i øst-vest retning i den sydvestlige del af byen. Gymnastiksalen blev bygget på en måde til at danne en gymnastisk integritet med de ekstra strukturer. Stadionet, bygget i 79 e.Kr., er 350 meter langt og 60 meter bredt. Bygningen, der er bygget i form af amfiteater, har 24 rækker med trin. Det meste af det er blevet ødelagt. En inskription blev fundet af gymnastiksalen Proconsul Gargilius Antioius, der blev bygget i det 2. århundrede e.Kr. og dedikeret til kejseren Hadrianus og hans kone Sabina.

Monumental springvand

Det er placeret på hjørnet af hovedgaden og mellemgaden i byen. Det er en romersk periode struktur. Det har en pool med to fronter og nicher. Det blev repareret i byzantinsk tid.

Den monumentale springvand blev udgravet af franske arkæologer på vegne af University of Canada Québec mellem 1961-1963. Çeşme er på hjørnet af Syria Avenue og gaden, der skærer dette sydvest i retning af stadionet. Det består af en firkantet pool i hjørnet og to nichepuljer, hvoraf den ene omgiver nord og den anden mod vest. Vandet, der blev bragt til springvand, ved hjælp af rør fra den anden hovedfordelingsterminal blev opsamlet i to tanke. Çeşme blev foretaget til ære for besøget af den romerske kejser Caracalla (211-217 e.Kr.) i Laodikeia i 215 e.Kr., og gennemgik derefter fire reparationsfaser efter hinanden. Den seneste reparation blev foretaget i begyndelsen af ​​det 5. århundrede e.Kr. Senere blev springvandstrukturen omdannet til et baptisteri. Poolens gelænder er dekoreret med relieffer, der beskriver mytologiske problemer, såsom Theseus dræbte Minatauros, Zeus kidnapper Ganimedes. Arkitektoniske dele såsom architrave, architrave-frise blocks, cantilevered geison, postamented Attic Ion-baser, torsion-rillede søjlestykker, prægede loftkassetter er almindelige i det område, hvor springvandstrukturen er placeret. Det er muligt at se springstadens konstruktionstrin i disse arkitektoniske relieffer.

Parlamentsbygning

Det ligger på nordsiden af ​​stadionet. Nogle rækker sæder kan ses i den ødelagte bygning. Bygningen, der blev bygget i det 2. århundrede e.Kr., er lavet af travertin og marmorblokke ved siden af ​​South Agora på fronten. På bygningens overflade er det muligt at se arkitektoniske stykker som hovedstæder, søjler, postamenter, architrave-frise blokke, ranke dekorerede blokke, konsol geison lavet af marmor. Der er også en rund bygning på østsiden af ​​parlamentsbygningen, der kunne være en Prythaneion. Det er muligt at se arkitektoniske fragmenter af denne bygning, såsom postament, buede architrave-frise blokke, geison.

Tempel A

Fundamenterne i et tempel med dens gårdsplads ligger på nordsiden af ​​Main Street med søjle, der når den syriske port. Den rektangulære tempel-temenos (hellig gårdsplads) indtastes fra gaden med søjler. Posterne omkring gården hører til de portikoer, der flankerer templets helligdom. Nord for den hellige gårdhave er templet, hvis facade vender mod syd. Sandsynligvis forblev det eneste fundament af templet med en prostylosplan. På facaden observeres overbygningselementer såsom fronteret Attic-Ion-søjlebaser lavet af marmor, snoede og rillede søjledele, præget architrave og geison. I den korinthiske orden set i det samme område viser søjlehovedet og hjørnehovedstykkerne, at bygningen var i korintisk orden. Størstedelen af ​​templets arkitektoniske blokke blev flyttet til brug i andre bygninger nær slutningen af ​​det 4. århundrede e.Kr. Nogle af de relaterede blokke blev fundet under udgravningerne i Syrian Street.

Vi lærer af de skriftlige dokumenter, at under kejser Commodus (180-192 e.Kr.) og Caracalla (211-217 e.Kr.) fik Laodikeia titlen "Laodikewn Newkorwn", "Laodikeon Neokoron - Temple Protector". I de hidtidige undersøgelser er de idéer, vi har støttet til det faktum, at denne struktur beskrevet ovenfor kan være Sebasteion, blevet fremsat. Eksisterende arkitektoniske ruiner udgangen af ​​2. århundrede e.Kr.-3. Det kan dateres pr. Århundrede.

Stor kirke

Det blev bygget ved siden af ​​gaden syd for den gyldne gade. Kun nogle af bæresektionerne har overlevet. Det er vest for hovedindgangen.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar