Om Zağnos Pasha-moskeen og komplekset

om zagnos pasa-moskeen og dens kulliye
Foto: wikipedia

Zağnos Pasha-moskeen eller Balıkesir Ulu-moskeen blev bygget i 1461 af Zağnos Pasha, en af ​​vizierne i Fatih Sultan Mehmet, som et kompleks i Balıkesir. I dag står badet og moskeen. Det er et kompleks med et mausoleum, muqakkithane og hammam omkring det.


Moskeen blev bygget på 48 uger med udnævnelse af 6 mænd i Fatih og åbnede for at tilbede med en stor ceremoni den 3. marts 1461. Moskeen blev bygget i 1460-61 af Zağnos Pasha, søn af Vrana Konti, den albanske Alexander 'ven. Det blev hårdt beskadiget i et jordskælv i 1897. Moskeen blev i dag genopbygget i 1902. Det er den største moske i Balıkesir med en kapacitet på 1000 mennesker. Det ligger midt i Balıkesir. Mehmet Akif Ersoy holdt en prædiken i denne moske under den tyrkiske uafhængighedskrig og begejstrede offentligheden om at redde hjemlandet. Det er også den første og eneste moske, hvor Atatürk læste sin prædiken. Denne prædiken er kendt som Balıkesir-prædikenen. Du kan se alle dele af byen fra moskeens minaret.

Moskeen blev i dag bygget i 1904 af Ömer Ali Bey, periodens guvernør, på grundlag af den gamle moske.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar