Om Mount Nemrut

om nemrut bjerg
om nemrut bjerg

Nemrut-bjerget, Tyrkiet Beliggende i byen Adiyaman er et bjerg, 2.150 meter højt. Det ligger i bjergkæden Taurus nær Ankar-bjergene i nærheden af ​​byen Kahta. Nemrut-bjerget, der blev erklæret til verdensarvsliste af UNESCO i 1987, blev taget under beskyttelse med Nemrut Mountain National Park, som blev oprettet i 1988.

Historie


Bjerget er hjemsted for arkæologiske ruiner i dette område, kendt som "Commagene" i gamle tider. Antiochos tumulus og de gigantiske skulpturer her, Eskikale, Yenikale, Karakuş Tepe og Cendere Bridge er kulturelle værdier, der forbliver i nationalparken. På øst- og vestterrasserne er der Antiochos og skulder med gudindinde, såvel som løve- og ørneskulpturer. Der er et unikt løvehoroskop på vestterrassen. Der er 16 stjerner bestående af 3 stråler på løven, og disse menes at repræsentere planeterne for Mars, Mercury og Jupiter. Det er det ældste horoskop, der er kendt i historien.

Skulpturerne blev udskåret ved at blande hellenistisk, persisk kunst og den oprindelige kunst fra det commene land. I denne forstand kan Mount Nemrut kaldes ”broen for den vestlige og østlige civilisation”.

Antiochos Theos, kongen af ​​Commagene, byggede toppen af ​​dette bjerg i 62 f.Kr., såvel som sit eget gravtempel samt skulpturer af mange græske og persiske guder. Graven indeholder stenudskæringer af guderne, som en ørnhoved. Den måde skulpturerne arrangeres på er kendt som hierotation.

Udgravninger blev udført i 1881 af den tyske ingeniør Karl Sester. Antiochus grav blev ikke fundet under udgravningerne i de følgende år. Nemrut-bjerget, der blev erklæret til verdensarvsliste af UNESCO i 1987, blev taget under beskyttelse med Nemrut Mountain National Park, som blev oprettet i 1988.

geologi

Terrestriske klimaegenskaber kan ses i Nemrut Dağın i Kahta-distriktsgrænser. På grund af søen Atatürk Dam i distriktsgrænser har klimastrukturen ændret sig markant og begyndt at vise ligheder med Middelhavsklimaet. Men selv midt på sommeren er solopgang på Mount Nemrut ganske kold.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar