Hvornår blev Göbeklitepe fundet? Hvorfor er Göbeklitepe så vigtig? Göbeklitepe's historie

når blev fundet gobeklitepe hvorfor er gobeklitepe så vigtig gobeklitepe historie
Foto: wikipedia

Göbeklitepe eller Göbekli Tepe er verdens ældste kendte kultbygningsfællesskab beliggende nær Örencik Village, cirka 22 km nordøst for Şanlıurfa centrum. Det fælles træk ved disse strukturer er, at 10-12 obelisker i form af T er foret i en rund plan, og væggene er opført med stenvægge. To højere obelisker placeres gensidigt i midten af ​​denne bygning. På de fleste af disse obelisker afbildes mennesker, hånd og arm, forskellige dyr og abstrakte symboler ved prægning eller gravering. De pågældende motiver blev brugt i vid udstrækning til at være et ornament på steder. Denne sammensætning menes at betyde en historie, en fortælling eller et budskab.


Okser, vildsvin, ræv, slange, vilde ænder og grib er de mest almindelige motiver i dyremotiver. Det er defineret som et kultcenter, ikke en bosættelse. Det er underforstået, at kultbygningerne her blev bygget af de sidste grupper af jægere tæt på landbrug og dyrehold. Med andre ord, Göbekli Tepe er et vigtigt kultcenter for jæger-samlergrupper med et højt udviklet og uddybt trossystem i miljøet. I dette tilfælde antydes det, at den tidligste anvendelse af regionen går tilbage til fase A i den kerolitiske neolitiske tidsalder (PPN, Pre-Pottery Neolithic) (9.600-7.300 f.Kr.), mindst 11.600 år siden. Det er dog ikke muligt at datere de ældste aktiviteter i Göbekli Tepe i øjeblikket, men når man ser på disse monumentale strukturer, menes det, at det har en historie, der går tilbage til den paleolitiske tidsalder, der går tilbage et par årtusinder til epipaleolithic. Det er underforstået, at brugen af ​​Göbekli Tepe som et kultcenter fortsatte indtil omkring 8 tusind f.Kr. og blev forladt efter disse datoer, ikke brugt til andre eller lignende formål.

Alle disse og den monumentale arkitektur, der blev fundet ved udgravninger, gør Göbekli Tepe unik og speciel. I denne sammenhæng blev den inkluderet på den midlertidige liste over verdensarven af ​​UNESCO i 2011 og trådte ind på den permanente liste i 2018.

Disse obelisker fortolkes som stiliserede menneskelige skulpturer. Især de menneskelige hånd- og armmotiver i kroppen af ​​D-struktur-obelisker fjerner enhver tvivl om dette spørgsmål. Derfor bruges begrebet ”obelisk” som et hjælpekoncept, der ikke specificerer en funktion. I det væsentlige er disse "obelisker" stiliserede skulpturer, der skildrer menneskekroppen i tre dimensioner.

Nogle skulpturer og sten, der er fundet under udgravningerne her, udstilles i Sanliurfa-museet.

Placering og miljø

Højden, lokalt kendt som '' Göbekli Tepe Visit '', er en 1 meter høj bakke på et ca. 300 km langt kalkstenplateau, der dækker et område på 300 × 15 meter. Foruden kultstrukturer har platået stenbrud og workshops.

Området, hvor fundene blev afdækket, er en gruppe af røde jordhøjder med en stejle flodbed mod vest, der strækker sig i nordvest-sydøstlig retning med let kollaps mellem dem med en diameter på 150 meter. Gravene i de to højeste bakker blev fundet.

Ser man mod nord og øst over bakken, Taurus-bjergene og Karaca-bjergskørterne, når man ser mod vest, bjergkæden, der adskiller Şanlıurfa-platået og Eufrat-sletten, og ser sydpå, Harran-sletten indtil den syriske grænse. Med denne placering kan Göbekli Tepe se et meget stort område, og det kan ses fra et meget bredt område. Denne funktion har sandsynligvis en indflydelse på valget af dette sted at opbygge kultstrukturer. På den anden side er det tydeligt, at der er behov for en stenkilde af høj kvalitet til sådanne monumentale bygninger. Kalksten, der bruges i Göbekli Tepe, er en temmelig hård sten, der ikke findes nogen steder. Selv i dag betragtes det som den højeste kvalitet kalksten i regionen. Derfor må dette være en af ​​grundene til at vælge Göbekli Tepe Plateau.

Det antydes, at der findes T-formede søjler på overfladen i centre som Yeni Mahalle, Karahan, Sefer Tepe og Hamzan Tepe i Urfa-regionen, og lignende arkitektoniske elementer blev fundet i udgravningerne i Nevali Çori, så Göbekli Tepe kan være forbundet med disse centre. Det bemærkes også, at de søjler, der er identificeret i disse centre, er mindre (1,5-2 meter) end dem, der er afsløret i Göbekli Tepe. Som et resultat antydes det, at Göbekli Tepe muligvis ikke er det eneste troscenter i Urfa-regionen, og at der er flere andre trocentre. Men det vigtige punkt på dette punkt er, at de mindre obelisker i andre bosættelser ligner det senere lag af Göbekli Tepe.

Forskning og udgravninger

Göbekli Tepe blev opdaget under undersøgelsen "Southeastern Anatolia Prehistoric Research Project" (Prehistoric Research in Southeastern Anatolia), som blev udført af Istanbul University og Chicago University i 1963. Nogle få bakker, der var usædvanlige og usynlige, var dækket med tusinder af ødelagte flintsten, der blev lavet af menneskelige hænder. [17] Baseret på de fundne fund fra bjergoverfladen under de gennemførte undersøgelser blev det konkluderet, at dette sted kan være en af ​​de vigtige bosættelser i regionen, såsom Biris Cemetery (Epipaleolithic) og Söğüt Field 1 (Paleolithic og Epipaleolithic) og Willow Field 2 (Non-keramik Neolithic). Det blev nævnt for første gang i regionen i artiklen "Undersøgelsesarbejde i det sydøstlige Anatolien" af Peter Benedict, der blev offentliggjort i 1980. Det er dog ikke understreget endnu. Derefter, i 1994, blev der foretaget en anden undersøgelse i regionen af ​​Klaus Schmidt fra Heidelberg Universitet. Stedsens monumentale karakteristika og dets arkæologiske værdi tiltrakkede følgelig kun opmærksomhed på det tidspunkt.

Udgravningerne blev indledt i 1995 efter undersøgelsen, der blev foretaget under formandskabet for Sanliurfa-museet og under den videnskabelige rådgivning af Harald Hauptmann fra Istanbul German Archaeology Institute (DAI). Udgravningerne blev startet umiddelbart efter under formandskabet for Şanlıurfa-museet og under den videnskabelige rådgivning af Klaus Schmidt. Siden 2007 har udgravningsarbejdet været udført med ministeriets stabile udgravningsstatus og igen fra det tyske arkæologiske institut. Dr. Det blev videreført under ledelse af Klaus Schmidt. Det tyske Heidelberg University Prehistoric Institute deltog også i projektet. Detaljerede udgravninger gennem årene har givet pålidelige videnskabelige resultater, der gør det muligt at forberede den neolitiske revolution og omskrivningsgrunden.

Stratigrafi

Med udgravningsarbejder gives fire lag i Göbekli Tepe. Det øverste lag I er overfladefyld. De andre tre lag

  • II. Lag A: Firkantet bygning med obelisk (8 tusind - 9 tusind f.Kr.)
Lag, Keramikdu er dateret til den neolitiske alder B-fase. Obelisk og rektangulære planlagte strukturer blev fundet. Det blev konkluderet, at de pågældende strukturer var kultstrukturer på samme måde på grund af deres ligheder med templet i Nevali Çori, som er dets nutidige. I “Aslanlı Yapı”, der accepteres som den typiske struktur for dette lag, ses en løverelieff på to af de fire obelisker.
  • II. Lag B .: Runde - ovale strukturer (vurderet som mellemlag)
Strukturerne i dette lag, der er dateret som den kerolitiske neolitiske tidsalder EU-overgangsfase, blev bygget i en rund eller oval plan.
  • III. Lag: cirkulære strukturer med obelisk (9 tusind - 10 tusind f.Kr.)
Dette lag på laveste niveau, der dateres til den neolitiske tidsalder A-fase uden keramik, betragtes som det vigtigste lag af Göbekli Tepe.

Klaus Schmidt, der har været på vej udgravninger fra starten, skitserede overfladelaget II. og III. Det taler om laget. Ifølge Schmidt, III. Laget er laget repræsenteret af 10-12 obelisker i form af T og runde vægge, der indeholder dem, og strukturer, der består af to obelisker placeret højere og overfor hinanden i midten og er ældre. II. Laget er repræsenteret af mindre skalaer med en rektangulær plan med en eller to mindre obelisker, nogle uden obelisker. III: Stratificeringen som neolitisk keramik A, II. Placering af stratum i de tidlige og midterste faser af keramikneolitisk B. Schmidt, III. Det hedder, at laget skal dateres til det 10. årtusinde f.Kr. og det nyere lag til det 9. årtusinde f.Kr. III. Radiocarbon-dateringen af ​​materialet fra de strukturer, der er afdækket i laget, viser, at disse strukturer ikke er nøjagtigt moderne med hinanden. Den tidligste dato kommer fra struktur D. I henhold til disse data blev struktur D bygget i midten af ​​det 10. årtusinde f.Kr. og blev forladt i slutningen af ​​det samme årtusinde. Den ydre væg i struktur C ser ud til at være bygget senere end struktur D, mens struktur A ser ud til at være bygget efter begge. Det anerkendes imidlertid også, at flere data er nødvendige for fuldt ud at bekræfte denne vurdering.

arkitektur

Under udgravningerne ved Göbekli Tepe kunne man ikke nå nogen arkitektoniske rester, der kunne have boet. I stedet blev mange monumentale kultstrukturer fundet. Det antydes, at obeliskerne, der blev brugt i bygningerne, blev skåret og behandlet fra de stenede plateauer i det omkringliggende område og bragt til Göbekli Tepe. Nogle af dem er op til 7 meter høje. Geofysiske undersøgelser viser, at næsten 300 obelisker er blevet brugt i bygningerne i Göbekli Tepe, inklusive de hidtil afsløret. Der er skårne, men uforarbejdede obelisker i regionen, og der er et antal hulrum og skrabninger i de omkringliggende klippeflatuer, som formålet ikke forstås for. På den anden side menes runde og ovale grove, hvoraf de fleste er samlet i den vestlige del af platået, at være en slags cistern lavet til opsamling af regnvand. Mens de runde af disse gruber viser dybde mellem 1,20-3,00 meter, er dybden af ​​den ovale plan 0,50 meter.

Obeliskerne er for det meste bygget som vægge med udskårne sten. Der er et komplet sæt sten på indersiden af ​​væggen. Ved konstruktionen af ​​væggen blev brugt fragmenter af ødelagte obelisker eller sten opsamlet og forarbejdet fra nærheden. Mellem stenene blev der anvendt 2 cm tyk slimmørtel. Da obeliskerne er stiliserede menneskelige skulpturer, kan det siges, at disse vægge samler mennesker. Dette gebyr skabte imidlertid alvorlige problemer. Først og fremmest er slid forårsaget af regnvand og vind beskadiget. På den anden side har det skabt et let åbent område til forskellige insekter.

III. Lag

At give de vigtigste fund III. I laget blev fire strukturer fundet i det første år med udgravninger og blev navngivet A, B, C og D. I de senere udgravninger blev yderligere tre strukturer ved navn E, F og G opdaget. Geomagnetiske målinger viser, at der er mindst tyve monumentale strukturer på denne måde. [19] Fælles arkitektoniske træk blev identificeret i disse kultstrukturer. Strukturenes hoveddel blev skabt ved at oprette 10-12 obelisker af stor størrelse med en cirkulær plan. Obeliskerne er kombineret med en væg og en bænk lavet af forarbejdede sten. På denne måde er to vægge vævet sammen, og der dannes en korridor mellem dem. I midten af ​​den inderste cirkel er der to obelisker, der er større end hinanden. På denne måde, mens de opførte sten i midten er fri, er de omkring delvist begravet i række af vægge og bænke.

Strukturer C og D's diameter er 30 meter, og struktur B er 15 meter. Struktur A har en oval plan, og diametre er cirka 15 og 10 meter. I midten af ​​disse fire strukturer er to obelisker lavet af kalksten med relieffer på 4-5 meter i højden (de centrale obelisker i struktur D er ca. 5,5 meter høje). Ligeledes er obeliskerne på indvendige og udvendige vægge med relieffer på den anden side, men mindre i størrelse, ca. 3-4 meter høje. De to obelisker i centrene er i sydøstretningen i andre strukturer end F-strukturen, og i F-strukturen er retningen sydvest.

Hele denne gruppe strukturer blev bevidst og hurtigt dækket med en masse i den neolitiske tidsalder. Denne bunke er kalkfragmenter, for det meste mindre end stans. Men der er også fragmenterede objekter, såsom stenværktøjer og slibesten, hvoraf de fleste er åbenlyst lavet af menneskelige hænder. På den anden side blev mange brudte dyrehorn og knogler brugt i denne proces. De fleste af knoglerne defineres som gaseller og vildtkvæg. Andre dyreknogler er hjorte, onager, vildsvin. Det interessante er, at i denne fyldning støder man på både menneskelige knogler og dyreknogler. Disse er i små knuste stykker, ligesom dyreknogler. Selvom den første ting, der kommer til at tænke på er kannibalisme, synes det mere sandsynligt at være en begravelsespraksis. Det er en sædvane, der er blevet identificeret mange gange i den næste øst for kerolit Neolithic Age, at den menneskelige krop gennemgår en særlig behandling efter døden.

Det er stadig ukendt, hvilket formål og tanke strukturerne var dækket med. På den anden side har bygningerne her været i stand til at overleve uden at blive beskadiget af denne murudfyldning. I denne henseende skylder nutidens arkæologi meget til dette murfyld. Den samme fyldning udgør imidlertid to vigtige vanskeligheder med hensyn til arkæologi. Først og fremmest skabte det løse materiale fra murfyldning yderligere vanskeligheder under udgravningsarbejdet. Den største udfordring er bekymringen for, at resultaterne af radiocarbon-datering kan være vildledende. For mens denne fyldning kastes, ser det ud til, at nyere dele vil være lavere, og ældre dele vil være højere.

En pit på ca. 10 meter i diameter i C-struktur er kendt siden begyndelsen af ​​udgravningerne. I udgravningerne i denne struktur blev det fundet, at pit var "bygget til at åbne omkring de centrale obelisker og derefter for at adskille disse obelisker, og dette formål er nået i den udstrækning, at det ikke er adskilt helt." Så meget, at den øverste del af den østlige obelisk blev brudt i stykker og fordelt rundt med de stærke slag, der blev gjort for at åbne pit. Bagagerummet forblev imidlertid på plads. Ikke desto mindre observeres det, at lindringstalet i kroppen har tætte brud med virkningen af ​​en stor brand brændt. Det antydes, at denne pit blev åbnet i en periode mellem bronzealder og jernalder ved at se på de flokke, der blev fundet i området.

Baserne i andre end C-, D- og E-strukturer i disse kultstrukturer, der blev udsat for udgravninger, blev ikke konstrueret med terrazzoteknikken i den sydøstlige Anatolia-region, som det ses i kultstrukturer, der dateres til den neolitiske tidsalder. Deres baser opnås ved jævn og glat forarbejdning af grundfjeldet. I andre konstruktioner er basen lavet af slagt kalk med betonhårdhed, poleret med terrazzo-teknik. De centrale obelisker i C-strukturen blev anbragt i 50 cm sokkelhulrum, der blev boret i grundfjeldet ved at presse dem rundt med små sten og slim. I struktur D er sokklerne af de centrale obelisker 15 cm.

Struktur C har en anden struktur end andre. En indgangssektion, der strækker sig udad, ses i den sydvendte indgangssektion. Det har udseendet af en dromos, der er defineret som en rektangulær planlagt indgangsdel i runde planlagte bygninger.

Det er underforstået, at fire af disse afdækkede templer (A, B, C og D) er de ældste og blev bygget for cirka 12 tusind år siden, omtrent i samme periode. Det hævdes, at lignende kultstrukturer blev bygget i Çayönü, Hallan Çemi og Nevali Çori tusind år efter disse datoer. Derfor ser Göbekli Tepe op for disse bosættelser.

I nogle obelisker fortolkes humanoide arm- og håndaflastninger, især på D-strukturen obelisker, som repræsenterer det menneskelige legeme. Vandret stykke hoved; den lodrette del repræsenterer kroppen. I det væsentlige er disse "obelisker" stiliserede skulpturer, der skildrer menneskekroppen i tre dimensioner. Begge brede overflader tages som sider og smalle overflader som for og bag. Der er andre beviser i D-obelisken fra bygning D (Dikilitaş 18 og Dikilitaş 31), der symboliserer det menneskelige. Begge obelisker har åbne relieffer med buer under armene. Bæltespænder er også bearbejdet. På disse bælter er der også vist broderier, der repræsenterer en "lændeduk" fra rævepelsen. I alle obelisker er der dog ikke noget element, der indikerer køn i stilen med at stilisere mennesker. Det er tydeligt, at det laveste niveau var tilstrækkelig i symboliseringen. Struktur D Midterobeliskerne ser ganske detaljerede ud, men den nævnede lendedæk dækker kønnen. Baseret på det faktum, at de buede lerfigurer, der blev fundet i Nevali Çori-udgravningerne ca. 48 km nordvest for fugleflyvningen altid er mandlige, antydes disse afbildninger også at være mandlige.

Ofte er der to bånd af relieffer på den forreste side af obelisklegemet og relieffer, der ligner et langt tøj. Det antages, at disse relieffer repræsenterer et specielt tøj og er et vigtigt element i ritualer, der bæres af visse individer. I denne sammenhæng antydes det, at de mennesker, der er repræsenteret ved midterste kolonner, burde have spillet en vigtig rolle i disse ritualer. Ifølge udgravningshoved Klaus Schmidt er det muligt, at de to obelisker i centrum er tvillinger eller i det mindste søskende, da dette er et almindeligt tema i mytologien.

De mest almindelige motiver er imidlertid ikke mennesker, men vilde dyremotiver. De vilde dyr, der anvendes i motiverne, varierer vidt og overlapper hinanden med regionens fauna. Feliner, tyre, vildsvin, ræv, kraner, ænder, gribber, hyener, gazeller, vilde æsler, slanger, edderkopper og skorpioner er nogle af dem. Slange findes hovedsageligt i relieffer på obelisker i struktur A. Det er den mest anvendte blandt de 17 dyrearter i beskrivelserne i denne struktur. Ofte ses slanger sammenflettet som net. I bygning B er rævreliefferne, især de to ræver på forsiden af ​​de to obelisker i midten, bemærkelsesværdige. Struktur C er på den anden side strukturen, der fokuserer på vildsvin. Denne situation findes ikke kun i relieffer i obelisker, men også i skulpturer lavet af sten. De fleste af vildsvinstatuerne, der er fundet, er fjernet fra denne struktur. Intet slangemotiv blev imidlertid brugt i obeliskerne i denne bygning. Der er kun en slangelindring på en af ​​de vandrette stenplader i den sydlige del. I struktur D er der en lang række figurer som vilde vildsvin, vilde okse, gazeller, vilde æsler, kraner, storke, ibis, ænder og en kattedyr, men slangen og ræven er dominerende.

Lederen af ​​udgravningen, Klaus Schmidt, hævder, at disse dyr, som vi støder på som relieffer eller skulpturer, ikke behøver at spille en vigtig rolle i folks daglige liv, og at deres formål er baseret på et mytologisk udtryk. På den anden side er et slående emne, at alle pattedyr er afbildet som mænd i alle disse dyremotiver. I menneske- og dyremotiver ses kvinder næsten aldrig. Motiverne, der er kommet til dato, har kun en undtagelse. En nøgen kvinde er afbildet på en stenplade blandt obeliskerne defineret som en løvsøjle.

Et meget interessant eksempel på lindringer på obelisker er sammensætningen på obelisk XXV. En af reliefferne er en stiliseret menneskelig lettelse afbildet forfra. Hoveddelen af ​​figuren, der siges at give et forstenet billede, behandles som et ansigtsudtryk svarende til kraniet. Når obeliskens stykker sættes sammen, ligger en lille dyrefigur på 25 cm i en afstand af 10 cm fra det menneskelige motiv. Dyrets fire ben, der forstås som en hund, har halen hevet op og krøllet mod bagagerummet.

II. Lag

II. Der er ingen cirkulære bygninger i laget i stedet for de rektangulære bygninger. III. Brugen af ​​T-formede obelisker, et af de vigtigste arkitektoniske elementer i kulturkonstruktionerne i stratum, fortsatte. Strukturerne på dette niveau er for det meste kultstrukturer. Det ses imidlertid, at obelisker falder i antal og falder i størrelse, efterhånden som strukturerne bliver mindre. III. Mens gennemsnitshøjden på obeliskerne er 3,5 meter i niveau II. Det er 1,5 meter i lag.

Små fund

En stor del af de små fund, bortset fra arkitektur, der er fundet under udgravninger, er stenværktøjer, der anvendes af arbejderne her. Næsten alle disse er værktøjer lavet af flint. Obsidian stenværktøjer er undtagelsen. Kilden til obsidianen, der bruges i disse instrumenter, ses for det meste som Bingöl A, B og Göllüdağ (Cappadocia). Det faktum, at stenene, der bruges i disse værktøjer, ligger 500 km væk fra Cappadocia, 250 km væk fra Van Lake og 500 km væk fra det nordøstlige Anatolia. Bortset fra stenværktøjer blev også materialer, der er udskåret af kalksten og basalt, genvundet. Dette er for det meste stenfartøjer, perler lavet af sten, små figurer, slibesten og pestles. Flade økser fra andre små fund var lavet af nefritis og amfiolit og smykker lavet af slange.

Bortset fra stenværktøjer er mange skulpturer fjernet. Nogle af dem er menneskelige hoveder af almindelig størrelse lavet af kalksten. Frakturer antyder, at de er adskilt fra de vigtigste skulpturer. Bortset fra skulpturerne er et bemærkelsesværdigt fund et "totem" -lignende værk, der blev fundet under udgravningerne i 2011. Den er 1,87 meter lang og 38 cm bred. Der er sammensatte sammensætninger og figurer på totemet udskåret fra kalksten.

Andre fund

I undersøgelsen af ​​den ekstraherede jord blev der fundet korn af vild hvetetype Einkorn. Der er endnu ikke fundet noget bevis for domestiserede kornarter. Andre detekterede planterester er kun vilde arter af mandel og jordnødder. Fund, der hører til dyreknogler, hører til mange forskellige dyrearter. Den mest almindelige blandt dem er Tigris-bassinfaunaen som gaselle, vilde kvæg og legetøjsfugl. På trods af denne mangfoldighed er der ingen tegn på indenlandske arter.

Menneskelig kraniumben finder

Det blev fundet, at menneskelige knogler var fragmenterede. Undersøgelser i 2017 afslørede, at de fleste af disse knogler hører til kraniets dele. Morfologiske undersøgelser af knoglefragmenter af menneskelig kraniet var i stand til at adskille knogler, der tilhørte tre forskellige individer i disse knoglefragmenter. En af disse tre forskellige individer vil sandsynligvis være en kvinde. Kønet til de to andre kranier kunne ikke identificeres. Kranierne tilhører personer i alderen 20-50 år. På den anden side viste tafonomiske undersøgelser, at der blev udført fire forskellige processer på disse kranier: stripping, skæring, boring og farvning. Når disse knoglestykker, der hører til den menneskelige kranium, samles i overensstemmelse med kranietypen, er det blevet afsløret, at de kan spores ved at hænge ovenfra.

Regulering og beskyttelse

Göbekli Tepe er under beskyttelse af lov nr. 2863 om beskyttelse af kultur- og naturarv. Det blev registreret som den første grad arkæologiske sted med afgørelse truffet af Regional Board Directorate for Diyarbakır kulturarvsbevaring dateret 27.09.2005 og nummereret 422.

I de sidste par år af udgravningsarbejderne, der blev udført i Göbekli Tepe, blev der arbejdet med at bevare og udstille strukturer og regionen som afsløret. Vægge og obelisker er beskyttet med stof, afskærmet jord, trækonstruktion og trådnetlinier. Truslen om plyndring og eksterne miljøforhold på lang sigt kræver dog stadig særlig bevarelse af strukturer og arkæologiske artefakter der. Som svar på dette krav har Global Heritage Fund annonceret, at der i 2010 skal organiseres et flerårigt arbejdsprogram til beskyttelse af Göbekli Tepe. Dette aspekt af arbejdet i det tyrkiske ministerium for kultur og turisme, lanlıurfa Kommune, det tyske arkæologiske institut og den tyske forskningsfond, der forventes udført i samarbejde. Formålet med dette initiativ er at støtte etableringen af ​​en passende ordning til styring af strukturer og omgivelser, at fastlægge en passende fremtidig beskyttelsesplan, at skabe et beskyttelsesdækning for at beskytte de værker, der skal udstilles mod vejrforholdene, og at tage de nødvendige initiativer. I denne ramme er det planlagt at udvikle faciliteter, transportlinjer og parkeringsarealer, besøgendeområder, der kræves til projektgruppen, og at udvikle turistinfrastrukturen i en bred forstand, som det kræves af situationen.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar