Om Odunpazarı-huse

om odunpazari huse
Foto: wikipedia

Odunpazarı-huse er historiske huse fra den osmanniske periode i Odunpazarı-distriktet, som er den første bosættelse i Eskişehir. De bærer arkitektoniske træk og motiver på steder som Safranbolu, Beypazarı, Göynük. Det er på UNESCOs verdensarvsliste.


Odunpazarı-distriktet Eskişehir er bygget på bakkerne i den sydlige del af byen. Det strækker sig til det område, der kaldes Bademlik. Ifølge et rygtighed hænger de første mennesker, der bosætter sig i Eskişehir, en fårelever i det område, hvor Odunpazarı og den nuværende Porsuk Stream ligger. Uanset hvilken der er baseret, vælger de boligområdet. Leveren, der er hængt i Odunpazarı, forringes senere, og den første bosættelse dannes her.

Byen, der bevarer osmanniske eksempler, har overlevet som en helhed ved at bevare sine skikke, traditioner og traditioner med sine buede veje, blindveje gader, tilstødende regelmæssige karnappervinduer med træ ornamenter. Odunpazarı-boliger er generelt struktureret i to typer. Indgangene til den første type huse er fra gaden, og haven er bagpå. Den anden type boliger er haver foran, boligerne er i haven; De er bygget på 1, 2 eller 3 etager. Boligerne består generelt af en sofa og værelser omkring den. I huse i flere etager er stueetagen forbeholdt servicetjenester såsom køkken, lager, og livet fortsætter på øverste etage. Hjørnerummet med vinduer på begge sider af husets facader er større og vigtigere.

Inden for et kulturcenterprojekt fra Eskişehir Metropolitan Municipality med udsigt over Odunpazarı-pladsen og synlig fra vejen, blev husene bygget i en konkret kropstil i overensstemmelse med den originale arkitektur, og Eskişehir Contemporary Glass Arts Museum startede sin aktiviteter den 1. december 2007.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar