Urfa Balıklı søens historie og historie

balikli målhistorie og historie
Foto: wikipedia

Balıklıgöl (Aynzeliha og Halil-Ür Rahman-søerne), der ligger sydvest for Şanlıurfa centrum og kendt som det sted, hvor profeten Abraham faldt, da han blev kastet i ild, disse to søer er blandt de mest besøgte historiske steder i Şanlıurfa med deres fisk, der betragtes som hellige for den islamiske verden og de historiske monumenter omkring dem. .


Da profeten Abraham begyndte at kæmpe mod tidens idoler, den grusomme hersker af Nemrut og hans folk, og for at forsvare ideen om en enkelt gud, blev Nemrut kastet i ilden fra bakken, hvor nutidens Urfa Slot ligger. I mellemtiden befalede Allah ilden, "O ild, vær kølig og fredelig mod Abraham." Efter denne ordre forvandles ilden til vand og træet til fisk. Abraham falder lige inde i en rosehave. Det sted, hvor Ibrahim faldt, er Halil-ur Rahman Lake. Rygtet fortæller, at Nemrutts datter Zeliha også løber efter ham, fordi han tror på Abraham. Aynzeliha-søen blev dannet, hvor Zeliha faldt.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar