Om Eflatunpınar Hitit Water Monument

om eflatunpinar hitit vandmonument
Foto: wikipedia

Eflatunpınar er en haug beliggende inden for grænserne af Beyşehir-distriktet i Konya, hvor to naturlige vandkilder kommer til overfladen, cirka ti kilometer fra Beyşehir-søen, og tre monumenter, der bevarer deres oprindelige tilstand, dateres tilbage til 1300 f.Kr. Hovedmonumentet er 7 meter bredt og 4 meter højt, lavet af 14 sten. Selvom dens historie går tilbage til 1000 år før den antikke græske filosof Eflatun, blev den navngivet på denne måde blandt folket.


I 2014 blev det inkluderet på den midlertidige liste over verdensarv på UNESCO som det hettitiske hellige vandtempel. Begrundelse for overordnede universelle værdier på listen: Funktionen i Eflatunpınar-vandpoolen er et af de sjældne vandsystemer, der bruges ved at opsamle det strømmende vand med det centrale bassinsystem og bruge det på en tidsbesparende måde. Dette monument er ikke kun et sjældent monument med sit udseende, layout og ikonografistruktur, men også et meget sjældent monument med hensyn til teknologi og håndværk, der blev brugt under konstruktionen.

I Eflatunpınar, i det 15. århundrede, før slaget ved Otlukbeli, fandt der en krig sted mellem styrkene fra Akkoyuns, der hjalp fyrstedømmet Karamanoğulları mod det osmanniske imperium og de osmanniske styrker under kommando af Prince Mustafa, sønnen af ​​Fatih Sultan Mehmet, og osmannerne sejrede.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar