Hvor er Kızkalesi? Historie og historie

kizkalesi hvor historie og historie
Foto: wikipedia

Kızkalesi, som er det vigtige turistcenter i Erdemli, ligger 23 km fra Erdemli og 60 km fra Mersin. Dets historiske navn er Korykos. Mens det var en landsby indtil 1992, blev det en by og blev en kommune inden for samme år.


Kızkalesi er et vigtigt bosættelsesområde under kontrol af Selevkos, romere, byzantiner, seljuks, armenere, franskmenn (kongeriget Cypern), karamanli og osmannere i historien. Under de første udgravninger var den første bosættelse her f.Kr. Det viser, at det hører til det 4. århundrede. Den berømte historiker Herodot skriver, at denne by blev grundlagt af en cypriotisk prins ved navn Georges. Kızkalesi, der kom under Rom-reglen i 72 f.Kr., forblev under det romerske styre i 450 år. I denne periode viste det en stor udvikling inden for olivendyrkning og blev et eksportcenter for olivenolie. I den byzantinske periode blev omgivelserne omgivet af mure mod arabiske angreb. Senere faldt dette sted i hænderne på Seljuks og det armenske kongerige Cilicia. Kızkalesi, som var en vigtig handelshavn, som armenerne solgte til kongeriget Cypern på grund af de stigende Karamanoğlu-angreb i det 14. århundrede, blev fanget og rekonstrueret af Karamanoğlu İbrahim Bey i 1448. Kızkalesi, der blev erobret af osmannerne i 1471, begyndte at miste sin betydning i denne periode. Cem Sultan blev her et stykke tid, før han gik om bord på skibet, der blev sendt af Ridderne af Rhodos i 1482.

Historisk bygning Slottene, kirkerne, cisterner, akvædukter, klippegrave, sarkofager, stenbelagte veje findes i ruinerne af Kizkalesi, der tager sit navn fra Kiz-slottet. Slottet, der er bygget på en lille holme 500 meter fra bredden ved bredden, kaldes Kızkalesi. Kızkalesi blev restaureret i de senere år og er bevaret med otte tårne. Slottets ydre omkreds er 192 meter.

Der er 4-5 kirker, der stammer fra gamle tider i Kızkalesi. Udover vandbrønde og cisterner opfylder vandet, der bringes fra Lemas Stream med akvedukter, Kızkalesis vandbehov. På den stenbelagte hellige vej, der fører til den store kirke, forbløffer den dem, der ser store og små sarkofager foret langs vejen.

Der er menneskelige lettelser kaldet Adamkayalar, hugget på den stigende klippehældning af dalen, 10 km nord for Kızkalesi. I figurerne i relieffer, der symboliserer tidens herskere og adelige, har nogle af dem en flok druer, og nogle ligger på sofaen. Adamkayalar, bestående af i alt 13 malerier fra den romerske periode, er et sted med udsigt over Şeytanderesi.

klima

Middelhavsklima hersker i Kızkalesi. Nomaderne, der lever i Konar-nomadiske liv (især Sarıkeçili-nomaderne) tilbringer vinterhalvåret i og omkring byen. Tomat, agurk, bønne, salat, spinat, abrikos og citrus er de primære produkter, der dyrkes i landbruget. Vegetabilt landbrug er mere udviklet end drivhuse. Yörükler, der klatrer op til plateauerne, beskæftiger sig også med vegetabilsk vækst i højlandet.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar